Beruang Hideung Kasar Asup ka Imah Tanpa Idin, Tuluy Nutup Menta Hapunten

Jacob Bernard

Naha anjeun kantos aya tamu anu teu ditampi di bumi anjeun? Sanaos ieu tiasa janten pangalaman anu teu pikaresepeun pikeun seueur jalma, saurang awéwé ngalaman tamu anu henteu ditampi kalayan pulas.

Video dibuka kalayan adegan anu héran: biruang hideung ngintip tina panto anu kabuka! Sanggeus ngagunakeun sungutna pikeun ngahurungkeun kenop jeung muka panto, biruang hideung nangtung dina pigura panto. Si biruang siga nu bungah sorangan bari niténan jero imah.

Sabot biruang hideung neuteup ka kaméra, sungutna muka, awéwé Susan ngobrol jeung éta. Upami anjeun padeukeut sareng biruang anu nembé lebet ka bumi anjeun, anjeun sigana bakal rada gugup. Sanajan kitu, euweuh sieun bisa kadéngé dina sora awéwé urang salaku manehna sopan miwarang biruang pikeun nutup panto. Anjeunna malah nyarios ka biruang sapertos budak atanapi piaraan anu dipikacinta. Anjeunna ngarujuk kana éta salaku "manis" sareng "budak anu bageur."

14,154 Jalma Teu Bisa Ngajukeun Kuis Ieu

Mikir Anjeun Bisa?
Candak Kuis A-Z-Sato Bears Kami

Pidéo éta teras janten adegan énggal sareng wartawan nangtung di payuneun leuweung. Ieu engké dijelaskeun janten milik Susan. Di tukangeunana, sababaraha biruang hideung deui ngarumpuyuk di sabudeureun lantai leuweung, jelas aya di imahna.

Video éta tuluy balik deui ka cuplikan Susan ti jero imahna, tempat biruang hideung keur ngoméan karpétna. Manehna terus nanya ka biruang nutupkeun panto. Kawas manusa, anjing, jeung sababaraha jenis séjénsasatoan, biruang hideung bisa ngarti nada Susan urang - sanajan teu ngarti kecap nya persis. Ieu contemplates kaputusan na asup ka imah atawa ninggalkeun, scratching sirah na. Lajeng, saolah-olah ngarti yén éta geus overstayed na wilujeng sumping, biruang nyokot kenop dina sungutna sakali deui nutup panto - sapanjang jalan.

Naha biruang asup ka imah?

Aya seueur alesan yén biruang tiasa mutuskeun pikeun asup ka bumi.

Upami biruang asup ka bumi atanapi tempat kemah anjeun, biasana aranjeunna milarian hiji hal: kadaharan . Ti daging nepi ka sampah ka suplai kémping, urang bisa mawa loba tipena béda kadaharan kana habitat biruang urang. Lamun kadaharan ieu teu disimpen bener, bau eta bisa nyebarkeun gancang sakuliah leuweung. Ieu tiasa nyababkeun biruang lapar ngumbara caket dieu, milarian tuangeun anu gancang sareng gampang. Kusabab frekuensi sampah sareng tuangeun manusa, seueur biruang sadar yén tuangeun manusa beunghar gizi. Éta ogé gampang pikeun meunangkeun. Balukarna, biruang nganggap ieu sabagé panyediaan pangan anu gedé-ganjaran sarta beresiko rendah, sahingga leuwih pikabitaeun.

Salah sahiji alesan anu paling umum nyaéta maranéhna panasaran. Imah urang tiasa dieusi ku sora sareng bau anu béda. Balukarna, spésiés panasaran tur tenang kawas biruang hideung anu gampang ngajajah, sakumaha katingal dina imah Susan jeung harta.

Sanajan loba biruang hideung moal neangan narajang manusa, sakumaha katingal dinavideo, ieu teu kasus pikeun sakabéh biruang. Upami anjeun cicing di daérah dimana patepang umum, pangaweruh penting. Diajar cara anu leres pikeun nanganan patepang, sapertos Susan, mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ngajaga anjeun — sareng biruang — aman.


Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...