Најголемата риба Бафало некогаш уловена во Охајо беше неверојатен Левијатан

Jacob Bernard
Крокодил направи дебитантска грешка и лута… 2 масивни големи бели ајкули кои тежат како… Ајкула пронајдена во реката лосос… Најголемиот син сом некогаш уловен… Погледнете ја огромната бела ајкула долга 16 метри… Погледнете огромна голема бела ајкула плажа…

Охајо е фантастично место за риболовците. На крајот на краиштата, државата ја има реката Охајо на нејзините источни и јужни граници, езерото Ири на северната граница и неколку големи езера низ целиот регион. Многу видови риби живеат во овие води, давајќи им на луѓето различни опции за видот на рибата што сакаат да ја ловат. Честопати, риболовците сакаат да ја фатат најголемата можна риба, како што е биволската риба. Откријте ја најголемата биволска риба некогаш уловена во Охајо и видете како таа го достигнува светскиот рекорд за овој вид.

За видовите риби Бафало

Пет различни видови припаѓаат на <Род 5>Ictiobus , и тие заедно се нарекуваат биволи, биволски риби, цицачи на биволи или биволи. Рибата биволи со голема устата ( Ictiobus cyprinellus ) е најголемиот и најдолговечниот член на неговиот род. Овие риби можат да достигнат големини меѓу 2 и 4 стапки во должина и да тежат помеѓу 40 и 80 килограми. Сепак, многу претставници на видот не достигнуваат толку големи димензии.

Некои претставници на видовите риби биволи биволи можат да живеат повеќе од 100 години. Нивниот долг живот им овозможува да растат големи во нивните слатководни живеалишта.

78.005Луѓето не можеа да го направат овој квиз

Мислат дека можеш?
Земете го нашиот квиз за риби A-Z-Животни

Родот како целина се смета за вид на цицачи бидејќи припаѓаат на Cypriniformes нарачајте. Тие се хранат со речиси секоја храна што можат да ја стават во устата. Рибата биволи со голема устата е филтер и јаде разни мали ракови како школки од ларви зебра, планктони, алги и друга храна како инсекти. Исхраната на рибата го прави предизвик за риболовците да се фатат на јадица и јадица.

Видовите на крупните усти претпочитаат да живеат во плитки области во езера, езерца, потоци и реки. Тие се познати по тоа што преживуваат на места со ниска содржина на кислород.

Овие риби понекогаш се мешаат со крап, но тие имаат посебен изглед. Најпрво, биволот со крупна устата има цицачка уста. Тие исто така имаат долга грбна перка која започнува со висок рбет и се стеснува во близина на опашката. Рибата може да изгледа синкаво-сребрена, маслинесто-сива или маслинка со бакарна боја на врвот и на страните. Рибите се бели на стомакот.

Рибите од биволи може да бидат тешки за фаќање, но неговата големина го прави трудот исплатлив. Охајо?

Најголемата биволска риба некогаш уловена во Охајо била 46 фунти 0,16 унци, а ја уловил Тим Веит од Галена. Тој ја фатил рибата во акумулацијата Хувер на 2 јули 1999 година, водна површина североисточно одКолумбо. Масивната биволска риба имаше вкупна должина од 42 инчи. Веит користел кука и конец за да ја фати рибата. Неговиот рекорд стои во државата оттогаш кога ја фатил огромната риба.

Втората по големина биволска риба уловена во државата тежела 43 килограми, мери 43,5 инчи и имала обем од скоро 29 инчи. Џош Боумар, многу соодветно именуван човек, ја фатил оваа риба со помош на лак на 21 мај 2018 година. Интересен момент е тоа што тој ја фатил и својата риба која постигнува рекорди во акумулацијата Хувер. Тоа значи дека и рекордот за јадица и риболов и рекордот за риболов со лак за биволските риби потекнуваат од ова едно водно тело.

Либолот со лак е популарен метод на риболов што се користи за биволските риби. Тие можат да бидат донекаде пребирливи јадења, а рибите од биволи се филтри. Како резултат на тоа, некои видови мамки едноставно нема да работат на нив.

Каде е резервоарот Хувер?

Резервоарот Хувер се наоѓа во округот Френклин, Охајо. Овој округ е во близина на центарот на државата. Резервоарот се наоѓа на околу 10 милји североисточно од центарот на Колумбус. Браната Хувер, не огромната, го затрупува Големиот поток на орев, создавајќи го резервоарот.

Акумулацијата Хувер е многу популарна риболовна област за луѓето во регионот. Резервоарот има вкупна површина од 3.272 хектари, што е многу простор за да се најде добро место за риболов.

Рибите Бафало не се меѓу најпопуларните риби за ловење воезерото, сепак. Наместо тоа, резервоарот Хувер содржи многу други видови риби. Резервоарот е популарно место за ловење сом. Некои од рибите што луѓето ги ловат во ова езеро вклучуваат:

  • Син сом
  • рамноглав сом
  • Канален сом
  • Црн сом
  • <16 16>Bluegill
  • Largemouth бас
  • Smallmouth бас
  • Бел бас
  • Бел crappie.

Секој риболовец што сака да пробајте си ја среќата на ова езеро има широк асортиман на риби на располагање. Иако резервоарот навистина содржи биволски риби, тие се донекаде предизвикувачки да се фатат на линија поради нивната исхрана.

Дали најголемата риба бафало во Охајо е најголемата во светот?

Не, најголемата Биволската риба некогаш уловена во Охајо не беше светски рекорд за овој вид. Во моментов, постојат две барања за најголемата биволска риба фатена досега.

Првиот рекорд доаѓа од Меѓународната асоцијација за дивеч риба. Оваа група тврди дека најголемата биволска риба фатена некогаш во светот тежела 70 фунти и 5 унци. Делберт Сиск ја улови рибата во Бастроп, Луизијана на 21 април 1980 година.

Друг извор тврди дека во Висконсин во 2013 година била уловена риба од бивол од 76,5 килограми. Риболовецот Ноа ЛаБарџ имал само 12 години стар во тоа време, и ја фатил рибата во Петенвел Флоуџ. Рибата тешка 76,5 килограми можеби е најголемиот член на видот кој некогаш бил уловен. Меѓутоа, наМеѓународната асоцијација за риби за дивеч не го признава рекордот.

Најголемата биволска риба некогаш уловена во Охајо беше многу голем примерок, но не беше меѓу најголемите уловени досега. Сепак, рекордната риба и за рекордот на јадица и риболов и за рекордот во риболов со лак дојде од истото место, Хувер Резервоар. Овие риби живеат многу долго, така што нивната долговечност може да придонесе за нивната рекордна големина.


Џејкоб Бернард е страстен ентузијаст за дивиот свет, истражувач и искусен писател. Со искуство во зоологијата и голем интерес за сè што е поврзано со животинското царство, Џејкоб се посветил на доближување на чудата на природниот свет до своите читатели. Роден и израснат во мало гратче опкружено со живописни пејзажи, тој рано развил фасцинација со суштества од сите облици и големини. Ненаситната љубопитност на Џејкоб го однесе на бројни експедиции во оддалечените делови на земјината топка, барајќи ретки и неостварливи видови додека ги документира своите средби преку фотографии кои го одземаат...