8 Amérika Snowiest di Amérika Serikat

Jacob Bernard
Dengekeun ArtikelPause Auto-GulungVolume Pamuter Audio Ngundeur audio Warga Ngungsi Ieu Nagara-nagara anu Nyusut Panggancangna di… Panggihan Kota Pangkolotna di Washington 15 Kota Terpencil sareng Dipohokeun di Selatan… Jelajahi Kampus Panggedena di Michigan… 6 Nagara Pangbeungharna Di Afrika Kiwari (Rengking) Panggihan Kota Pangkolotna di Virginia Kulon

Amérika Serikat ngalegaan lahan anu lega mimitian ti gurun nepi ka gunung salju. Nagara ieu ngandung salah sahiji tempat hottest di dunya, sarta unggal kaayaan ngalaman cuaca ekstrim dina cara sagemblengna béda. Sababaraha nagara bagian meunang saeutik pisan salju taunan bari batur meunang blanketed salila sababaraha bulan.

Aya sababaraha tipe cuaca usum salju numutkeun NOAA National Severe Storms Laboratory. Ieu kalebet badai salju, badai pangaruh danau, sareng badai salju. Sadaya ieu tiasa ngakibatkeun usum tiris panjang kalayan lapisan salju dina taneuh salami sababaraha bulan. Nagara mana anu paling salju?

1. Vermont

Kaayaan Vermont anu héjo sareng subur nyandak makuta salaku kaayaan salju paling salju di AS. Aranjeunna gaduh salju taunan rata-rata langkung ti 89 inci. Sanajan kitu, dina sababaraha taun snowiest di nagara bagian, éta geus narima leuwih 200 inci.

Bagian tina alesan pikeun tendencies salju nagara urang téh nya éta darat. Henteu aya daérah basisir pikeun suhu usum sedeng. Sanajan kitu, sanajan eta teu boga sipat oceanfront,masih meunang nor'easter blizzards disababkeun ku kaayaan basisir di nagara séjén. Badai ieu boga potensi pikeun ngalungkeun ton salju dina hiji badai.

Alesan séjén pikeun turunna salju anu dramatis di nagara éta nyaéta Pagunungan Héjo tempatna sampurna pikeun nyiptakeun salju anu maksimal dina badai. Ieu ngajelaskeun kunaon pagunungan ieu mangrupikeun suaka ski New England.

2. Maine

Maine mangrupikeun kaayaan anu éndah di New England kalayan usum tiris anu panjang sareng tiis. Éta meunang rata-rata 77,28 inci salju unggal taun. Tapi, dina taun-taun anu paling salju, éta tiasa dugi ka 150 inci!

Sababaraha daérah basisir ningali salju kirang ti dua suku unggal taun, tapi bagian pedalaman kalér nagara tiasa langkung ti 100 inci. Kota snowiest nagara urang disebut Caribou sarta perenahna deukeut wates Kanada jeung New Brunswick. Kota ieu mindeng boga leuwih ti hiji suku salju dina taneuh salila leuwih 100 poé unggal usum tiis.

3. New Hampshire

Sabab ayana di gigireun Vermont, teu matak heran yén New Hampshire aya dina daptar nagara anu paling salju. New Hampshire nampi 71,44 inci salju per taun. Sanajan kitu, taun snowiest di nagara bagian miboga leuwih ti 170 inci!

Nanging, kaayaan salju nagara urang robah, sarta para ahli yakin éta bisa jadi alatan parobahan iklim. Lamun aya salju dina taneuh, éta ngagambarkeun cahya panonpoé jeung radiasi panonpoé, ngajaga hawa cooler sakabéh. TanpaSakumaha seueur salju dina taneuh, langkung seueur panas kaserep kana taneuh, ngajaga suhu langkung luhur sareng nyiptakeun siklus anu nyababkeun pemanasan langkung gancang sacara umum.

4. Colorado

Unggal taun Colorado nampi 67,3 inci salju. Sarupa jeung Vermont, Pagunungan Rocky nyieun kaayaan keur snowfalls kuat unggal taun. Sanajan kitu, éta leuwih jauh ti basisir, jadi teu meunang salaku loba Uap. Hujan salju loba pisan, tapi teu saloba nagara bagian New England kalér, nu leuwih deukeut ka basisir.

5. Alaska

Éta ngahérankeun seueur yén Alaska sanés nagara anu paling salju di nagara éta, sabab dipikanyaho pikeun cuaca usum tiris sareng iklimna anu tiis. Nanging, éta ngan ukur nomer 5 dina daptar nagara anu paling salju! Alaska meunang 64,46 inci salju per taun. Penting pikeun dicatet yén sababaraha tempat di Alaska, khususna di daérah pagunungan, ngagaduhan ton salju. Thompson Pass, di Pagunungan Chugach, meunang kira 500 inci salju rata-rata. Dina taun snowiest na, wewengkon meunang 974 inci salju. Éta leuwih ti 80 suku!

6. Michigan

Asup akal yén kalolobaan nagara bagian paling salju di nagara éta nuju ka bagian kalér nagara. Michigan aya iwal. Sabagéan nagara éta luar biasa salju kusabab pangaruh danau ti Great Lakes. Pangaruh danau lumangsung nalika hawa tiis turun ti Kanada ka Amérika Serikat sareng ngalangkungan Great Lakes, dimana éta angkat.kalembaban. Teras ngalungkeun lembab sapertos salju dina jumlah anu ageung ka lahan caket dieu.

Michigan nampi 60,66 inci salju per taun.

7. New York

New York mangrupikeun nagara anu lumayan ageung anu manjang ti Samudra Atlantik dugi ka wates Kanada. Wewengkon nuju bagian kalér nagara meunang paling salju, sarta Upstate New York boga sababaraha kota snowiest di sakabéh nagara, kaasup Syracuse, munding, jeung Rochester. New York State nampi rata-rata 55 inci salju per taun. Wewengkon kidul nagara, kaasup New York City, tingali kira-kira 25 inci per taun, sedengkeun kota kawas Syracuse meunang leuwih ti 100 inci per taun.

8. Massachusetts

Nomer 8 dina daptar ieu mawa urang deui ka New England. Massachusetts nampi 51,05 inci salju rata-rata per taun. Nagara ieu meunang badai nor'easter nu mawa jumlah badag salju ka wewengkon salian badai leutik nu nambahan jumlahna taunan. Dina taun-taun anu paling salju, kota-kota sapertos Boston tiasa nampi dugi ka 100 inci!

Bonus: Naon Kota-kota anu paling salju di Amérika Serikat?

Ayeuna urang terang ngeunaan 8 nagara bagian anu paling salju di Amérika Serikat? AS, anjeun geus ditinggalkeun wondering naon kota snowiest téh. Amazingly, sababaraha di antarana ragrag di luar 8 nagara bagian snowiest, acan masih nyieun daptar alatan snowfall taunan maranéhanana. Di handap ieu daptar luhureun 12 kota snowiest di Amérika SerikatNagara-nagara nu miboga populasi leuwih ti 10.000.

  1. Sault Ste Marie, Michigan – 119.3 inci per taun
  2. Syracuse, New York – 114.3 inci per taun
  3. Juneau, Alaska – 93.6 inci per taun
  4. Buffalo, New York – 92 inci per taun
  5. Rochester, New York – 89.3 inci per taun
  6. Flagstaff, Arizona – 87.6 inci per taun
  7. Duluth, Minnesota - 83.5 inci per taun
  8. Erie, Pennsylvania - 80.9 inci per taun
  9. Burlington, Vermont - 80.2 inci per taun
  10. Muskegon, Michigan – 79,3 inci per taun
  11. Caspar, Wyoming – 77 inci per taun
  12. Portland, Maine – 70 inci per taun

Ringkesan tina 8 Snowiest States di Amérika Sarikat

Di handap ieu daptar 8 nagara bagian paling salju di Amérika Serikat:

Rengking Negara Rata-rata salju taunan
1 Vermont Leuwih ti 89 inci
2 Maine 77.28 inci
3 New Hampshire 71.44 inci
4 Colorado 67.3 inci
5 Alaska 64,46 inci
6 Michigan 60,66 inci
7 Anyar York 55 inci
8 Massachusetts 51.05 inci

Sumber
  1. NoAA National Severe Storm Laboratory, Sadia di dieu:https://www.nssl.noaa.gov/education/svrwx101/winter/types/
  2. Tinjauan Populasi Dunya, Sadia di dieu: https://worldpopulationreview.com/state-rankings/snowiest-states
  3. USA.com, Sadia di dieu: http://www.usa.com/rank/us--average-snow--state-rank.htm

Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...