Zbuloni valën më të zjarrtë të të nxehtit që ka goditur ndonjëherë qarkun Mecklenburg

Jacob Bernard
7 uraganet më të forta të regjistruara ndonjëherë në… Zbuloni 10 shtetet më të sigurta me më pak… Zbuloni 10 ishujt më të prirur ndaj uraganeve të Karaibeve 6 përmbytjet më të mëdha të regjistruara ndonjëherë në… Zbuloni 6 uraganet më të fuqishëm në… 12 Tornadot më vdekjeprurës në Tokë dhe… 0>Mecklenburg County në Karolinën e Veriut është qarku më i populluar në shtet, por mban edhe disa rekorde të tjera! Sot, ne do të hedhim një vështrim në disa ngjarje ekstreme të motit në qark, veçanërisht, temperatura më e nxehtë e regjistruar në qarkun Mecklenburg. Le të zbulojmë datën, temperaturën dhe disa fakte të tjera interesante rreth këtij rajoni.

Temperatura më e nxehtë e regjistruar ndonjëherë në kontenë Mecklenburg

Temperatura më e nxehtë e regjistruar ndonjëherë në qarkun Mecklenburg ishte një temperaturë 104°F në Aeroportin Ndërkombëtar Charlotte Douglas më 29 qershor 2012.

Karolina e Veriut, veçanërisht rajonet e brendshme të shtetit, është e njohur për nxehtësinë dhe lagështinë e saj ekstreme. Siç qëndron, dita më e nxehtë që Mecklenburgu ka përjetuar ndonjëherë ishte më 29 qershor 2012, kur një sensor regjistroi 104°F. Ndërsa kjo mund të mos duket aq ekstreme kur krahasohet me vende si New Mexico, Arizona ose Kalifornia, është e rëndësishme të mbani mend se nxehtësia e verës në Karolinën e Veriut nuk lidhet vetëm me temperaturën e papërpunuar, por edhe lagështinë ekstreme. Kur temperaturat DHE lagështia rriten, gjëratmund të bëhet i nxehtë, ngjitës, i djersitur dhe jashtëzakonisht i rrezikshëm. Në fakt, Karolina e Veriut u rendit shteti i 9-të më i lagësht për nga lagështia mesatare, pas Virxhinias Perëndimore (8), Tenesit (7) dhe Arkansas (6).

Si mund të jetë ndjerë në ditën më të nxehtë në Qarku Mecklenburg

Për të kuptuar temperaturën kur kombinohet me lagështinë, ekzistojnë disa platforma që mund t'ju japin një "referencë të indeksit të nxehtësisë", duke ju treguar në thelb se si do të ishte ndjerë atë ditë. Duke përdorur të dhënat që kemi në Mecklenburg, një temperaturë prej 104°F dhe lagështinë mesatare të shtetit, rreth 82%, mund të llogarisim duke përdorur kalkulatorin e Shërbimit Kombëtar të Motit se do të ishte ndjerë si 184,6°F atë ditë.

Kjo nuk është thjesht befasuese, është tepër e rrezikshme.

Ngjarje të tjera ekstreme të motit në kontenë Mecklenburg

Karolina e Veriut ka disa të dhëna mjaft të hollësishme në dispozicion në ekstremet e motit, falë Zyrës Shtetërore të Klimës në Karolinën e Veriut në Universitetin Shtetëror NC. Duke përdorur atë portal, mund të shikoni dukuritë ekstreme të motit sipas qytetit, qarkut, të gjithë shtetit dhe stacioneve të caktuara të motit. Për më tepër, mund ta filtroni sipas llojit të ekstremeve të motit gjatë të gjitha kohërave, muajve apo edhe ditëve. Le të hedhim një vështrim në disa nga ekstremet më të dukshme të motit në të gjithë Qarkun Mecklenburg dhe Karolinën e Veriut në tërësi.

Dita më e nxehtë

Në Qarkun Mecklenburg, ne kemi parë tashmë nëdita më e nxehtë dhe mësuam se ishte 104°F. Në Karolinën e Veriut në tërësi, rekordi është 110°F në Fayetteville, që ndodhet brenda Qarkut Cumberland. Ai rekord u vendos më 21 gusht 1983.

Temperatura më e ulët

Në kontenë Mecklenburg, temperatura më e ulët e regjistruar ndonjëherë ishte -5°F më 21 janar 1985. Në të gjithë shtetin, Temperatura më e ulët e regjistruar ndonjëherë ishte në malin Mitchell në kontenë Yancey në 21 janar 1985 dhe ishte -34°F. Mospërputhja e madhe këtu është për shkak të gjeografisë së shtetit, me rajone malore me lartësi të lartë në perëndim dhe rajone më të ulëta, më të buta (përfshirë Mecklenburg) në lindje.

Reshjet më të larta të borës në një ditë

Në kontenë Mecklenburg, reshjet më të mëdha njëditore të borës që ka ndodhur ndonjëherë ishte 12.1 inç më 7 janar 1988. Në të njëjtën mënyrë si temperatura më e ulët, mali Mitchell mban gjithashtu rekordin për më shumë borë në një ditë në Karolina e Veriut, në total 36 inç më 13 mars 1993. Përsëri, mali Mitchell është maja më e lartë në bregun lindor dhe është i prirur ndaj motit ekstrem.

Reshjet më të larta në një ditë

Në Mecklenburg Qarku, reshjet më të mëdha të shiut (reshjeve) të marra ndonjëherë ishin 5,17 inç më 3 gusht 1948. Reshjet më të larta të regjistruara ndonjëherë në shtet ishin në Altapass, në kontenë Mitchell, duke ardhur me një 22,22 inç të pabesueshëm, mjaftueshëm për një përmbytje. 1>

Ndikimet e nxehtësisë ekstreme në Mecklenburg dhe VeriKarolina

Nxehtësia dhe periudhat e zgjatura të nxehtësisë (valët e të nxehtit) mund të jenë tepër të rrezikshme për njerëzit, veçanërisht kur fillon të ndikojë në infrastrukturë. Aktualisht, temperaturat mesatare në rritje po shkaktojnë valë të nxehta më intensive dhe të zgjatura në pjesën më të madhe të vendit, përfshirë NC.

Siç shpjegon NC Climate Education, dy mënyrat më të drejtpërdrejta që njerëzit dëmtohen nga nxehtësia janë për shkak të goditja e nxehtësisë dhe dehidratimi.

Megjithatë, më pak drejtpërdrejt, nxehtësia mund të ndikojë në infrastrukturën e shtetit dhe të shkaktojë probleme më të mprehta. Një nga çështjet e qarta është kur një valë e nxehtë përkon me një thatësirë, duke shkaktuar probleme me furnizimin me ujë, madje edhe me bujqësinë. Një çështje e dytë janë problemet që lidhen me energjinë. Kur temperaturat rriten, përdoret më shumë energji, veçanërisht në gjëra të tilla si AC. Kur sistemet janë të stresuara, gjërat prishen dhe askush merr AC kur njerëzit kanë më shumë nevojë për të. Kur kjo ndodh, njerëzit më pas ndikohen drejtpërdrejt nga dehidrimi dhe goditja e nxehtësisë.


Jacob Bernard është një entuziast i pasionuar i jetës së egër, eksplorues dhe shkrimtar me përvojë. Me një sfond në zoologji dhe një interes të madh për gjithçka që lidhet me mbretërinë e kafshëve, Jacob është përkushtuar për t'i sjellë mrekullitë e botës natyrore më pranë lexuesve të tij. I lindur dhe i rritur në një qytet të vogël të rrethuar nga peizazhe piktoreske, ai zhvilloi një magjepsje të hershme me krijesat e të gjitha formave dhe madhësive. Kurioziteti i pangopur i Jakobit e ka çuar atë në ekspedita të shumta në qoshet e largëta të globit, duke kërkuar specie të rralla dhe të pakaps...