10 Kota Tumuwuh Panggancangna di Montana Sarerea Diomongkeun

Jacob Bernard
Warga Ngungsi Ieu Nagara-nagara anu Nyusut Panggancangna di… Panggihan Kota Pangkolotna di Washington 15 Kota Terpencil sareng Dipohokeun di Kidul… Jelajahi Kampus Panggedena di Michigan… 6 Nagara Pangbeungharna Di Afrika Kiwari (Peringkat) Panggihan Kota Pangkolotna di Virginia Kulon

Jalma-jalma merhatikeun kota-kota Montana anu panggancangna ngembang, kitu ogé bentang-bentang anu endah sareng kagiatan luar.

Seueur kota-kota di State Treasure ningali paningkatan anu ageung dina populasina dina taun 2022. Faktor sapertos kasempetan padamelan, hirup anu saé. kaayaan, jeung harga affordable drove loba tumuwuhna ieu. Montana terus salah sahiji ulang nagara bagian nu pang populerna tomove ka. Kanyataanna, data panganyarna nunjukeun yen leuwih loba jalma pindah ka Montana ti pindah kaluar.

Panggihan ngeunaan luhureun 10 kota paling gancang tumuwuh di Montana pikeun 2022, populasi ngembangna, biaya hirup, sarta ékonomi thriving..

1. Bozeman

Bozeman, sering disebut salaku "Heart of the Rockies," tops daptar kami salaku kota tumuwuh panggancangna di Montana pikeun 2022. Kalawan laju pertumbuhan populasi leuwih 3%, Bozeman geus attracting anyar nyicingan ti sakuliah nagara.

Pertumbuhan : Industri téknologi anu maju, anu dipayungkeun ku Montana State University, ngaitkeun ékspansi gancang Bozeman. Kualitas kahirupan kota anu luhur, kasempetan rekreasi luar ruangan anu seueur, sareng pamandangan seni anu meriah ogé narik jalma.

BiayaHirup : Nalika biaya hirup Bozeman naék, éta tetep kompetitif dibandingkeun sareng kota-kota di nagara sapertos California. Paménta pikeun perumahan parantos ningkat, nyababkeun naékna harga bumi sareng nyéwa.

Kunaon Éta Tumuwuh : Panyaluran perusahaan téknologi sareng pagawé jauh, ditarik ka pasar padamelan anu kuat di kota, sakola unggulan, jeung daya tarik kaéndahan alam Montana, atribut tumuwuhna Bozeman.

Ekonomi : Ékonomi mantap di Bozeman thrives kalawan rupa-rupa industri kayaning téhnologi, kasehatan, atikan, jeung manufaktur nyetir na kamakmuran.

2. Whitefish

Whitefish, ayana di Flathead Valley, nyaéta kota Montana séjén anu ngalaman pertumbuhan luar biasa dina 2022.

Pertumbuhan : Laju pertumbuhan populasi Whitefish leuwih ti 2% Didorong ku daya tarikna salaku tujuan wisata, surga para peminat outdoor, sareng jumlah tenaga kerja terpencil anu ngembang.

Biaya Hirup : Biaya hirup di Whitefish parantos naék kusabab paménta ningkat. pikeun perumahan. Sanaos sanés kota anu paling murah di Montana, éta nawiskeun kualitas kahirupan anu langkung luhur.

Kunaon Éta Tumuwuh : Kaéndahan alam Whitefish, caket sareng Taman Nasional Glacier, sareng kasempetan rekreasi ngajantenkeun éta tempat hirup pikaresepeun. Sajaba ti éta, industri pariwisata thriving kota jeung pilihan gawé jauh nyumbang kana tumuwuhna.

Ekonomi : Pariwisata mangrupakeun signifikanpanggerak ékonomi di Whitefish, babarengan jeung ritel, silaturahmi, jeung real estate.

3. Belgrade

Belgrade, ayana di kuloneun Bozeman, ngalaman pertumbuhan badag dina 2022.

Pertumbuhan : Populasi Belgrade geus ngembangna leuwih ti 2%, utamana alatan na affordability dibandingkeun Bozeman tatangga. Seueur jalma anu damel di Bozeman milih cicing di Belgrade pikeun biaya perumahan anu langkung handap.

Biaya Hirup : Belgrade nawiskeun biaya hirup anu langkung mirah tibatan Bozeman, janten pilihan anu pikaresepeun pikeun aranjeunna. néangan pikeun ngahemat waragad perumahan.

Kunaon Éta Tumuwuh : Deukeutna kota ka Bozeman sareng pasar padamelan na anu ngembang parantos nyababkeun ékspansi. Belgrade mangrupikeun pilihan anu saé pikeun anu damel di Bozeman tapi hoyong tempat anu langkung ramah anggaran pikeun nelepon ka bumi.

Ekonomi : Ékonomi Belgrade caket pisan sareng Bozeman, sareng seueur penduduk. mudik ka kota gedé.

4. Sidney

Sidney, ayana di bagian kalér-wétaneun Montana, geus katempo pertumbuhan impressive dina taun panganyarna.

Pertumbuhan : Kalawan laju pertumbuhan populasi leuwih ti 2%, Sidney geus narik jalma neangan pagawean di sektor energi, kaasup minyak jeung gas.

Biaya Hirup : Biaya hirup di Sidney kawilang sedeng, kalawan waragad perumahan keur bersaing dibandingkeun jeung lianna. bagian nagara.

Naha KangTumuwuh : Tumuwuh Sidney utamana alatan booming énergi di wewengkon. Kasempetan padamelan di industri minyak sareng gas parantos narik tenaga kerja ti sagala rupa penjuru nagara.

Ekonomi : Industri énérgi maénkeun peran pivotal dina ékonomi Sidney, tapi tatanén sareng kasehatan ogé nyumbang sacara signifikan. .

5. Kalispell

Kalispell, ayana di Flathead Valley, nyaéta salah sahiji kota anu tumuwuh panggancangna di Montana.

Pertumbuhan : Populasi Kalispell geus ngaronjat dina hiji laju leuwih ti 2%, didorong ku kaéndahan endahna, kagiatan outdoor, sarta jumlah pensiunan beuki loba.

Biaya Hirup : Biaya hirup di Kalispell kawilang wajar, sahingga pilihan anu pikaresepeun pikeun anu milari gaya hirup anu damai sareng endah.

Naha Tumuwuhna : Pertumbuhan Kalispell tiasa dikaitkeun kana kaéndahan alamna, caket sareng Taman Nasional Gletser, sareng panyaluran para pensiunan anu milarian. kualitas kahirupan anu luhur.

Ekonomi : Pariwisata, kasehatan, sareng ritel mangrupikeun kontributor anu penting pikeun ékonomi Kalispell.

6. Columbia Falls

Columbia Falls, ayana di deukeut Kalispell and Glacier National Park, ogé ngalaman pertumbuhan anu signifikan.

Pertumbuhan : Laju pertumbuhan populasi Columbia Falls geus ngaleuwihan 2%, utamana alatan deukeutna jeung Kalispell jeung Taman Nasional Glacier.

Biaya Hirup : Biaya hirup di ColumbiaCurug anu kawilang sedeng, janten pilihan anu pikaresepeun pikeun anu hoyong ngarasakeun fasilitas luar caket dieu tanpa biaya hirup anu luhur di Kalispell.

Kunaon Éta Tumuwuh : Pertumbuhan Curug Columbia nyaéta didorong ku jarakna ka taman nasional, kasempetan rekreasi luar, sareng aksés ka padamelan di Kalispell.

Ekonomi : Pariwisata sareng ritel maénkeun peran anu penting dina ékonomi Columbia Falls.

7. Héléna

Héléna, ibukota nagara bagian Montana, nyaéta kota séjén dina daptar tempat tumuwuh panggancangna di nagara bagian.

Pertumbuhan : Populasi Héléna geus tumuwuh dina laju. leuwih ti 1,5%, didorong ku padamelan pamaréntah nagara, industri téknologi ngembang, sareng kualitas kahirupan anu pikaresepeun.

Biaya Hirup : Biaya hirup di Héléna kawilang sedeng, ngajantenkeun Éta pilihan anu pikaresepeun pikeun anu milari padamelan pamaréntahan atanapi hoyong mikaresep fasilitas luar Montana.

Kunaon Éta Tumuwuh : Pertumbuhan Héléna tiasa dikaitkeun kana statusna salaku ibukota nagara, anu nyayogikeun stabil. pasar padamelan. Sajaba ti éta, tumuwuhna industri téknologi kota jeung kasempetan rekreasi outdoor narik warga.

Ekonomi : Pagawéan pamaréntah nagara bagian, kasehatan, jeung séktor téknologi nyumbang signifikan kana ékonomi Héléna.

8. Missoula

Missoula, ayana di Montana barat, terus narik padumuk anyar di2022.

Pertumbuhan : Laju pertumbuhan populasi Missoula geus ngaleuwihan 1,5%, didorong ku rupa-rupa pasar pakasaban, adegan seni hirup, sarta aksés ka kagiatan outdoor.

Biaya Hirup : Biaya hirup di Missoula kawilang kompetitif, janten pilihan anu pikaresepeun pikeun anu milari padamelan sareng kualitas kahirupan anu luhur.

Kunaon Éta Tumuwuh : Tumuwuhna Missoula tiasa dikaitkeun kana ékonomi anu rupa-rupa, kalayan kasempetan dina kasehatan, pendidikan, téknologi, sareng rekreasi luar. Obyek wisata budaya jeung lembaga atikan kota ogé maénkeun peran dina daya tarik na.

Ekonomi : Podomoro, atikan, jeung téhnologi téh kontributor utama ékonomi Missoula urang.

9. Polson

Polson, ayana di basisir Tasik Flathead, mangrupakeun kota éndah anu geus katempo tumuwuhna kasohor di 2022.

Pertumbuhan : Laju pertumbuhan populasi Polson geus ngaleuwihan 1,5 %, didorong ku kaéndahan alamna, kasempetan rékréasi, sareng jumlah pensiunan anu beuki ningkat.

Biaya Hirup : Biaya hirup di Polson rélatif affordable, sahingga pilihan pikaresepeun pikeun pensiunan sareng anu milari gaya hirup sisi danau anu damai.

Naha Tumuwuh : Pertumbuhan Polson tiasa dikaitkeun kana lokasi sisi tasik anu endah, kagiatan luar, sareng daya tarikna salaku tujuan pangsiun.

Ekonomi : Pariwisata sareng kasehatan pentingkontributor kana ékonomi Polson.

10. Livingston

Livingston, ayana di sapanjang Walungan Yellowstone, ngabunderkeun daptar kota anu panggancangna tumuwuh di Montana pikeun 2022.

Pertumbuhan : Populasi Livingston ngaleuwihan 1,5% pertumbuhan , didorong ku kaéndahan anu endah, kagiatan luar, sareng pamandangan seni sareng budaya anu ngembang.

Biaya Hirup : Biaya hirup anu sedeng di Livingston narik jalma anu milari fasilitas luar sareng tawaran budaya di wewengkon éta.

Kunaon Éta Tumuwuh : Tumuwuhna Livingston bisa dikaitkeun kana sakuliling alam stunning na, aksés ka kagiatan outdoor, sarta tumuwuhna seni jeung komunitas budaya na.

Ékonomi : Pariwisata, kasenian jeung kabudayaan, jeung rékréasi outdoor nyumbang sacara signifikan kana ékonomi Livingston.

Daptar Detil Tempat Tumuwuh Panggancangna Di Montana Pikeun Taun 2022

Rengking Kota Pertumbuhan Populasi Populasi 2010
1 Bozeman 32,6% 48.330 36.440
2 Lauk bodas 26.4% 8.032 6.352
3 Belgrade 26.1% 9.184 7.281
4 Sidney 25,7% 6.351 5.052
5 Kalispell 24.0% 23.935 19.298
6 ColumbiaCurug 22.2% 5.651 4.626
7 Héléna 18.0 % 32.655 27.672
8 Missoula 14.7% 74.994 65.383
9 Polson 12.6% 5.033 4.468
10 Livingston 8,5% 7.696 7.094

Dina taun 2022, 10 kota di Montana ieu geus ngalaman pertumbuhan anu signifikan, masing-masing boga alesan jeung ciri anu unik.

Naha éta booming téknologi di Bozeman, surga outdoor Whitefish, atawa kasempetan sektor énérgi di Sidney, kota Montana nawarkeun rupa-rupa pangalaman jeung gaya hirup.

Nalika kota ieu terus tumuwuh, aranjeunna nahan jangji kasempetan anyar, kualitas hirup nu leuwih luhur, sarta kasempetan pikeun ngarasakeun. Lanskap Montana anu narik ati sareng seueur kagiatan rekreasi.


Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...