4 Alesanna Anjeun Henteu Kedah Nganggo Mothballs pikeun Ngusir Kutu sareng Rodents

Jacob Bernard
10 Luar Biasa Earthworm Fakta Can of Cacing: hartina & amp; Asal Diungkabkeun Panggihan Bug anu Sigana mah… Naha Pinworms Bahaya? Sabaraha Jantung Anu Mibanda Cacing? Manggihan Cacing Panggedena di Dunya

Seueur barang rumah tangga tiasa dianggo pikeun tujuan ganda. Sabun cuci piring, contona, sering ngarawat pepelakan ngabantosan ngaleungitkeun hama. Tapi salah sahiji produk péstisida anu henteu kedah dianggo ku cara naon waé kecuali sakumaha anu diparentahkeun ku labél nyaéta mothball anu bisa nepi ka tiwasna. Bal-balan leutik sigana teu ngabahayakeun pikeun seueur, tapi aranjeunna tiasa maot pikeun manusa, sanés ngan ukur serangga. Ieu mangrupikeun alesan anjeun henteu kedah nganggo mothballs pikeun ngusir kutu atanapi rodénsia.

Sajarah Mothballs

Upami anjeun henteu kantos nguping seueur ngeunaan mothball ayeuna, aya alesan pikeun anu. Baheula, nalika AC teu aya, jalma-jalma muka jandéla sareng pantona pikeun ngantepkeun hawa tiis pikeun ngabantosan ngatur suhu. Ieu muka panto jeung jandela, tangtu, diondang di serangga, saperti moths, sarta dijieun masalah anyar. renget ngahakan pakean jeung linenna! Kabutuhan timbul sareng mothballs diciptakeun.

Ngan 1% Top Anu Bisa Ace Kuis Sato urang

Mikir Anjeun Bisa?
Candak Kuis Cacing A-Z-Sato Kami

Ayeuna, sanajan , serat sintétik teu utamana narik ngengat kana papakéan anjeun sarta linens. Ku kituna, mothballs henteu utamana mangpaat pikeun paling. Sababaraha urang ngalakukeun Ngaiklan mothballs salaku repellents pikeunrodénsia, serangga, jeung hama sejenna, tapi ieu teu aman tur teu kudu dituturkeun. Kanyataanna, ngagunakeun mothballs cara ieu haram.

Kumaha Mothballs Gawé

Ngandung bahan kayaning kapur barus, naftalena, jeung paradichlorobenzene (dichlorobenzene), mothballs mangrupakeun péstisida. Éta asalna dina bentuk padet, buleud atanapi piringan sareng kedah dianggo pikeun ngahalangan ngengat tina tuang barang wol. Maksudna, bahan kimia ieu bakal ngajauhan atawa maéhan renget, sarta nyegah larva ngengat tumuwuh di deukeut mothballs.

Kudu ditempatkeun dina wadah kedap udara sarta disimpen dina lomari, gudang, jeung wewengkon séjén tempat ngengat. indit sanggeus barang anjeun. Éta henteu dimaksudkeun pikeun pamakean di luar ruangan, pamakean kabuka, atanapi pamakean anu sanés ku cara naon waé.

Alesan Anjeun Henteu Kedah Nganggo Mothballs salaku Ngahalangan

Aya seueur alesan anjeun henteu kedah ngagunakeun mothballs salaku deterrents hama. Ieu mangrupikeun opat alesan utama sareng anu paling penting.

1.Mothballs mangrupikeun Péstisida anu Diatur

Mothballs sigana henteu bahaya, tapi éta leres-leres péstisida anu diatur. Kusabab aranjeunna asalna dina bentuk anu padet, kalolobaan jalma henteu nganggap aranjeunna sapertos kitu. Tapi, lila-lila, mothballs ngarecah jadi gas sarta ngaleupaskeun bahan kimia péstisida ka hawa.

Mothballs diatur ku Badan Perlindungan Lingkungan (EPA) sarta ngagunakeun éta dina atoh teu dimaksudkeun sabenerna ilegal. Label dina mothballs teu ngidinan pikeun satorepellent.

2.Mothballs Bisa Ngabahayakeun Pikeun Manusa jeung Sato Sarua

Alesan nomer hiji anjeun teu kudu make mothballs pikeun ngusir serangga atawa hama ieu: mothballs anu datar kaluar bahaya pikeun manusa jeung sasatoan sarua. Ngarampa mothballs, nyeuseup haseupna, atawa lamun heunteu kontak jeung mothballs bisa maéhan.

Barudak leutik ogé boga résiko dahar mothballs, sakumaha ogé kawas permen. Sato piaraan bisa ngahakan éta, nganggap yén éta téh oléh-oléh, atawa nganggap yén éta téh cocooan.

Naftalena, bahan utama mothballs, nyaéta zat toksik anu dihasilkeun nalika barang kaduruk. Haseup roko, knalpot mobil, haseup kahuruan leuweung sadayana ngandung naftalena. Nalika racun ieu asup kana awak manusa atawa sato, éta ngarecah jadi alfa-naphthol sarta ngaruksak sél getih beureum. Angkot oksigén ka sakuliah awak kaganggu. Karusakan ati sareng ginjal tiasa lumangsung. Racun ieu nyebar ngaliwatan getih kana gajih, getih, jeung ASI sarta dianggap ku Organisasi Kaséhatan Dunia (WHO) salaku potensi karsinogenik pikeun manusa.

3. Leyur dina Hujan

Mindeng, folks rék nempatkeun mothballs outdoor pikeun ngahalangan rodénsia jeung serangga ti ngabalukarkeun karuksakan kana wangunan. Tapi mothballs ngalembereh nalika aranjeunna baseuh jeung angin nepi nyebarkeun racun. Ieu nginféksi taneuh sareng ku kituna pepelakan anjeun sareng sato anjeun nyalira. Ogé bisa ngabalukarkeun ngarugikeun ka sato séjén teu dianggaphama.

4.Mothballs Teu Gawé

Jujurna, mothballs ogé henteu dianggo saé pisan. Éta henteu ngaleungitkeun beurit sareng henteu ngahalangan renget ngadahar barang-barang wol anjeun.

Aya sababaraha alesan pikeun ieu.

  • Mothball henteu ngandung anu luhur. cukup konsentrasi naftalena pikeun sabenerna ngahalangan hama. Tapi dosis anu langkung ageung bakal langkung bahaya di bumi anjeun.
  • Seueur sato (sareng jalma) henteu resep bau mothballs, tapi aranjeunna henteu ngajauhan sato sareng serangga. Sabalikna, aranjeunna tiasa ngaganggu atanapi ngabahayakeun sato, nyababkeun masalah sanés.
  • Dina sababaraha kasus, ngagunakeun mothballs pikeun nungkulan rodénsia ogé haram. Ieu ngandung harti yén aranjeunna henteu ngan ukur tiasa dianggo, tapi ogé tiasa nyababkeun anjeun kasulitan.

Anjeun langkung saé henteu ngaganggu ku mothballs pisan. Gantina, nelepon hiji exterminator atawa manggihan cara alami, aman kontrol hama.

Pamakéan Mothballs nu bener

Ngan aya métode aman pisan husus pikeun ngagunakeun mothballs aya. Nyaéta, mothballs kedah ngan kantos dipaké dina peti disegel pageuh. Ieu sigana kontraintuitif, tapi ieu ngabantosan anjeun, murangkalih, sareng piaraan anjeun tina ngambekan haseup racun. Tong disimpen dina wadah anu disegel sacara longgar, ulah ngantepkeunana di tempat terbuka, sareng sok nganggo topéng sareng sarung tangan nalika nanganan.


Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...