10 Hileud Dipanggihan di Mississippi (4 Anu Berbisa)

Jacob Bernard
11 Hileud Fuzzy jeung Gambar jeung Idéntifikasi 15 Jenis Hileud Bodas 8 Hileud Hideung Jeung Gambar Jeung Idéntifikasi 10 Jenis Hileud Héjo jeung Gambar… 20 Hileud Kapanggih di Tennesse (10 Dupi… 7 Hileud Beracun Anjeun Teu Kudu Noel

Dina jantung Bentang subur Mississippi, transformasi luar biasa unfolds quietly handapeun panon waspada urang. Caterpillars mangrupakeun arsiték sabenerna kaajaiban di alam kidul ieu. Aranjeunna nuju kahirupan métamorfosis, anyaman dongeng seni alam paling intricate.

Salaku aranjeunna ngenyot dina daun, hileud naek kana lalampahan tumuwuh sarta robah. Napsu teu puas maranéhna ngahudangkeun quest maranéhanana pikeun transformasi. Unggal poé ngaliwatan, maranéhna ngancurkeun kulit heubeul maranéhanana, nembongkeun pola vibrant nu nawarkeun glimpse kana splendor hareup maranéhanana. … Jeung sababaraha Éta pisan ngabahayakeun! Sapertos biasa, paké prakték kaamanan nalika moro hileud di alam liar Mississippi, sabab sababaraha spésiés ieu tiasa nyababkeun karusakan upami ditangani.

Dina tulisan ieu, urang bakal ningali hiji sababaraha hileud paling captivating Mississippi urang. Urang ogé bakal ningali sababaraha spésimén anu langkung bahaya di nagara éta ogé.

Ngan 1% Pangluhurna Anu Bisa Ace Kuis Sato urang

Mikir Anjeun Bisa?
Candak A-Z Kami -Kuis Hileud Sasatoan

1. Puss Caterpillar

Puss Caterpillar nyaéta mahluk leutik tapi nipu jeung unik.héjo, kalawan tanda konéng atawa oranyeu kandel sapanjang awakna. Spésimén Wétan spésiés ieu ogé ngembangkeun tanduk oranyeu anu katelah osmeteria. Ieu mangrupikeun kelenjar anu ngahasilkeun panolak kimia anu ngajauhan prédator.

Hileud ieu henteu berbisa. Sanaos tiasa gaduh tulang tonggong anu bristly, aranjeunna henteu ngandung racun sareng utamina pikeun panyalindungan. Nanganan hileud swallowtail hideung umumna aman pikeun manusa, tapi disarankeun pikeun ngubaranana sacara lembut supados henteu ngarugikeun mahluk hipu.

Di Mississippi, hileud swallowtail hideung tiasa dipendakan di sababaraha lingkungan luar, kalebet kebon, padang rumput hejo. , jeung widang. Éta nyéépkeun pepelakan tina kulawarga wortel, sapertos peterseli, dill, sareng adas.

Uleur swallowtail hideung robah jadi kukupu mangrupikeun tontonan anu pikaresepeun. Saatos pupating, kukupu sawawa muncul kalawan jangjang hideung elegan na adorned kalawan markings konéng vibrant. Ieu tetempoan umum di kebon jeung spasi kabuka, contributing kana diversity of Mississippi urang satwa.

Papanggihan swallowtail hileud hideung nawarkeun glimpse kana kaéndahan pola intricate alam urang jeung adaptasi. Ngarawat éta kalayan ati-ati sareng niténan siklus hirupna tiasa masihan pangalaman diajar anu bermakna, bari ogé ngahargaan peran anu dimaénkeun di ékosistem salaku pollinator sareng komponén alam Mississippi.kamulyaan.

Ringkesan Hileud Kapanggih di Mississippi

# Hileud Venomous?
1 Hileud Puss Leres
2 Io Moth Hileud Leres
3 Buck Moth Hileud Leres
4 Saddleback Hileud Leres
5 Spicebush Swallowtail Hileud Henteu, tapi meureun ngabalukarkeun iritasi
6 White-marked Tussock Moth Caterpillar Henteu, tapi bisa ngabalukarkeun iritasi
7 Hileud Raja Teu ka manusa
8 Hileud Bodas Kol Henteu
9 Luna Moth Hileud No
10 Hileud Walet Hideung Henteu

penampilan. Ditutupan ku bulu bulu anu katingali lemes, nyarupaan katun atanapi bal bulu leutik. Sanajan kitu, exterior sigana teu bahaya ieu conceals sipat venomous. Hileud puss memang berbisa, sareng nyeureudna tiasa nyababkeun nyeri sareng teu ngarareunah. Racun ieu dikirimkeun ngaliwatan tulang tonggong disumputkeun handapeun jaket buluna.

Hileud ieu umumna ukuranana kira-kira hiji inci, mintonkeun rupa-rupa kelir ti coklat ngora nepi ka kelir kulawu. Aranjeunna mindeng boga garis darker ngajalankeun handap puseur maranéhanana, nambahkeun kana penampilan unik maranéhanana. Sato ieu populate kebon Mississippi urang, taman, jeung leuweung, diantara habitat alam lianna. Éta hésé pikeun ngaidentipikasi di tengah-tengah greenery kusabab kumaha ogé aranjeunna nyampur. The stings of caterpillars ieu bisa ngahasilkeun réaksi nyeri di sababaraha urang, kaasup iritasi kulit, busung lapar, komo réaksi alérgi. Ku sabab kitu, disarankeun pikeun ati-ati upami anjeun kapendak.

2. Io Moth Caterpillar

Io Moth Caterpillar gaduh penampilan anu béda anu narik perhatian. Éta nunjukkeun warna-warna anu cerah, nampilkeun awak héjo anu dihias ku pola anu pikaresepeun tina belang bodas sareng beureum. Hileud ieu dipapaésan ku sababaraha cabang dahan, nu bisa nyarupaan dahan tangkal leutik, nambahan daya tarik visual na.

Beda jeung hileud puss, hileud renget io memang berbisa. Sedengkeun natulang tonggong sigana teu bahaya, aranjeunna ngandung racun anu tiasa nyababkeun iritasi sareng teu ngarareunah upami disentuh. Penting pikeun ati-ati nalika sapatemon hileud ieu pikeun ngahindarkeun kamungkinan nyeureud.

Di Mississippi, hileud renget io tiasa dipendakan di sagala rupa habitat luar, kalebet kebon, leuweung, sareng taman. Penampilan anu béda sareng warna anu jelas tiasa ngabantosan ngaidentipikasi éta diantara daun. Hileud ieu endah pisan pikeun ditingali, tapi nangananna sacara saksama disarankeun kusabab sifatna bahaya. Upami disedot, cuci daérah éta nganggo sabun sareng cai sareng kunjungan ka dokter upami résponna parah.

3. Buck Moth Caterpillar

Buck moth hileud, pangeusi kasohor di Mississippi, boasts katingal unik nu paréntah perhatian. Ieu mintonkeun kombinasi nuansa poék, featuring velvety hideung atawa coklat poék awak adorned kalawan pola keuna bintik bodas atawa konéng. Bintik-bintik ieu sakapeung tiasa ngabentuk pita anu sapanjang panjangna. Hileud katutupan ku bulu-bulu pondok anu rupa-rupa, anu nyumbang kana tékstur anu matak pikabitaeun.

Dina hal sipatna bahya, hileud renget buck memang berbisa. Racunna ditransferkeun ngaliwatan rambutna, anu tiasa nyababkeun ngarareunah atanapi réaksi alérgi upami aya kontak sareng kulit. Tulang tonggong dina awak spésiés hileud ieu kedah diurus kalayan ati-ati pikeun nyegah kamungkinannyeureud.

Di Mississippi, hileud renget buck unik tiasa dipendakan di sababaraha habitat luar, kalebet leuweung, kebon, sareng umumna kabuka. Warna anu unik sareng tanda anu unik ngajantenkeun langkung gampang ditingali diantara daun sareng pepelakan. Caterpillars ieu paling aktif salila bulan warmer. Upami aya anu disengat, ngumbah daérah anu kapangaruhan sacara saksama sareng nganggo pita napel pikeun ngaleungitkeun tulang tonggong anu napel tiasa ngabantosan ngarareunah.

4. Saddleback Caterpillar

The saddleback hileud mangrupakeun pangeusi pisan umum di Mississippi anu gampang dipikawanoh. Ieu boasts awak convex nu nyarupaan sela héjo miniatur, kalawan tanda sela-kawas coklat atawa wungu di tengahna. Tanda anu unik ieu masihan nami hileud. Sisi-sisina dipapaésan ku panyambung anu siga runcing anu sigana henteu bahaya tapi nyumputkeun duri anu berbisa.

Enya, hileud saddleback memang berbisa. Tulang tonggongna ngandung racun anu tiasa nyababkeun sensasi nyeureud sareng iritasi kulit nalika kontak. Racun spésiés ieu tiasa bahaya khusus pikeun anu gaduh kulit sénsitip atanapi alergi. Kusabab ieu, kami henteu nyarankeun nanganan atanapi nyabak hileud ieu. Ngarasakeun aranjeunna ti kajauhan!

Di nagara bagian Mississippi, hileud saddleback bisa kapanggih di kebon, shrubs, jeung wewengkon leuweung. penampilan unik maranéhna ngajadikeun aranjeunna rélatifgampang ditingali diantara daun. Éta paling aktif dina bulan-bulan anu langkung haneut nalika aranjeunna ngadahar rupa-rupa pepelakan.

Berinteraksi sareng hileud saddleback peryogi ati-ati pikeun nyegah nyeureud anu teu kahaja. Upami disetrum, nganggo pita napel pikeun ngaleungitkeun duri anu tinggaleun dina kulit sareng nerapkeun komprés tiis tiasa ngabantosan ngarareunah. Sanajan penampilanna pikaresepeun, hormat sipat racun maranéhanana sarta ngajaga jarak aman penting pikeun pangalaman outdoor repot-free.

5. Spicebush Swallowtail Caterpillar

Spicebush Swallowtail Caterpillar nampilkeun palet warna anu cerah, nampilkeun campuran héjo sareng hideung. Awakna ditutupan ku tanda anu diucapkeun anu unik pikeun unggal hileud. Tanda panon badag dina dadana rada jarring sarta bisa dipaké pikeun ward out predator ku cara méré gambaran panon oray.

Hileud ieu teu dianggap racun. Sanaos unjuran spiky na sigana prihatin, aranjeunna kakurangan racun sareng langkung seueur pikeun pertahanan sareng kamuflase. Sanajan kitu, sababaraha urang bisa ngalaman iritasi kulit lamun maranéhanana kontak jeung bulu hileud.

Di Mississippi, spicebush swallowtail hileud bisa kapanggih di sagala rupa habitat, kaasup leuweung, kebon, jeung leuweung terbuka. Ieu utamana eupan dina daun spicebush jeung tutuwuhan sassafras. Warna-warna cerah sareng tanda anu unikjadi rada gampang nénjo di tengah-tengah dangdaunan.

Hileud swallowtail spicebush geulis ditingali, tapi bisa ngabalukarkeun iritasi kulit lamun dirampa atawa dicekel. Kusabab penampilan unik sarta kurangna bahaya signifikan pikeun manusa, éta mangrupa tambahan metot pikeun lingkungan alam Mississippi sarta rupa-rupa spésiés euyeub nagara urang.

6. Hileud renget anu dicirian bodas

Hileud renget anu dicirian bodas mintonkeun kombinasi warna, awakna hideung dipapaesan ku buuk bodas, koneng, sareng hideung. Rumbai ieu ngabentuk pola anu béda sapanjang awakna, méré tékstur sareng katingalna pikaresepeun.

Hileud ieu henteu dianggap berbisa. Sanaos buukna sigana bristly sareng seukeut, aranjeunna henteu gaduh racun sareng utamina pikeun panyalindungan ngalawan prédator. Sanajan kitu, sababaraha individu bisa ngalaman iritasi kulit hampang lamun maranéhna datang ka kontak jeung bulu hileud urang.

Di Mississippi, nu bodas-ditandaan tussock moth hileud bisa kapanggih dina rupa-rupa setelan outdoor, kaasup kebon, leuweung, jeung jukut. Penampilanna anu unik ngagampangkeun némbongan di tengah-tengah daun sareng pepelakan.

Niténan hileud renget tussock anu ditandaan bodas tiasa janten pangalaman anu pikaresepeun, tapi langkung saé ulah noél pikeun nyegah iritasi kulit. Warna warni sareng tékstur anu unik nyumbang kana karagamansatwa liar kapanggih di Mississippi, sahingga bagian noteworthy tina lingkungan alam nagara urang.

7. Hileud Monarch

Hileud raja katingali katingali ku sabab awakna belang hideung, koneng, sareng bodas. Hileud ngagedéan ukuranana sarta miboga panyambungan kawas tentakel hideung dina kadua ujungna nalika asak.

Sanaos henteu ngabahayakeun pikeun manusa, hileud ieu sacara téknis bisa jadi racun pikeun sato séjén. Racun anu diserep tina pepelakan milkweed anu didaharna mangrupikeun garis panyalindungan utama ngalawan prédator. Sanaos upami nyabak hileud moal ngabahayakeun, anjeun tetep kedah ati-ati ku sabab éta mangrupikeun spésiés anu hipu pisan.

Hileud raja hirup di sababaraha lingkungan di Mississippi tapi paling umum. umum di wewengkon kalawan milkweed loba pisan. Anjeun tiasa sering mendakan aranjeunna di kebon, jukut, sareng sawah. Hileud kukupu raja ngan ukur tiasa salamet upami aranjeunna ngadahar daun susu, dimana kukupu ngan ukur endogna. Tutuwuhan milkweed dianggap tutuwuhan inang spésiés ieu.

Metamorfosis hileud raja jadi kukupu mangrupa tetempoan endah pikeun nempo. Pikeun transformasi jadi kukupu, éta ngaliwatan fase pupation nu ngabentuk chrysalis a. Jalma anu cukup untung ningali métamorfosis kukupu raja di bentang Mississippi dirawat ku pelajaran dinakaajaiban alam.

8. Kol Bodas Hileud

Kol bodas hileud, ayana umum di Mississippi, boasts basajan tapi has penampilan. Ieu mintonkeun awak héjo bulak kalawan runtuyan sempit, belang yellowish ngajalankeun sapanjang panjang na. Kulitna anu kawilang mulus teu aya pola-pola anu nyorot, sahingga ngahiji jeung sakulilingna.

Ieu hileud teu berbisa. Sanaos éta tiasa gaduh bulu bristly dina awakna, aranjeunna henteu ngabahayakeun pikeun manusa. Tapi, hileud bodas kol bisa ngabalukarkeun karuksakan kana pepelakan kebon, utamana anggota kulawarga kol, sabab eupan voraciously dina daun maranéhanana.

Di Mississippi, hileud bodas kol bisa kapanggih dina sagala rupa lingkungan outdoor, kaasup. kebon, sawah tatanén, jeung rohangan kabuka. Hal ieu utamana ditarik ka tutuwuhan kawas kol, brokoli, jeung sayuran cruciferous séjén.

Sanaos henteu katingali katingali sapertos sababaraha spésiés hileud sanés, hileud bodas kol maénkeun peran dina ékosistem ku janten sumber pangan pikeun manuk jeung prédator séjén. Ayana ogé tiasa janten tantangan pikeun para pekebun, sabab kabiasaan tuangna tiasa mangaruhan hasil pamotongan. Sanajan penampilanna kawilang sederhana, hileud bodas kol nyumbang kana ramat kahirupan kompléks di bentang alam Mississippi.

9. Luna moth hileud

luna moth hileud nyaetahileud stunning nu ciri awak héjo caang, adorned ku garis bodas ipis sapanjang sisi na. Ieu mintonkeun runtuyan paku daging, katelah tubercles, nu boga titik-titik beureum atawa oranyeu, nambahan dash of kelir ka sakabéh tampilan na.

Hileud ieu teu berbisa. Sanaos paku na sigana luar biasa, aranjeunna henteu ngandung racun sareng utamina pikeun pertahanan ngalawan prédator. Jadi, interaksi jeung hileud renget Luna nimbulkeun resiko minimal pikeun manusa.

Di Mississippi, hileud renget luna bisa kapanggih di sagala rupa lingkungan luar, utamana di leuweung gugur jeung leuweung. Ieu utamana eupan dina daun tangkal kayaning Birch, hickory, sarta walnut. Warnana héjo caang ngamungkinkeun pikeun ngahiji ogé sareng dangdaunan, janten rada sesah ditingali.

Perjalanan hileud renget luna kasohor kusabab transformasina janten renget luna, salah sahiji anu panggedéna sareng paling narik. ngengat di Amérika Kalér. Sanggeus pupation, renget sawawa muncul kalawan jangjang héjo bulak iconic sarta has "mata" has.

Papanggihan renget luna nawarkeun glimpse kana siklus kahirupan matak spésiés ieu. Sanajan penampilan na menawan, ngarawatna kalayan ati-ati sareng hormat peranna dina ékosistem penting pisan.

10. Hileud Swallowtail Hideung

Hileud swallowtail hideung ngagaduhan campuran warna hideung sareng hideung.

Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...