10 Gunung Geulis di Tennesse

Jacob Bernard
Manggihan 9 Walungan Pangalusna pikeun Whitewater… 13 Kapuloan Karibia Jeung Pagunungan Anca Panggihan 5 Puncak pangluhurna di… Manggihan 10 Sato Nu Ngumbara Di Puncak Massachusetts… 10 Pagunungan Deadliest Di Bumi -… 10 Pagunungan Penting Dina Kitab Suci

Tennessee nyaeta a kaayaan éndah kalawan rupa-rupa bentang désa. The Mississippi Walungan lowlands di wétan robah jadi Great Smoky Pagunungan di kulon - nu paling-dilongok Taman Nasional di nagara éta. Aranjeunna bagian tina ranté Appalachian gedé nu ngalir sagala jalan ti Newfoundland, Kanada ka Alabama. Beda sareng Pagunungan Rocky, Appalachian anu langkung sepuh dirobih pisan sareng katutupan tangkal, bahkan di puncak pangluhurna. Hal ieu ngajadikeun aranjeunna utamana geulis di gugur salaku daun ngahurungkeun. Dina artikel ieu, urang nempo 10 gunung paling geulis di Tennesse. Panginten dina liburan salajengna, anjeun tiasa ningali sadayana!

Poin konci

  • Kaseueuran gunung pangluhurna di Tennesse aya di Taman Nasional Great Smoky Mountains, bagian tina gunung anu langkung ageung. Ranté Pagunungan Appalachian.
  • Beda jeung Pagunungan Rocky nu leuwih ngora jeung kurang eroded, Appalachian nu beurat eroded jeung beungeut batu sheer kirang kakeunaan. Éta leuweung nepi ka puncak pangluhurna.
  • Kusabab éta taman nasional anu paling sering dilongok di nagara éta, seueur gunung anu langkung populér anu meuntas jalan satapak anu béda-béda tingkatan.kasusah.
  • Taman ieu boga populasi loba pisan Amérika Hideung Bears. Para pendaki sareng campers kedah tetep waspada.
  • Nalika nganjang ka sababaraha lokasi anu langkung terpencil sareng nangtang, para pendaki kedah mastikeun yén aranjeunna nyandak senter sareng bekel kanggo kémping darurat upami aranjeunna leungit atanapi ditunda. Kusabab gunung-gunung katutupan ku leuweung anu padet, éta tiasa poék langkung awal tibatan anu anjeun ngarepkeun dina jalan satapak.
  • Éta patut nganjang ka pagunungan dina waktos anu béda-béda dina taun, sabab musim anu robih ngajantenkeun aranjeunna éndah ku cara anu unik. .

1. Clingman's Dome

Dina 6,643 suku, Clingman's Dome mangrupikeun gunung pangluhurna di Tennesse sareng katilu pangluhurna di wétan Walungan Mississippi. Ti munara observasi, anjeun tiasa ningali jarak 100 mil. Sanajan kitu, alatan polusi hawa, paling sering pintonan dugi ka 20 mil. Upami anjeun hoyong ningali éta nyalira, angkat ka Taman Nasional Great Smoky Mountains caket Gatlinburg. Appalachian Trail nyebrang Clingman's Dome, ku kituna éta cara anu saé pikeun para pendaki anu caket sareng pribadi sareng gunung. Awas pikeun biruang hideung Amérika; kira-kira 1.500 mamalia ieu ngumbara di taman!

2. Gunung Guyot

Ampir saluhur Kubah Clingman, Gunung Guyot jangkungna 6.621 suku. Catet yén éta teu matak bingung sareng gunung sanés anu nami anu sami. Hiji di Colorado boga surfaces batu geser sapanjangsisi na puncak, sedengkeun hiji di Tennesse perenahna di Great Smoky Pagunungan tur sagemblengna tangkal-katutupan. Deukeut Clingman's Dome sareng caket wates Tennesse-North Carolina, sareng puncak pangluhurna di sisi Tennesse.

3. Gunung LeConte

Gunung LeConte mangrupakeun puncak 6.593-suku lokasina di simpang lima trails hiking di Great Smoky Pagunungan Taman Nasional. Teu jauh ti Rainbow Falls, curug pangluhurna di nagara éta. Hikers nyarankeun nyandak jalan satapak hiking Rainbow Falls anu nuturkeun LeConte Creek naék gunung. Ieu jalan satapak rada nangtang pikeun beginners tapi ganjaran sémah kalayan pintonan hébat ti Curug.

4. Gunung Chapman

Gunung Chapman jangkungna 6.643 méter sarta dingaranan salah sahiji pangadeg Taman Nasional Great Smoky Mountains. Éta langkung jauh tibatan sababaraha gunung sanés dina daptar kami, tapi tujuan anu pantes pikeun para pendaki anu berpengalaman. The Appalachian Trail asalna dina 200 suku ti puncak. Ieu oge mungkin keur leumpang ti base ka puncak jeung deui dina hiji poé, lamun nyokot 5,3-mil oray Den Ambat Trail. Éta jalan satapak anu nangtang sareng henteu cocog pikeun pamula.

5. Gunung Buckley

Gunung Buckley di Taman Nasional Great Smoky Mountains jangkungna 6.580 kaki. Ieu sabenerna mangrupa sub-puncak Clingman urang Dome. Jalan satapak Gunung Buckley mangrupa bagian tina Appalachian Trail jeung ngajadikeun loop hijina1,5 mil panjangna. Hal ieu dianggap hiji leumpang pondok bisa diatur pikeun hikers inexperienced, barudak, atawa batur anu hayang ngarasakeun padang tanpa kudu ngalatih kawas atlit Olimpiade.

6. Hideung Tua

Huweung pinus kandel tumuwuh di Hideung Tua, dugi ka puncakna 6.370 kaki. Naek ka luhur bisa karasaeun hanjelu, sabab tetempoan kahalangan ku leuweung geledegan. Anjeun moal bisa ningali jarak vast, anjeun tiasa ti sababaraha puncak Smokey Gunung Tennesse urang lianna. Sanajan kitu, éta teu jadi rame, jadi Anjeun bisa jadi boga kasempetan hadé spotting satwa. Éta ogé cukup mungkin mun balik tur leungit di leuweung, jadi ulah balik tanpa suplai kémping, dahareun, cai, jeung peta jalan satapak pangalusna sadia.

7. Roan High Knob

Roan High Knob, gunung 6,286 suku, ayana di Roan Mountain State Park deukeut Kingsport. Ieu dina Appalachian Trail. Anjeun bakal manggihan hiji kabin leutik, nu mangrupakeun panyumputan pangluhurna-élévasi dina sakabéh jalan satapak. Roan High Knob pangalusna ditangtayungan pikeun pendaki panengah atawa ngalaman, tapi jalma anu nyieun usaha bakal ngarasakeun jalan ngaliwatan leuweung fir balsam seungit seger dina jalan maranéhna pikeun pintonan spektakuler di puncak.

8 . Botak Besar

Botak Besar jangkungna 5.515 méter sarta mangrupa puncak pangluhurna di Pagunungan Botak, ranté anu mangrupa bagian ti Pagunungan Smoky. Ti Erwin, éta ngan 6,5 mil ka luhur, tapi étajalan satapak téh lungkawing tur terjal, jadi diperlukeun ngeunaan opat jam unggal arah. Émut yén kusabab leuweung padet, éta bakal poék langkung awal ti anu disangka, janten masihan seueur waktos sareng nyandak senter sareng batré cadang. Aya kasempetan alus anjeun bakal ningali biruang hideung Amérika, kijang bodas-buntut, rakun, komo elk, nu geus diwanohkeun deui ka nagara.

9. Chimney Tops

Ieu nanjak lungkawing nepi ka 4.800-suku élévasi Chimney Tops di Pagunungan Smoky, tapi patut eta pikeun pintonan unforgettable. Leumpang dimimitian ku nyebrang deui mudik tilu kali ngaliwatan aliran gunung tiis. Sanaos leumpangna ngan ukur 3,5 mil perjalanan, éta anu paling bahaya tina anu kami daptarkeun dina tulisan ieu. The saparapat mil panungtungan sahiji jalan satapak geus beurat seuneu-ruksak sarta ditutup keur umum sanggeus loba tatu, pilarian tur nyalametkeun operasi, sarta fatality a. Sanajan jalan satapak rada beurat jeung picilakaeun, jalan satapak téh kasohor ku para pendaki nu geus ngalaman.

10. Big Frog Mountain

Big Frog Mountain ayana di Big Frog Wilderness, wewengkon di Leuweung Nasional Cherokee. Éta bagian tina ranté Blue Ridge Mountain, sub-rentang tina Appalachian. Tempatna di wates antara Tennesse sareng Georgia, naék kana élévasi 4,224 suku. Gunung ieu meunang ngaranna sabab penjelajah jeung padumuk nganggap eta bore sarupa jeung bangkong kacida gedéna. Hiji jaringan jalurmeuntas gunung. Anu nganjang dina ahir Méi atawa awal Juni bakal diolah ku bintik badag rhododendron mekar di sisi kulon puncak gunung.

Anjeun Teu Bisa Lepat

Aya sababaraha 1.799 ngaranna gunung di Tennesse sarta aranjeunna sadayana geulis dina cara béda. Kami ngan ukur ngajelaskeun sababaraha puncak panggedéna sareng pang populerna sareng jalur hiking supados anjeun tiasa ngajalajah aranjeunna caket. Tapi puncak-puncak anu kurang dikenal ogé gaduh pesona sareng satwa sorangan, sampurna pikeun ngawangun kenangan anu luar biasa.


Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...