"Hyni në varkë" - Shikoni një burrë që parandalon me qetësi një grua që të bëhet ushqim peshkaqeni

Jacob Bernard

Pikat kyçe

  • Peshkaqenët mund të gjenden në të gjitha oqeanet e botës dhe specia më agresive është e bardha.
  • Shtetet e Bashkuara përbëjnë numrin më të madh të peshkaqenëve të paprovokuar kafshon në glob.
  • Florida përbën numrin më të madh të sulmeve në Shtetet e Bashkuara.

Mund të mos hyni më kurrë në ujë pasi ta shikoni këtë! Kjo zonjë e guximshme përballet me një kërcënim në ujë në një mënyrë super të qetë dhe shoku i saj mashkull është një vëzhgues i shkëlqyer! Megjithatë, është një kujtesë kthjelluese e rreziqeve që fshihen në thellësi!

Hipni në varkë!

“Hipni në barkë” duhet të jetë nënvlerësimi i vitit! Kjo video u postua në vitin 2011 dhe që atëherë më shumë se 19 milionë njerëz e kanë parë këtë notar gati të përfundonte si ushqim peshkaqeni. Ai u qëllua në brigjet e Key West, një ishull në ngushticën e Floridës. Qielli është blu dhe uji është i qetë duke e bërë atë kushte të përsosura për të notuar. Ne shohim një notare femër, Heidi, duke u relaksuar në ujë, duke provuar goditje të ndryshme, ajo deklaron "Uji është i bukur".

78,016 njerëz nuk mund ta kryenin këtë kuiz

Think You A mundet?
Merrni kuizin tonë A-Z-Animals Sharks

Më pas, dëgjoni një zë mashkulli që thotë "Mirë, Heidi, hip në barkë" dhe ajo përgjigjet "A e ke seriozisht?" Ç'është më e rëndësishmja, ajo nuk humb kohë duke pyetur pse ai dëshiron që ajo ta bëjë këtë dhe kjo në fakt mund t'i ketë shpëtuar jetën.

Kur veprimiështë luajtur në lëvizje të ngadaltë, ju mund të shihni se një peshkaqen është menjëherë pas saj dhe në një moment duket se është poshtë saj. Pastaj, ajo kthehet dhe noton larg! Kjo ishte një thirrje shumë e afërt.

Sulmet e peshkaqenëve ndaj njerëzve

Peshkaqenët gjenden në oqeane në të gjithë botën dhe ka rreth 500 lloje të ndryshme. Në varësi të specieve, ato mund të ushqehen me peshq, jovertebrorë dhe foka. Më i frikshmi nga të gjitha llojet e peshkaqenëve është i bardhë i madh dhe ata kanë një reputacion si peshkaqeni më i egër në oqean.

Muzeu i Historisë Natyrore të Floridës përpilon një rekord të sulmeve vjetore të peshkaqenëve të provokuar dhe të paprovokuar. Një sulm i paprovokuar përkufizohet si një "incident në të cilin një pickim i një njeriu të gjallë ndodh në habitatin natyror të peshkaqenit pa provokim njerëzor të peshkaqenit".

SHBA raporton vazhdimisht kafshimet më të paprovokuara të peshkaqenëve nga të gjitha vendet. në botë. Gjithashtu, Florida raporton më së shumti sulme nga të gjitha shtetet amerikane. Mesatarja vjetore është rreth pesë kafshime. Ky është në të vërtetë një numër shumë i ulët kur merret parasysh se sa njerëz hyjnë në oqean çdo vit për punë, sport ose rekreacion. Për fat, kjo zonjë arriti të shmangë të qenit një statistikë për vitin 2011!

Shiko videon e plotë më poshtë!


Jacob Bernard është një entuziast i pasionuar i jetës së egër, eksplorues dhe shkrimtar me përvojë. Me një sfond në zoologji dhe një interes të madh për gjithçka që lidhet me mbretërinë e kafshëve, Jacob është përkushtuar për t'i sjellë mrekullitë e botës natyrore më pranë lexuesve të tij. I lindur dhe i rritur në një qytet të vogël të rrethuar nga peizazhe piktoreske, ai zhvilloi një magjepsje të hershme me krijesat e të gjitha formave dhe madhësive. Kurioziteti i pangopur i Jakobit e ka çuar atë në ekspedita të shumta në qoshet e largëta të globit, duke kërkuar specie të rralla dhe të pakaps...