Shihni një peshk Koi të hajë nga një lugë si drithërat e tij të mëngjesit

Jacob Bernard
Zbuloni 6 llojet më të shtrenjta… 10 fakte të pabesueshme të peshqve Koi Zbuloni kuptimin dhe simbolikën e fuqishme të… Jetëgjatësia e peshqve Koi: Sa zgjat Koi… Zbuloni peshqit më të shtrenjtë Koi ndonjëherë… 3 llojet e peshqve Koi: Një udhëzues…

Ky Koi është i prishur, duke e ushqyer me lugë ushqimin e tij si një foshnjë!

Përgatituni të mahniteni nga videoja mahnitëse e mëposhtme. Ajo ofron një vështrim të këndshëm në jetën e një banori ujor të përkëdhelur. Së pari koi masiv zë në qendër skenën, duke rrëmbyer zemrat. Pastaj, goja e saj është e hapur, që të kujton një foshnjë njerëzore. Ai kënaqet me një ritual ekstravagant të ushqyerjes. Skena shpaloset me kujdes të përpiktë. Peletat e ushqimit të peshkut futen me dashuri në gojën e koit duke përdorur një lugë. Kjo i bën jehonë aktit të butë të ushqyerjes së një fëmije.

Çfarë e bën këtë koi të veçantë? Nuk është vetëm sjellja e saj, por madhësia e saj e madhe. Është një dëshmi e qartë e një jete të tepruar të pasur. Përmasat e mëdha të peshkut nuk lënë asnjë dyshim. Ajo udhëheq një ekzistencë të këndshme. Videoja tregon një moment të ushqyerjes. Ai gjithashtu ofron një dritare në botën luksoze të kujdesit për kafshët shtëpiake. Edhe shoqëruesit nënujorë mund të kënaqen me luksin. Dëshmoni këtë spektakël ujor dhe ndjeni dëfrim dhe habi. Ekstravaganca e madhe që i bëhet këtij njohësi me pendë është magjepsëse.

Sa kohë kanë që njerëzit e mbajnë Koin si kafshë shtëpiake?

Për shekuj me radhë, njerëzit kanë ushqyer shoqërinë me koi. Historiagjurmët që në kohët e lashta. Koi e kishte origjinën në Azinë Lindore, veçanërisht në Japoni dhe Kinë. Mbajtja e tyre si kafshë shtëpiake ka një histori të pasur. Gjatë shekullit të 17-të, njerëzit fillimisht edukuan koi për ngjyrat e tyre të gjalla. Ata gjetën rrugën e tyre në pellgje dekorative, duke u bërë simbole të prosperitetit në kulturën japoneze. Lidhja midis njerëzve dhe koi u thellua me kalimin e viteve. Këta peshq të këndshëm evoluan nga dekorimet në kafshë shtëpiake të dashura. Ata tani janë pjesë përbërëse e peizazheve të qeta të jashtme.

Me kalimin e shekujve, koi nisi një udhëtim global. Bukuria e tyre mahniti entuziastët në mbarë botën. Lëvizja e tyre e këndshme dhe ngjyrat e ndryshme i kalonin kufijtë kulturorë. Koi u bë një shtesë e dashur për mjediset ujore. Nga perandorët e lashtë te hobiistët modernë, lidhja e qëndrueshme midis njerëzve dhe koi vazhdon. Është një dëshmi e hijeshisë që sjellin në jetët tona këta shoqërues ujorë.

Sa kohë mund të mbijetojnë peshqit Koi në robëri?

Peshqit Koi fitojnë famë për nuancat e tyre të gjalla dhe praninë e këndshme. Ata janë po aq të dukshëm për jetëgjatësinë e tyre mbresëlënëse. Çuditërisht, këto krijesa ujore magjepsëse lulëzojnë për dekada. Jetëgjatësia mesatare varion nga 25 deri në 35 vjet. Sidoqoftë, në kushte optimale, disa koi tejkalojnë shenjën e shekullit. Në të vërtetë, këta peshq të bukur arrijnë një moshë të jashtëzakonshme prej 100 vjetësh. Kjo jetëgjatësi e pozicionon peshqit koi si simbole të qëndrueshme të kulturës dheqetësi. Ato mishërojnë elasticitetin dhe bukurinë në vendosjen e zakonshme të ekspozitave ujore ose pellgjeve.

Dëshmioni që ky peshk i përkëdhelur të trajtohet si një princ!


Jacob Bernard është një entuziast i pasionuar i jetës së egër, eksplorues dhe shkrimtar me përvojë. Me një sfond në zoologji dhe një interes të madh për gjithçka që lidhet me mbretërinë e kafshëve, Jacob është përkushtuar për t'i sjellë mrekullitë e botës natyrore më pranë lexuesve të tij. I lindur dhe i rritur në një qytet të vogël të rrethuar nga peizazhe piktoreske, ai zhvilloi një magjepsje të hershme me krijesat e të gjitha formave dhe madhësive. Kurioziteti i pangopur i Jakobit e ka çuar atë në ekspedita të shumta në qoshet e largëta të globit, duke kërkuar specie të rralla dhe të pakaps...