Green Giant Arborvitae vs Leyland Cypress: Naon Bédana?

Jacob Bernard
9 Alesan Pikeun Ngahindarkeun Taneuh Miracle-Gro… Kumaha Maéhan Weeds sareng Cuka: Gancang… 6 Alesanna Anjeun Henteu Kudu Ngalangkungan Lanskap… 8 Tutuwuhan Anu Ngusir sareng Ngajaga Beurit Sabaraha Sering Anjeun Nyiram Natal… 10 Kembang pikeun Dipelakan dina Agustus

Lamun datang ka ngabandingkeun dua tangkal landscaping berpotensi mangpaat, naon sakabeh béda antara Green Giant Arborvitae vs Cypress Leyland? Dua variétas tangkal ieu pisan sarupa dina penampilan sarta pamakéan maranéhanana, tapi naon bisa jadi bédana antara aranjeunna ku kituna anjeun bisa nangtukeun mana nu paling hade di buruan anjeun sorangan?

Dina artikel ieu, urang bakal ngabandingkeun sarta kontras. tangkal Arborvitae Héjo Giant jeung Cypress Leyland ku kituna anjeun bisa pinuh ngartos béda antara aranjeunna. Urang bakal balik leuwih appearances fisik maranéhanana ogé asal-usul jeung sajarah maranéhanana, komo mere Anjeun sababaraha inpo insider ngeunaan kumaha tangkal ieu tumuwuh pangalusna. Hayu urang mimitian ayeuna!

Ngabandingkeun Green Giant Arborvitae vs Leyland Cypress

Green Giant Arborvitae Leyland Cypress
Klasifikasi Tutuwuhan Cupressaceae thuja 'Green Giant' Cupressaceae leylandii
Deskripsi Jangkungna nepi ka 60 suku jeung tumuwuh dina wangun piramida. Daun leutik, herang katingali sapertos jarum lemes, tumbuh dina bentuk kipas dina dahanna. Bark téh coklat poék jeungtékstur, kalawan congcot tumuwuh nepi ka satengah inci panjang Jangkungna nepi ka 70 suku jeung tumuwuh dina bentuk piramida. Daun anu leutik, héjo kusam katingali sapertos jarum lemes, tumbuh dina dahan anu tegak. Kulitna warnana beureum-coklat jeung sisik, panjangna congcot ngahontal ampir hiji suku
Kagunaan Idéal rungkun kebon atawa tangkal landscaping, sanggup ngahontal jangkung pikaresepeun atawa tumuwuh leuwih lega sahingga bisa jadi tangkal privasi Dipaké pikeun jadi prized popularitasnya salaku tangkal landscaping jeung backyard tambahan, tapi kasakit geus nempatkeun tangkal ieu kaluar tina ni'mat di sababaraha lokasi
Asal-usul sareng Karesep Tumuwuh Asalna dikembangkeun di Dénmark; prefers sababaraha panyalindungan tina panonpoé salila bagian hottest poé jeung taneuh beueus Asalna dimekarkeun di Inggris; prefers iklim sedeng jeung taneuh gancang-draining, kitu ogé loba panonpoé
Zona Hardiness 4 ngaliwatan 9 5 ngaliwatan 10

Perbédaan Utama Antara Green Giant Arborvitae vs Leyland Cypress

Aya sababaraha bédana konci antara Green Giant Arborvitae jeung Leyland Cypress. Bari aranjeunna duanana anggota kulawarga tangkal Cypress, Cypresses Leyland jeung Green Giant Arborvitae mangrupakeun tangkal hibrid dijieun maké tangkal indungna pisan béda ti nu séjén. Salaku tambahan, Cypress Leyland tumbuh rada ageung tibatan Green Giant Arborvitae. TheCypress Leyland langkung rentan ka panyakit dibandingkeun sareng Green Giant. Ahirna, Green Giant Arborvitae leuwih milih iklim anu leuwih tiis dibandingkeun jeung Cypress Leyland.

Hayu urang bahas sakabéh bédana ieu jeung sababaraha leuwih jéntré ayeuna.

Green Giant Arborvitae vs Leyland Cypress: Klasifikasi

Sanaos katingalina mirip pisan sareng duanana kalebet kulawarga pepelakan anu sami, aya sababaraha béda anu signifikan dina klasifikasi Cypress Leyland sareng Green Giant Arborvitae. Contona, Green Giant Arborvitae mangrupa persilangan antara tangkal Redcedar Kulon jeung arborvitae Jepang, sedengkeun Cypress Leyland nyaéta tangkal hibrid dijieun tina tangkal Cypress Monterey jeung Nootka cypress.

Green Giant Arborvitae vs Leyland Cypress: Description

Hésé pisan pikeun ngabéjaan Green Giant Arborvitae ti Cypress Leyland dina sawangan munggaran. Sanajan kitu, aya sababaraha béda fisik antara dua tangkal ieu. Contona, Cypress Leyland bisa tumuwuh rada jangkung ti Green Giant, sanajan naon ngaranna ngakibatkeun. Sajaba ti éta, Green Giant Arborvitae boga daun anu héjo jero, sedengkeun Cypress Leyland ngabogaan tinge grayer ka dinya sakabéhna.

Sagedengeun ti eta, kulit Cypress Leyland leuwih beureum dibandingkeun jeung babakan kapanggih dina Green. Arborvitae raksasa. Duanana tangkal ieu ngahasilkeun congcot, tapi congcot tina tangkal Cypress Leylandanu rada badag batan congcot kapanggih dina Héjo Giant Arborvitae. Upami teu kitu, duanana tangkal ieu ngahasilkeun dedaunan jejeg tur kawas kipas dina dahanna, idéal pikeun privasi sarta landscaping backyard ngahalangan!

Green Giant Arborvitae vs Leyland Cypress: Mangpaat

Tangkal Cypress Leyland jeung Héjo Giant Arborvitae dipaké dina fashions sarupa kiwari, tapi aya sababaraha béda dina kagunaan maranéhanana sakabéh. Contona, Cypress Leyland baheulana pohara populér dibandingkeun jeung Green Giant Arborvitae, sanajan eta leuwih rentan ka panyakit dibandingkeun jeung Green Giant Arborvitae. Hal ieu ngajadikeun eta kirang loba dipaké ti dinya, sanajan duanana Cypress Leyland jeung Green Giant Arborvitae populér di landscaping backyard pikeun privasi maranéhanana sarta penampilan pikaresepeun.

Green Giant Arborvitae vs Leyland Cypress: Asal jeung Kumaha mun Tumuwuh

Sanajan duanana tangkal hibrida, Cypress Leyland jeung Green Giant Arborvitae asalna di lokasi béda. Contona, Cypress Leyland mangrupakeun tangkal hibrida nu asalna di Inggris dina kacilakaan, bari di Héjo Giant Arborvitae a éta tangkal hibrid maksudna dimekarkeun di Walanda. Nalika ngurus duanana tangkal ieu, Green Giant Arborvitae peryogi langkung panyalindungan tina panas panonpoé, sedengkeun tangkal Cypress Leyland langkung milih sinar panonpoé anu pinuh sareng panas.

Green Giant Arborvitae vs.Leyland Cypress: Zona Hardiness

Beda pamungkas antara Cypress Leyland jeung Green Giant Arborvitae nyaéta tempat tumuwuh pangalusna. Dua tangkal ieu boga zona hardiness béda ti hiji sejen, jeung Cypress Leyland preferring wewengkon warmer dibandingkeun rada tiis toleran Green Giant Arborvitae. Contona, Green Giant mekar di zona hardiness 4 nepi ka 9, sedengkeun Cypress Leyland mekar di zona 5 nepi ka 10. Émut ieu upami anjeun resep melak boh tina dua tangkal ieu di halaman bumi anjeun sorangan!

Mana Leyland Cypress atanapi Arborvitae anu langkung saé?

Thuja Green Giant langkung tahan tiis tibatan Cypress Leyland tapi kirang tahan ka halodo. Salah sahiji alesan utama popularitas Thuja 'Green Giant' nyaéta daya adaptasina kana rupa-rupa taneuh, kabutuhan pruning minimal, sareng résistansi kana seueur hama sareng panyakit.

Tumuwuhna anu kuat tina Thuja 'Green Giant' biasana. tindakan minangka pencegahan alami ngalawan serangga skala, sahingga jarang jadi perhatian.

Tapi, lamun 'Green Giant' anjeun manggihan diri dina kaayaan subpar kawas taneuh keusik miskin, Uap kaleuleuwihan, atawa cai teu cukup, éta bisa jadi rentan. nepi ka infestasi serangga skala signifikan, berpotensi ngahambat pertumbuhanana.


Sumber
  1. Bukti molekular asal-usul hibrida cypress leyland (× Cupressocyparis leylandii), Sadia di dieu:https://link.springer.com/article/10.1007/BF02762761
  2. Panyebaran Wabah Seiridium cardinale di Leyland Cypress Ngabatesan Panggunaanna di Mediterania, Sadia di dieu: https://apsjournals.apsnet.org /doi/abs/10.1094/PDIS-12-13-1237-RE

Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...