Harga Lauk Emas 2023: Biaya Mésér, Pasokan, Pangan, sareng seueur deui!

Jacob Bernard
Buaya Ngalakukeun Kasalahan Barudak sareng Ngarecah… 2 Hiu Bodas Masif Timbangan… Hiu Kapanggih di Walungan Salmon… Lele Biru Panggedena Anu Ditangkep… Tingali Hiu Bodas Agung 16 suku…

Harga lauk emas didorong ku jinis lauk mas anu anjeun pilari, kalayan kaayaan pasar sareng ékonomi ayeuna langkung seueur faktor sekundér. Sabagéan ageung, lauk mas relatif murah, tapi loba nu gumantung kana setelan tank anjeun saméméh meuli lauk mas piaraan, babarengan jeung jenis lauk mas.

Harga emas dina 2023 ngajalankeun ti mana wae antara $50 (pikeun sakabeh setup) jeung $400, pikeun lauk mas leuwih aheng (atawa dua) jeung setup leuwih pajeulit. Lamun datang ka lauk piaraan, lauk sorangan mindeng ngan mangrupa fraksi ti harga sadaya. gear jeung asesoris.

Lauk mas langka bisa jadi mahal pisan, ku kituna urang bakal nutupan topik lauk mas langka tur masihan anjeun ngarecahna harga pikeun sababaraha rupa breeds lauk mas kaluar dinya. Gampang hilap yén lauk mas ayeuna mangrupikeun produk pembiakan selektif langkung ti milénium!

77.955 Jalma Teu Bisa Ngajukeun Kuis Ieu

Mikir Anjeun Bisa?
Candak A-Z-Animals Fish Kami. Kuis

Harga Lauk Mas

Untungna, sanajan anjeun milih sababaraha lauk mas anu langkung aheng (atanapi dua), hargana henteu ngaganggu. Bisa meunang mahal, gumantung kana gear jeungasesoris anu anjeun hoyong mésér sareng aranjeunna. Tambih Deui, émut yén aya ampir 30 spésiés lauk mas di pasar.

  • Watonai: $20 dugi ka $25
  • Sabao: $15
  • Teleskop Panon: $10
  • Shubunkin: $5
  • Ranchu: $30 nepi ka $50
  • Lionchu: $15
  • Pompom: $25 nepi ka $30
  • Skala Mutiara: $10
  • Blackmoor: $5 ka $7
  • Oranda: $7
  • Tosakin: $100 nepi ka $150
  • Wakin: $10 nepi ka $15
  • Sabao: $15 nepi ka $20
  • Ryukin: $5
  • Pompom: $20 nepi ka $30
  • Komet: $.10 nepi ka $1.00
  • Fantail: $1 nepi ka $5
  • Fancy: $10 to $15

Daftar ieu leuwih badag tapi cukup pikeun masihan gambaran umum ngeunaan biaya. Henteu aya harga anu ditetepkeun pikeun lauk mas tapi langkung tina generalisasi. Harga di luhur malah sigana béda pisan upami anjeun mésér lauk mas di San Diego, California versus Fayetteville, Arkansas.

Titik harga Lauk Mas Tosakin luncat tina kaca sareng aranjeunna mangrupikeun breed lauk mas paling mahal di pasar. . Turunkeun ka feeders sareng anjeun ningali parobahan saku. Ku kituna aya hiji disparity geulis lega diantara lauk mas sadia. Anjeun kudu salawasna ngalakukeun pagawean di imah anjeun sarta diajar ngeunaan kabiasaan, kabutuhan, jeung lingkungan pangalusna pikeun lauk mas saméméh anjeun kabisat.

Tangki lauk mas

Tangtu, lauk mas kudu boga tank.Warta anu saé nyaéta, aya sababaraha ukuran anu tiasa dipilih. Bari sababaraha boga lauk mas bakal nyarankeun mangkok lauk, hal anu penting pikeun nurun nempatkeun diri dina posisi lauk mas. Naon anu anjeun pikaresep? Wewengkon dimana hiji flip tina sirip buntut bakal mawa anjeun ti hiji sisi ka nu sejen, atawa lingkungan badag pikeun ngajajah?

Harga lauk mas lain ngan ngeunaan lauk mas tapi sagalana nu datang jeung salaku sumur. Sanaos anjeun mésér Tosakin anu mahal, tanghi tiasa gampang janten bagian anu paling mahal tina sadaya prosés. Tangki pikeun lauk mas bakal aya di mana waé antara $20 sareng langkung ti $1,000 , gumantung kana naon anu anjeun pikahoyong.

Upami anjeun gaduh anggaran, hal anu pangsaéna anu anjeun tiasa laksanakeun nyaéta mésér a tank ukuran santun tur ngidinan kamar lauk mas anjeun pikeun ngajajah.

Filtrasi

Harga lauk mas ogé kudu kaasup biaya setelan tank. Filtrasi sami sareng tank, kalayan biaya anu aya di sakumna tempat, gumantung kana naon anu anjeun angkat sareng ukuran tank. Anjeun ningali kisaran harga anu kasarna $10 per 10 galon .

Saringan anjeun kedah langkung ti sanggup ngajaga ukuran tangki supados lingkungan lauk mas anjeun bersih sareng kristal jelas. Pangropéa minimal mangrupikeun tujuan anu saé ogé. Pangsaeutikna anjeun kedah ngaganggu lingkungan lauk mas, langkung saé.

Kadaharan Lauk Mas

Unsur konci sanés dinaharga lauk mas sakabéh dahareun, nu bakal lumangsung, harga ngulang pikeun kahirupan lauk mas Anjeun, babarengan jeung lauk mas succeeding. Kanggo sabagéan ageung, anjeun ngan ukur ningali biaya kadaharan lauk mas komersial, tapi anjeun ogé kedah ngalebetkeun tuangeun anu kadang-kadang ogé.

Dina kaayaan normal, anjeun kedah masihan tuang lauk mas sakali sadinten. Kadaharan lauk mas komérsial, Aqueon Goldfish Fish Food Flakes bakal ngarugikeun anjeun antara $7 jeung $10 per botol 7-ounce . Tapi, aya sababaraha faktor séjén anu kudu dipertimbangkeun ogé.

  • Jumlah lauk mas dina bak anjeun
  • Umur lauk emas anjeun
  • Suhu cai (cai leuwih tiis ngalambatkeun métabolisme)
  • Naha anjeun beternak lauk emas atawa henteu

Poin pélor di luhur bakal mangaruhan jumlah nyoco per poé, nu mangrupa hal nu kudu tetep dina pikiran. Tambih Deui, nalika umurna sahandapeun sataun, anjeun kedah tuang aranjeunna sababaraha kali sadinten, sanés ngan sakali.

Dekorasi dina Tangki

Ieu mangrupikeun kategori kaopat sareng , ku ayeuna, Anjeun kudu meunang hiji gagasan ngeunaan harga lauk mas dumasar kana sakabéh barang nu peryogi mésér pikeun eta. Tingali dina sisi caang, seueur barang anu paling mahal tiasa dianggo deui, pameseran sakali. Janten, anjeun tiasa nganggap éta salaku biaya sateuacanna mésér lauk mas.

Pilihan hiasan sadayana gumantung kana anjeun sareng pasar pikeunieu jadi lega tur kompléks nu merits artikel na. Tapi, demi harga, setelan akuarium dasar kalawan sababaraha driftwood jeung hiasan struktural bakal hargana antara $25 jeung $50 .

Tank Substrat Anjeun

Samentara sababaraha mertimbangkeun substrat hiji beuli pilihan jeung nu lianna nganggap hal éta diperlukeun, Anjeun meureun kudu indit kalawan hiji. Ieu hususna leres upami anjeun hoyong decor struktural jeung tutuwuhan pikeun situate nicely tur solidly di handap tank Anjeun.

Warta alus nyaeta nu teu kudu balik gélo jeung meuli ieu. Substrat sapertos seueur hal-hal sanés dina pasar lauk piaraan — éksténsif, kalayan harga anu aya di sakumna tempat. Kumargi lauk mas dikenal sok kadang-kadang macét dina sungutna, anjeun kedah nganggo substrat keusik atanapi batu anu cukup ageung supados lauk mas henteu tiasa nyandakana.

Anjeun henteu peryogi kantong anu ageung. barang, kumaha oge, sabab teu butuh teuing pikeun meunangkeun dipikahoyong 1″ nepi ka 2″ lapisan di handap. Upami Anjeun gaduh tank badag, eta bisa jadi butuh deal alus deui, kumaha oge. Kisaran harga umum pikeun substrat nyaéta sababaraha dolar dugi ka $3 per pon .

Pasok séjén

Salawasna aya daptar "suplai séjén" nalika éta datang ka owning pets jeung harga lauk mas kedah ngawengku sababaraha duit tambahan pikeun kategori ieu. "Perlengkapan lianna" ngawengku rupa-rupa barang.

  • Jala ikan: $5
  • Lauk maspangobatan: $8 ka $40
  • Aloe Remedy: $30 nepi ka $35 (kacida sasaena pikeun panyalindungan salila perlakuan cai)
  • Pangolahan cai: $4 nepi ka $10
  • Média saringan: $10 nepi ka $20

Éta ngan sababaraha dasar. Milik lauk mas sami sareng gaduh piaraan anu sanés sareng éta salawasna janten ide anu saé pikeun nyimpen sababaraha pasokan "bisi bisi".

Pamikiran Akhir ngeunaan Harga Lauk Mas

Sapertos anjeun tiasa tingali, harga lauk mas boga rentang cukup santun, sakali anjeun kaasup sagalana nu peryogi pikeun ngamimitian. Upami anjeun gaduh tanki 20-galon, sareng sadayana parantos diatur, anjeun tiasa kéngingkeun lauk mas sareng kabutuhan langsung kalayan harga anu lumayan murah.

Tapi, tosakins sareng pompom sigana mangrupikeun lauk mas anu paling mahal di dunya. pasar upami anjeun hoyong aheng sareng aranjeunna. Kaseueuran anu tinggaleun diwangun ku pamayaran sakali, sapertos tank, saringan, sareng hiasan. Sacara umum, lauk mas cukup lumrah dina hal harga di 2023.


Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...