Lauva regulē savvaļas suņu cīņu par barību un izkliedē tos visus

Jacob Bernard
Lauva mēģina uzbrukt zebras mazulim, bet... Bezbailīga lauvene iesper krokodilam, kurš... Milzīgs dominējošs lauvas tēviņš viegli... Skatieties, kā lauvene glābj savu zooķeri, kad... Skatieties, kā lauvas bēg, lai glābtu savu dzīvību pēc... Lielākais lauva, kas jebkad svēra vairāk nekā...

Āfrikas savvaļas suņi šajā klipā, iespējams, nožēlo, ka sacēla tādu troksni, jo viņi ēda šo līķi. Viņu ķīviņi ir piesaistījuši lauvas uzmanību, kas nolemj, ka pārņems laupījumu! Lauva ir lielāks, un, lai gan savvaļas suņi ir skaitliski mazākumā, viņš tomēr pārņem laupījumu. Ritiniet uz leju, lai skatītu visu neparasto lauvas pārņemšanas klipu!

Vai savvaļas suņi parasti medī kā bars?

Āfrikas savvaļas suņi ir apdraudēta suga, kas sastopama tādās valstīs kā Namībija, Botsvāna un dažās Svazilendas daļās. Visbiežāk tos var sastapt pļavās, atklātos mežos un savannās. Tie ir ļoti sociāli dzīvnieki, kas dzīvo ganāmpulkos, kuros var būt ap 40 locekļu. Tomēr daži ganāmpulki ir daudz mazāki un tajos var būt tikai septiņi suņi. Ganāmpulkus vada alfa tēviņš un tēviņš.arī visiem tēviņiem un visām mātītēm ir noteikta hierarhija pēc dominances. ganāmpulks balstās uz to, ka visi tiek nostādīti savās vietās. tomēr agresija starp ganāmpulka locekļiem ir neparasta parādība, un troksnis, ko mēs šeit dzirdējām, iespējams, bija drīzāk saistīts ar uztraukumu, nevis kautiņiem!

Āfrikas savvaļas suņi ir kooperatīvi mednieki, kuru vadībā ir alfa tēviņš. Viņu medību metode ir vajāt upuri, līdz tas ir izsmelts, un tad uzbrukt. Tie ir redzēti, kā izķidā upuri, kamēr tas vēl aizbēg! Kad nomedītais dzīvnieks ir uz zemes, tie to saplēš gabalos. Lai gan tie panes dažus dzīvniekus, kas dalās ar tiem, tie izdzen hiēnas un ir bijuši.redzēts tos nogalināt. Tomēr lauvas nogalināšana ir mazliet ambicioza!

15 753 cilvēki nespēja pārvarēt šo viktorīnu

Domājat, ka varat?
Veikt mūsu A-Z-dzīvnieku lauvas viktorīnu

Ko parasti ēd Āfrikas savvaļas suņi?

Nav nekāds pārsteigums, ka lauvu piesaistīja suņu skaņas, jo Āfrikas savvaļas suņiem ar lauvām ir daudz kopīgu medījumu sugu. Tā kā tie medī barā, tie spēj nomedīt dzīvniekus, kas ir apmēram divreiz smagāki par viņu svaru. Tāpēc jūs redzēsiet, ka tie ķer mazas antilopes, piemēram, impalas un krūmu dambriežus. Tie arī ķer ļoti jaunus, vecus, slimus vai ievainotus lielākus dzīvniekus.tostarp gnu un zebru.

Atšķirībā no lauvas Āfrikas savvaļas suņi nekopj citu sugu dzīvnieku līķus. Ja viņi paši nav to noķēruši, viņi nevēlas to ēst!

Noskatieties aizraujošo klipu zemāk


Džeikobs Bernards ir kaislīgs savvaļas dabas entuziasts, pētnieks un pieredzējis rakstnieks. Ar zooloģijas pieredzi un lielu interesi par visu, kas saistīts ar dzīvnieku valsti, Jēkabs ir veltījis sevi tam, lai tuvinātu saviem lasītājiem dabas pasaules brīnumus. Dzimis un audzis mazā pilsētiņā, ko ieskauj gleznainas ainavas, viņš agri aizrāvās ar visu formu un izmēru radījumiem. Jēkaba ​​neremdināmā zinātkāre ir aizvedusi viņu daudzās ekspedīcijās uz attāliem pasaules nostūriem, meklējot retas un netveramas sugas, vienlaikus dokumentējot savas tikšanās ar elpu aizraujošām fotogrāfijām.Jēkaba ​...