Amerikanët po grumbullohen në këto 10 qarqe me rritje më të shpejtë në Oregon

Jacob Bernard
Banorët po ikin nga këto qarqe që zvogëlohen më shpejt në… Zbuloni qytetin më të vjetër në Uashington 15 qytete të braktisura dhe të harruara në jug… Eksploroni kampusin e gjerë të Michiganit më të madh… 6 vendet më të pasura në Afrikë sot (të renditura) Zbuloni qytetin më të vjetër në Virxhinia Perëndimore

Oregon ka 36 qarqe të ndryshme brenda kufijve të saj. Sipas Regjistrimit të 2020 në SHBA, 4,237,291 njerëz jetojnë në Oregon. Vlerësimet për vitin 2022 treguan një rritje të vogël në shtet në përgjithësi, dhe tani 4,240,137 banorë janë në shtetin e Kastorit. Kjo rritje e ngadaltë vjen pavarësisht se njerëzit largohen nga disa nga qytetet kryesore të shtetit. Sot, ne do t'ju tregojmë qarqet me rritjen më të shpejtë në Oregon.

Mësoni se cilat qarqe patën më shumë rritje dhe hidhini një sy disa teorive se përse po zhvendoset popullsia.

6. Douglas County

Popullsia e shtuar Ndryshimi në përqindje
Banorët e fituar : 1,095 0.98%

Njerëzit mund të gjejnë Douglas County, Oregon në pjesën jugperëndimore të shtetit. Rajoni është i mirënjohur për kalimin përmes tij Ndërshtetëror 5, duke ofruar një rrugë për njerëzit që udhëtojnë në qytete më të mëdha si Eugene, Salem ose Portland larg në veri. Megjithatë, Roseburg është qyteti më i madh në këtë qark të veçantë.

Në vitin 2020, Douglas County kishte gjithsej 111,202 njerëz që jetonin në rajon. Megjithatë, ky numër u rrit në 112,297 në 2022. Të paktën, kjo ështëçfarë pretendojnë vlerësimet aktuale të lëshuara nga Byroja e Regjistrimit të SHBA. Kjo do të thotë se zona fitoi 1,095 njerëz në ato dy vjet. Kjo është një rritje e vogël për sa i përket përqindjes së fituar, kjo ishte vetëm 0.98% e njerëzve.

5. Qarku Clackamas

Popullsia e shtuar Ndryshimi në përqindje
Banorët e fituar : 1,773 0.42%

Clackamas County është qarku i tretë më i populluar në shtet dhe ndodhet në pjesën veriperëndimore të shtetit. Ky qark përfshin Pyllin Kombëtar Mount Hood dhe malin titullar. Qyteti më i madh në rajon është Liqeni Oswego, një qytet me 40,731 njerëz që jetojnë brenda kufijve të tij.

Ky jo vetëm që është një nga qarqet me rritje më të shpejtë në Oregon, por është gjithashtu një nga më të mëdhenjtë. Popullsia në këtë qark në vitin 2020 ishte rreth 421,404 njerëz, një numër i konsiderueshëm njerëzish për të filluar. Deri në vitin 2022, ky numër ishte rritur në 423,177 njerëz. Ky është një ndryshim prej 1773 personash në qark dhe ky numër është i barabartë me 0.42%. Ky nuk është një ndryshim domethënës brenda qarkut, por është ende një ndryshim i madh në njerëz.

4. Linn County

Popullsia e shtuar Ndryshimi në përqindje
Banorët e fituar : 1,857 1.44%

Linn County është një qark mjaft i madh afërsisht në veriperëndim të shtetit. Qyteti më i madh në këtë qark është Albany, një qytet me njëpopullsia prej 56,472 njerëz. Qarku është në veri të Eugene, por në jug të Salem.

Në vitin 2020, Linn County kishte gjithsej 128,610 njerëz që jetonin në zonë. Megjithatë, ky numër u rrit në 130,467 në vitin 2022. Kjo do të thotë se numri i përgjithshëm i njerëzve që jetojnë në vend u rrit me një total prej 1,857 personash gjatë këtyre dy viteve të fundit. Kjo përfaqëson një rritje totale prej 1.44% të njerëzve.

3. Polk County

Popullsia e shtuar Ndryshimi në përqindje
Banorët e fituar : 2,182 2.5%

Polk County është gjithashtu në Oregon veriperëndimor dhe është emëruar për Presidentin James Polk. Qyteti më i madh i qarkut është Salem, një qytet që shtrihet kryesisht përtej lumit Willamette në Marion County. Megjithatë, një pjesë e qytetit derdhet në qarkun Polk.

Sipas regjistrimit të vitit 2020, Qarku Polk kishte një popullsi totale prej 87,432 njerëz që jetonin brenda kufijve të tij. Ky numër u rrit mjaft gjatë dy viteve të fundit. Vlerësimet sugjerojnë se numri i njerëzve që jetojnë në rajon ka shkuar në 89,614 njerëz.

Ky vlerësim do të thotë se popullsia në zonë është rritur me një masë prej 2,182 njerëz, një rritje prej 2.5% në përgjithësi. Për periudhën kohore prej 2 vjetësh, ky qark pati disa nga rritjet më të konsiderueshme të popullsisë në përqindje. Ky është një nga qarqet me rritje më të shpejtë në Oregon për sa i përket rritjes së madhe të popullsisë.

2. BentonQarku

Popullsia e shtuar Ndryshimi në përqindje
Banorët e fituar: 2,447 2.57%

Benton County është në Oregon perëndimor, zemra e të cilit është 75 milje në jugperëndim të Portlandit dhe 35 milje në jugperëndim të Salem. Qyteti më i madh në qark është Corvallis, një vend me një popullsi prej rreth 60,000 njerëz.

Popullsia në Benton County është rritur mjaft gjatë viteve të fundit. Në vitin 2020, popullsia e këtij qarku ishte 95,183 njerëz. Popullsia e vlerësuar e qarkut u rrit gjatë dy viteve të fundit. Në vitin 2022, popullsia e vlerësuar arriti në 97,630 njerëz. Kjo është e barabartë me një rritje të popullsisë prej 2,447 njerëz. Kjo do të thotë se popullsia e përgjithshme në këtë qark u rrit me 2.57%, një zhvendosje e madhe.

1. Qarku Deschutes

Popullsia e shtuar Ndryshimi në përqindje
Banorët e fituar : 8,293 4.18%

Deschutes County është brenda Oregon qendror. Bend, Oregon është qyteti më i madh në rajon, dhe ka një popullsi prej rreth 102,000 njerëz.

Deschutes County është qarku me rritjen më të shpejtë në Oregon. Popullsia fillestare në qark ishte 198,256 njerëz në vitin 2020. Në dy vitet në vijim, popullsia e shtetit u rrit në 206,549. Gjithsesi, gjithsej 8,293 njerëz u shpërngulën në këtë qark nga mesi i vitit 2020 deri në vitin 2022. Popullsia në këtë zonë u rrit në qiell me4.18%.

Deri më tani, shumica e qarqeve me rritje më të shpejtë në Oregon janë gjetur në pjesën veriperëndimore të shtetit. Kjo është interesante sepse ata ndajnë të njëjtin rajon si Portland, Oregon. Portland është në kontenë Multnomah, qarku që pati rënien më të madhe të popullsisë midis 2020 dhe 2022. Në fakt, popullsia në atë rajon ra me pothuajse 20,000 njerëz.

Meqenëse shteti kishte ende një fitim neto të njerëzve midis 2020 dhe 2022, është e mundur që njerëzit thjesht u zhvendosën nga zona e Portlandit në zonat e tjera në këtë listë. Në fund të fundit, njerëzit u larguan nga qytetet e mëdha gjatë pandemisë COVID-19 dhe trazirave ekonomike që pasuan. Pra, duket disi e mundshme që popullsia e shtetit është mbajtur disi e qëndrueshme nga migrimet e brendshme edhe përballë një eksodi urban.

Përmbledhje e qarqeve me rritje më të shpejtë në Oregon

Ranku Qarku Numri i banorëve të shtuar
1. Qarku Deschutes 8293
2. Benton County 2447
3. Polk County 2,182
4. Linn County 1,857
5. Clackamas County 1773
6. Douglas County 1095

Jacob Bernard është një entuziast i pasionuar i jetës së egër, eksplorues dhe shkrimtar me përvojë. Me një sfond në zoologji dhe një interes të madh për gjithçka që lidhet me mbretërinë e kafshëve, Jacob është përkushtuar për t'i sjellë mrekullitë e botës natyrore më pranë lexuesve të tij. I lindur dhe i rritur në një qytet të vogël të rrethuar nga peizazhe piktoreske, ai zhvilloi një magjepsje të hershme me krijesat e të gjitha formave dhe madhësive. Kurioziteti i pangopur i Jakobit e ka çuar atë në ekspedita të shumta në qoshet e largëta të globit, duke kërkuar specie të rralla dhe të pakaps...