10 qytetet me rritje më të shpejtë në Montana për të cilët të gjithë po flasin

Jacob Bernard
Banorët po ikin nga këto qarqe që zvogëlohen më shpejt në… Zbuloni qytetin më të vjetër në Uashington 15 qytete të braktisura dhe të harruara në jug… Eksploroni kampusin e gjerë të Michiganit më të madh… 6 vendet më të pasura në Afrikë sot (të renditura) Zbuloni qytetin më të vjetër në Virxhinia Perëndimore

Njerëzit po marrin parasysh qytetet me rritje më të shpejtë të Montanës, si dhe peizazhet e saj mahnitëse dhe aktivitetet në natyrë.

Shumë qytete në shtetin e thesarit panë një rritje të madhe të popullsisë së tyre në vitin 2022. Faktorë si mundësitë e punësimit, jetesa e mirë kushtet dhe çmimet e përballueshme nxitën një pjesë të madhe të kësaj rritjeje. Montana vazhdon të jetë një nga shtetet më të njohura për të lëvizur. Në fakt, të dhënat e fundit tregojnë se më shumë njerëz po shpërngulen në Montana sesa po largohen.

Mësoni për 10 qytetet kryesore të Montanës me rritjen më të shpejtë për vitin 2022, popullsinë e tyre në rritje, kostot e jetesës dhe ekonomitë e lulëzuara..

1. Bozeman

Bozeman, i referuar shpesh si "Zemra e shkëmbinjve", kryeson listën tonë si qyteti me rritjen më të shpejtë në Montana për vitin 2022. Me një normë rritjeje të popullsisë prej mbi 3%, Bozeman ka tërhequr të reja banorë nga i gjithë vendi.

Rritja : Industria e lulëzuar e teknologjisë, e ankoruar nga Universiteti Shtetëror i Montanas, i atribuon zgjerimin e shpejtë të Bozeman. Cilësia e lartë e jetës së qytetit, mundësitë e bollshme rekreative në natyrë dhe skena e gjallë e arteve tërheqin gjithashtu njerëzit.

Kostoja eJetesa : Ndërsa kostoja e jetesës së Bozeman është rritur, ajo mbetet konkurruese në krahasim me qytetet në shtete si Kalifornia. Kërkesa për banesa është rritur, duke çuar në një rritje të çmimeve të banesave dhe qirave.

Pse po rritet : Fluksi i kompanive të teknologjisë dhe punëtorëve në distancë, të tërhequr nga tregu i fortë i punës në qytet, shkollat ​​e shkëlqyera dhe tërheqja e bukurisë natyrore të Montanës, atribuojnë rritjen e Bozeman.

Ekonomia : Një ekonomi e fuqishme në Bozeman lulëzon me industri të ndryshme si teknologjia, kujdesi shëndetësor, arsimi dhe prodhimi, duke nxitur prosperitet.

2. Peshku i bardhë

Whitefish, i vendosur në Luginën Flathead, është një tjetër qytet i Montanës që po përjeton rritje të jashtëzakonshme në 2022.

Rritja : Shkalla e rritjes së popullsisë së peshkut të bardhë mbi 2% nxitet nga tërheqja e tij si një destinacion turistik, parajsa e entuziastëve në natyrë dhe një numër në rritje i punëtorëve në distancë.

Kostoja e jetesës : Kostoja e jetesës në Whitefish është rritur për shkak të rritjes së kërkesës për banim. Megjithëse nuk është qyteti më i përballueshëm në Montana, ai ofron një cilësi më të lartë jetese.

Pse po rritet : Bukuria natyrore e Whitefish, afërsia me Parkun Kombëtar Glacier dhe mundësitë rekreative e bëjnë atë një vend tërheqës për të jetuar. Për më tepër, industria e lulëzuar e turizmit të qytetit dhe opsionet e punës në distancë kontribuojnë në rritjen e tij.

Ekonomia : Turizmi është i rëndësishëmdrejtuesi i ekonomisë në Whitefish, së bashku me shitjen me pakicë, mikpritjen dhe pasuritë e paluajtshme.

3. Beogradi

Beogradi, i vendosur në perëndim të Bozeman, po përjeton rritje të konsiderueshme në vitin 2022.

Rritja : Popullsia e Beogradit është zgjeruar me mbi 2%, kryesisht për shkak të përballueshmëria në krahasim me Bozeman fqinj. Shumë njerëz që punojnë në Bozeman zgjedhin të jetojnë në Beograd për kosto më të ulëta strehimi.

Kosto e jetesës : Beogradi ofron një kosto jetese më të përballueshme se Bozeman, duke e bërë atë një opsion tërheqës për ata duke kërkuar të kurseni në shpenzimet e strehimit.

Pse po rritet : Afërsia e qytetit me Bozeman dhe tregu i tij në rritje i punës kanë nxitur zgjerimin e tij. Beogradi është një opsion i shkëlqyeshëm për ata që punojnë në Bozeman, por duan një vend më buxhetor për ta quajtur shtëpi.

Ekonomia : Ekonomia e Beogradit është e lidhur ngushtë me atë të Bozeman, me shumë banorë udhëtimi për në punë në qytetin më të madh.

4. Sidney

Sidney, i vendosur në pjesën verilindore të Montanës, ka parë rritje mbresëlënëse vitet e fundit.

Rritja : Me një normë rritjeje të popullsisë mbi 2%, Sidney ka tërhequr njerëz që kërkojnë punësim në sektorin e energjisë, duke përfshirë naftën dhe gazin.

Kostoja e jetesës : Kostoja e jetesës në Sidney është relativisht e moderuar, me kostot e strehimit konkurruese në krahasim me të tjerat pjesë të shtetit.

Pse ështëRritja : Rritja e Sidney është kryesisht për shkak të bumit të energjisë në rajon. Mundësitë e punësimit në industrinë e naftës dhe gazit kanë tërhequr punëtorë nga pjesë të ndryshme të vendit.

Ekonomia : Industria e energjisë luan një rol kryesor në ekonominë e Sidney-t, por bujqësia dhe kujdesi shëndetësor gjithashtu kontribuojnë në mënyrë të konsiderueshme .

5. Kalispell

Kalispell, i vendosur në Luginën Flathead, është një nga qytetet me rritje më të shpejtë në Montana.

Rritja : Popullsia e Kalispell është rritur me një norma prej mbi 2%, e nxitur nga bukuria e saj piktoreske, aktivitetet në natyrë dhe numri në rritje i pensionistëve.

Kostoja e jetesës : Kostoja e jetesës në Kalispell është relativisht e arsyeshme, duke e bërë atë një opsion tërheqës për ata që kërkojnë një mënyrë jetese paqësore dhe piktoreske.

Pse po rritet : Rritja e Kalispell mund t'i atribuohet bukurisë së saj natyrore, afërsisë me Parkun Kombëtar Glacier dhe fluksit të pensionistëve që kërkojnë një cilësi të lartë jete.

Ekonomia : Turizmi, kujdesi shëndetësor dhe shitja me pakicë janë kontribues të rëndësishëm në ekonominë e Kalispell.

6. Columbia Falls

Columbia Falls, e vendosur pranë Kalispell dhe Parkut Kombëtar Glacier, po përjeton gjithashtu rritje të konsiderueshme.

Rritja : Shkalla e rritjes së popullsisë së Columbia Falls ka tejkaluar 2%. kryesisht për shkak të afërsisë me Kalispell dhe Parkun Kombëtar Glacier.

Kostoja e jetesës : Kostoja e jetesës në KolumbiFalls është relativisht i moderuar, duke e bërë atë një opsion tërheqës për ata që duan të shijojnë lehtësitë e jashtme aty pranë pa kostot e larta të jetesës në Kalispell.

Pse po rritet : Rritja e Columbia Falls është nxitur nga afërsia me parkun kombëtar, mundësitë për rekreacion në natyrë dhe aksesi për punësim në Kalispell.

Ekonomia : Turizmi dhe shitja me pakicë luajnë rol vendimtar në ekonominë e Columbia Falls.

2>7. Helena

Helena, kryeqyteti i shtetit të Montanës, është një tjetër qytet në listën e vendeve me rritje më të shpejtë në shtet.

Rritja : Popullsia e Helena është rritur me një ritëm mbi 1.5%, e nxitur nga punët e qeverisë shtetërore, një industri teknologjike në rritje dhe një cilësi tërheqëse jete.

Kosto e jetesës : Kostoja e jetesës në Helena është relativisht e moderuar, duke bërë që është një opsion tërheqës për ata që kërkojnë punë në qeveri ose kërkojnë të shijojnë lehtësitë e jashtme të Montanës.

Pse po rritet : Rritja e Helena-s mund t'i atribuohet statusit të saj si kryeqyteti i shtetit, i cili siguron një stabilitet të qëndrueshëm tregu i punës. Për më tepër, industria teknologjike në rritje e qytetit dhe mundësitë për rekreacion në natyrë po tërheqin banorët.

Ekonomia : Punët e qeverisë shtetërore, kujdesi shëndetësor dhe sektori i teknologjisë kontribuojnë ndjeshëm në ekonominë e Helena-s.

2>8. Missoula

Missoula, e vendosur në Montana perëndimore, vazhdon të tërheqë banorë të rinj në2022.

Rritja : Shkalla e rritjes së popullsisë në Missoula ka tejkaluar 1.5%, e nxitur nga tregu i larmishëm i punës, skena e gjallë e arteve dhe aksesi në aktivitete në natyrë.

Kostoja e jetesës : Kostoja e jetesës në Missoula është relativisht konkurruese, duke e bërë atë një opsion tërheqës për ata që kërkojnë punësim dhe një cilësi të lartë jete.

Pse po rritet : Rritja e Missoula mund t'i atribuohet ekonomisë së saj të larmishme, me mundësi në kujdesin shëndetësor, arsim, teknologji dhe rekreacion në natyrë. Atraksionet kulturore të qytetit dhe institucionet arsimore luajnë gjithashtu një rol në tërheqjen e tij.

Ekonomia : Kujdesi shëndetësor, arsimi dhe teknologjia janë kontribuesit kryesorë në ekonominë e Missoula.

9. Polson

Polson, i vendosur në brigjet e liqenit Flathead, është një qytet piktoresk që ka parë rritje të dukshme në vitin 2022.

Rritja : Shkalla e rritjes së popullsisë së Polson ka tejkaluar 1.5 %, e nxitur nga bukuria e saj natyrore, mundësitë rekreative dhe numri në rritje i pensionistëve.

Kostoja e jetesës : Kostoja e jetesës në Polson është relativisht e përballueshme, duke e bërë atë një opsion tërheqës për pensionistët dhe ata që kërkojnë një mënyrë jetese të qetë buzë liqenit.

Pse po rritet : Rritja e Polson mund t'i atribuohet vendndodhjes së saj mahnitëse buzë liqenit, aktiviteteve në natyrë dhe tërheqjes së saj si një destinacion pensioni.

Ekonomia : Turizmi dhe kujdesi shëndetësor janë të rëndësishëmkontribues në ekonominë e Polson.

10. Livingston

Livingston, i vendosur përgjatë lumit Yellowstone, përfundon listën tonë të qyteteve me rritje më të shpejtë në Montana për vitin 2022.

Rritja : Popullsia e Livingston kalon 1.5% rritje , nxitur nga bukuria e saj piktoreske, aktivitetet në natyrë dhe një skenë në zhvillim e artit dhe kulturës.

Kosto e jetesës : Kostoja e moderuar e jetesës në Livingston tërheq ata që kërkojnë lehtësira në natyrë dhe oferta kulturore në zona.

Pse po rritet : Rritja e Livingston mund t'i atribuohet mjedisit të saj mahnitës natyror, aksesit në aktivitetet në natyrë dhe rritjes së komunitetit të tij të artit dhe kulturor.

Ekonomia : Turizmi, arti dhe kultura, dhe rekreacioni në natyrë kontribuojnë ndjeshëm në ekonominë e Livingston.

Lista e detajuar e vendeve me rritje më të shpejtë në Montana për vitin 2022

Ranku Qyteti Rritja Popullsia Popullsia 2010
1 Bozeman 32.6% 48,330 36,440
2 Peshku i bardhë 26,4% 8,032 6,352
3 Beograd 26,1% 9,184 7,281
4 Sidney 25,7% 6,351 5,052
5 Kalispell 24,0% 23,935 19,298
6 KolumbiaBie 22,2% 5651 4626
7 Helena 18.0 % 32,655 27,672
8 Missula 14,7% 74,994 65,383
9 Polson 12,6% 5,033 4,468
10 Livingston 8.5% 7,696 7,094

Në vitin 2022, këto 10 qytete në Montana kanë përjetuar rritje të konsiderueshme, secili me grupin e tij unik të arsyeve dhe karakteristikave.

Pavarësisht nëse është bumi i teknologjisë në Bozeman, parajsa e jashtme e Whitefish, ose mundësitë e sektorit të energjisë në Sidney, qytetet e Montanës ofrojnë një gamë të gjerë përvojash dhe stilesh jetese.

Ndërsa këto qytete vazhdojnë të rriten, ato mbajnë premtimin e mundësive të reja, një cilësi më të lartë jetese dhe mundësinë për të shijuar Peizazhet mahnitëse të Montanës dhe aktivitetet e bollshme rekreative.


Jacob Bernard është një entuziast i pasionuar i jetës së egër, eksplorues dhe shkrimtar me përvojë. Me një sfond në zoologji dhe një interes të madh për gjithçka që lidhet me mbretërinë e kafshëve, Jacob është përkushtuar për t'i sjellë mrekullitë e botës natyrore më pranë lexuesve të tij. I lindur dhe i rritur në një qytet të vogël të rrethuar nga peizazhe piktoreske, ai zhvilloi një magjepsje të hershme me krijesat e të gjitha formave dhe madhësive. Kurioziteti i pangopur i Jakobit e ka çuar atë në ekspedita të shumta në qoshet e largëta të globit, duke kërkuar specie të rralla dhe të pakaps...