Погледнете го ужасниот момент на крокодил кој изврши ненадеен напад врз човек што го шета своето куче

Jacob Bernard
Слушајте го написот Пауза автоматско лизгањеЈачина на звук на аудио плеер преземање аудио

Клучни точки

  • Ова видео илустрира како да не се оди куче во област зафатена со крокодили или алигатори и резултатите се кошмарни.
  • Крокодилите ги привлекуваат кучињата – затоа е важно да ги држите на поводник и да ги избегнувате живеалиштата со крокодили или алигатори.
  • 5>Крокодилот во видеото прво оди по човекот и дојде невиден и без предупредување. Луѓето треба да избегнуваат одење каде што можеби се кријат крокодили.

Видеото на дното на оваа страница е тешко за гледање, особено за љубителите на кучиња. За жал, еден човек од Австралија мислеше дека би било добро да се приближи до работ на водата со своето куче во средина преполна со крокодили. Иако крокодилот најпрвин тргна по човекот, на крајот кучето на човекот плати со својот живот.

Каде живеат крокодилите?

Постојат американски крокодили кои живеат на неколку места низ Јужна Флорида и може да се најде и околу Куба и Јамајка. Тие живеат по должината на карипскиот брег кој патува од јужниот регион на Мексико надолу кон Венецуела. Овие крокови може да се најдат и долж бреговите на Мексико до Перу. Американскиот крокодил сака живеалишта со топли води и мочурливи средини, и во свежа и во солена вода.

11.333 луѓе не можеа да го исполнат овој квиз

Мислете дека можете?
Земете ги нашите А-З-животни КрокодилиКвиз

Покрај Северна и Јужна Америка, крокодилите може да се најдат и во Африка, Азија и како што ќе видите на видеото на дното на страницата, Австралија. Тие често се наоѓаат во устието на реките и во соленкасти мочуришта.

Во моментов има 13 различни видови крокодили кои живеат во свежа и солена вода низ Северна и Јужна Америка, Африка, Азија и Австралија.

17>

Како да ги заштитите домашните миленичиња во средини зафатени со крокодили?

За жал, кучињата се привлечни за кроковите, кои немаат никаква предност кога станува збор за тоа што јадат. Тие се опортунистички, поставуваат заседа на сè што можат да им ги удираат вилиците (да, дури и луѓето). Најдоброто решение, ако живеете во област преполна со крокодили, е да бидете мудри и да преземете мерки на претпазливост. На пример, ако сте во близина на извор на вода, останете најмалку пет метри од работ на водата. Ако имате храна или остатоци, не заборавајте да ги фрлите на соодветно место, а не каде што можат да ги најдат кроковите, а подоцна вратете се барајќи повеќе.

Крокодилите се најактивни во одредени периоди од денот, вклучувајќи зори, самрак и ноќе. Избегнувајте да излегувате во овие периоди и ако треба да бидете надвор, внимавајте да бидете исклучително внимателни. Кога шетате куче, држете го на поводник и не дозволувајте да се доближи до работ на водата. За другите домашни миленици, како мачките, чувајте ги во затворени простории и безбедни. Нема многу одбрана штом крокодил ќе се скршинеговите вилици се стегнати, па секогаш е подобро да се спречи напад отколку да се кае.

Крокодил ги напаѓа човекот и кучето

Видеото подолу започнува со предупредување дека сликите може да бидат вознемирувачки за некои гледачи. Еден човек во Австралија е облечен само во Спидо додека тој и неговото куче се приближуваат до работ на водата. Неговото куче не е на поводник и го следи водството на човекот додека се упатува кон водата. Човекот, наизглед несвесен за присуството на крокодилот, го чека заседа кога ќе му се залепи на ногата. Крок го симнува човекот со едно брзо движење додека кучето гледа. Човекот успева да се извлече, но крокот веднаш го насочува вниманието кон кучето. Човекот, тешко повреден и среќен што е жив, брза и постојано го удира кросот - но за жал, за неговото куче е предоцна.

Погледнете го целосното видео подолу


Џејкоб Бернард е страстен ентузијаст за дивиот свет, истражувач и искусен писател. Со искуство во зоологијата и голем интерес за сè што е поврзано со животинското царство, Џејкоб се посветил на доближување на чудата на природниот свет до своите читатели. Роден и израснат во мало гратче опкружено со живописни пејзажи, тој рано развил фасцинација со суштества од сите облици и големини. Ненаситната љубопитност на Џејкоб го однесе на бројни експедиции во оддалечените делови на земјината топка, барајќи ретки и неостварливи видови додека ги документира своите средби преку фотографии кои го одземаат...