Jelajahi 20+ Lauk Anu Dimimitian Ku J (Ngaran Umum)

Jacob Bernard
Buaya Ngalakukeun Kasalahan Barudak sareng Ngarecah… 2 Hiu Bodas Masif Timbangan… Hiu Kapanggih di Walungan Salmon… Lele Biru Panggedena Anu Ditangkep… Tingali Hiu Bodas Agung 16 suku…

Alam akuatik téh imah leuwih ti 33.000 spésiés lauk, tapi sabaraha lauk dimimitian ku J? Ti jero sagara anu lega ka cai anu tenang tina habitat cai tawar, urang bakal mendakan rupa-rupa lauk anu nunjukkeun karagaman anu luar biasa. Ngawitan eksplorasi ieu, urang manggihan hiji ensemble kaajaiban akuatik, masing-masing mibanda sipat béda jeung pesona, ti sakuliah dunya, kaasup Asia, Afrika, Amerika Tengah, Amérika Kidul, Amérika Kalér, Éropa, jeung leuwih.

Lauk Anu Dimimitian Ku J

Jack ( Carangoides bartholomaei )

Kahiji dina daptar lauk urang anu dimimitian ku J nyaéta Jack, atawa Yellow Jackfish, sacara ilmiah katelah Carangoides bartholomaei . Éta mangrupikeun spésiés lauk anu kasohor ku awakna anu ramping sareng warna anu cerah. Lauk ieu mindeng reside deukeut terumbu karang jeung wewengkon basisir, kapanggih utamana di cai haneut tina tropis jeung subtropis Samudra Atlantik kulon. Aranjeunna prédator anu terampil, ngagunakeun kagancangan sareng kelincahan pikeun ngudag mangsa. Sumawona, kalayan diet anu ngandung lauk anu langkung alit, Jacks maénkeun peran anu penting dina ngajaga kasaimbangan ékologis habitatna. has maranéhnaDagingna bodas anu hipu ogé ngajadikeun éta tangkapan anu berharga pikeun anu resep kadaharan laut.

Julii Cory ( Corydoras julii )

Lauk anu sanés dina daptar lauk anu ngamimitian. kalawan J nyaéta Julii Cory, sacara ilmiah katelah Corydoras julii . Ieu olahraga lele leutik pola captivating reminiscent tina lacework hipu. Asalna ti cai Brazil, aranjeunna nyicingan aliran cai tawar sareng walungan. Awakna warna tembus semu bodas-abu-abu kalayan bintik hideung. Salaku tambahan, penampilan unikna masihan aranjeunna julukan "Leopard Cory". Julii Cory mangrupikeun pangeusi handap anu damai anu ngagaduhan kabiasaan sosial dina akuarium. Saterusna, maranéhanana utamana ngadahar invertebrata leutik.

Jumping Tetra ( Copella arnoldi )

Ngaran ilmiah Jumping Tetra nyaéta Copella arnoldi . Éta mangrupikeun lauk cai tawar tropis anu langsing sareng leutik. Asalna tina basins walungan tropis di Amérika Kidul, aranjeunna cicing di deukeut beungeut cai. Saterusna, warna awakna diwangun ku héjo zaitun nepi ka coklat jeung beuteung bodas. Kalolobaan diet maranéhanana diwangun ku cacing, crustacea, sarta invertebrata séjén, utamana serangga leutik kapanggih dina beungeut cai urang. Jumping Tetras nempatkeun endogna di luhur garis cai dina daun atanapi permukaan anu sanés. Jalu miara endogna ku cara disiram-siram deui ku cai nepi ka 36 nepi ka 72 jam sanggeusna.

Jordan's Catfish ( Ariusseemani )

Ngaran ilmiah Lele Yordania nyaéta Arius seemani . Lauk ieu mangrupa spésiés lele laut. Sumawona, kalayan awak anu panjang sareng sirip dada anu kuat, aranjeunna napigasi habitatna. Spésiés ieu pituin asalna tina walungan sareng muara anu ngalirkeun Pasifik, khususna di Amérika Tengah sareng Amérika Kidul. Aranjeunna boga penampilan sleek sarta barbels nonjol. Leuwih ti éta, maranéhna téh prédator terampil, ngagunakeun kumis indrawi maranéhna pikeun maluruh mangsa. Lele Yordania henteu nyieun lauk akuarium anu saé sabab nalika dewasa, aranjeunna kedah diaklimasi tina cai tawar kana cai asin.

Johanni Cichlid ( Melanochromis johannii )

Ilmuwan Johanni Cichlid ngaranna Melanochromis johannii . Laki-laki nganggo warna biru anu wani sareng tanda hideung anu kontras, sedengkeun awéwé sareng budak ngora nganggo warna oranyeu emas. Bikangna ogé ngabogaan badag kontras strip hideung nyirian. Spésiés ieu mangrupikeun conto kaanekaragaman alam. Leuwih ti éta, lauk leutik ieu bisa hirup nepi ka 12 taun. Asalna tina deet taringgul Danau Malawi di Afrika, aranjeunna aktip ngojay sareng ngiringan paripolah wilayah anu pikaresepeun. Saterusna, diet maranéhanana ngawengku zooplankton, invertebrata leutik, ganggang, larva serangga, nimfa, crustacea, snail, jeung mites.

Lauk Panggedena nu Dimimitian ku J

Lauk Yahudi ( Epinephelus itajara )

Panungtungan dina daptar lauk urang anu dimimitian ku Jnyaéta lauk Jewfish mammoth, sacara ilmiah disebut Epinephelus itajara . Ukuran kolosal maranéhna rengking aranjeunna diantara prédator pangbadagna di terumbu karang jeung cai basisir. Spésiés ieu ogé lauk panggedéna anu dimimitian ku J. Aranjeunna cicing di Atlantik Kulon, Atlantik Wétan, Laut Karibia, sareng Pasifik Wétan. Kapanggih di sakuliah sagara tropis haneut, aranjeunna maréntahkeun hormat ku ayana kuat maranéhanana. Leuwih ti éta, lauk ieu bisa tumuwuh nepi ka panjang 8,2 suku (2,5 méter) jeung beuratna nepi ka 800 pon (363 kilogram). Warnana rupa-rupa ti konéng semu coklat nepi ka kulawu jeung héjo, kalayan titik-titik hideung leutik dina sirah, awak, jeung sirip. Saterusna, maranéhna dianggap spésiés rentan dina Daptar Beureum IUCN. Ieu nyorot kabutuhan pikeun nangtayungan mahluk-mahluk anu megah ieu, nunjukkeun sifat rapuh ékosistem laut sareng peran pentingna.

Daptar Lauk anu Mimitian J

Ngaran Umum Ngaran Ilmiah
Jack Carangoides bartholomaei
Jackfish Caranx Hippos
Jack Dempsey Rocio octofasciata
Jae Barb Barbus jae
Jaguar Cichlid Cichlasoma managuense
Jaguar Lele Liosomadoras oncinus
Janssens ' Barb Barbus janssensi
JepangBelut Anguilla japonica
Jau Lele Zungaro zungaro
Javelin Coelorinchus australis
Jawfish Opistognathus aurifrons
Jellynose Fish Ijimaia plicatellus
Jelly Bean Tetra Ladigesia roloffi
Jewelfish Hemichromis bimaculatus
Jewel tetra Hyphessobrycon eques
Jewfish Epinephelus itajara
John Dory Zeus faber
Julii Corydoras Corydoras julii
Jumping Tetra Copella arnoldi
Jordan's Lele Arius seemani
Johanni Mbuna Melanochromis johanni

Kacindekan

Diving kana realm akuatik, kami geus diumumkeun koleksi captivating lauk anu dimimitian ku J. Ti bojong sagara nepi ka cai tenang habitat cai tawar, mahluk ieu embody nu diversity tur heran hirup akuatik. Di antarana, Jewfish nangtung salaku raksasa kolosal beuratna nepi ka 800 pon, reigning salaku salah sahiji lauk panggedéna dimimitian ku J. Ieu predator megah resides di sagara tropis haneut.

Salajengna, unggal lauk ieu, kalawan ciri unik maranéhna, reminds kami tina tapestry luar biasa tina kahirupan étamekar di handapeun beungeut cai. Aranjeunna ngajak urang pikeun ngajalajah keajaiban anu disumputkeun tina cai planét urang sareng ngahargaan kasaimbangan hipu anu ngadukung ékosistem jero cai. Ti jero sagara enigmatic nepi ka deet deet aliran jeung balong, lauk ieu nyumbang kana biodiversity captivating Bumi urang.


penampilan sarta kabiasaan aktip nyieun eta tetempoan geulis diantara snorkelers na divers Ngalanglang cai maranéhanana. Saterusna, spésiés lauk ieu muterkeun hiji pentingna ékonomi & GT; éta dipancing ku pancing jeung jaring sarta dianggap lauk méja adil.

Jackfish ( Caranx hippos )

Jackfish, sacara ilmiah dilabélan salaku Caranx hippos , nyaéta lauk anu kuat, badag, gancang ngojay nyicingan cai basisir jeung lepas pantai peuntas karang, teluk, laguna, sarta kadangkala muara. Ieu olahraga awak pérak sarta mindeng kalawan tanda konéng poék jeung biru béda sabudeureun sirip na. Sarta eta dipikawanoh ku sirip buntut na deeply forked. Jackfish cicing di cai tropis sareng sedeng Samudra Atlantik. Sajaba ti éta, maranéhna téh prédator karnivora. dahareun maranéhanana diwangun ku lauk leutik, cumi-cumi, jeung invertebrata, contributing kana kasaimbangan hipu ékosistem laut. Kalayan kamampuan ngojay anu luar biasa sareng sipat predator, Jackfish mangrupikeun tempat anu pikaresepeun pikeun peminat laut.

Jack Dempsey ( Rocio octofasciata )

The Jack Dempsey, sacara ilmiah disebut Rocio octofasciata , nyaéta lauk cai tawar karismatik pituin cai ti Méksiko kidul nepi ka Honduras. Éta mangrupikeun spésiés anu diwanohkeun di Australia, Amérika Serikat, sareng Thailand. Dipikawanoh ku warna anu terang sareng pola anu rumit, spésiés cichlid ieu mangrupikeun pilihan anu populer pikeunpeminat akuarium. Dingaranan petinju legendaris Jack Dempsey alatan kabiasaan agrésif maranéhanana, lauk ieu dipikawanoh pikeun alam diwengku maranéhanana. Tapi maranéhna ogé bisa jadi rada isin.

Maranéhanana mekar di lingkungan cai tawar jeung substrat taringgul jeung loba tempat nyumputkeun. Éta ogé resep cai slow-gerak. Lingkungan cai tawar sapertos kalebet daérah rawa sareng cai haneut, keruh, daérah anu rebun-rebun, kanal dasar leutak, kanal dasar keusik, solokan drainase, sareng walungan. Saterusna, aranjeunna lauk karnivora. dahareun maranéhanana diwangun ku rupa-rupa pangan, kaasup cacing, ganggang, serangga, crustacea, moluska, crayfish, komo lauk leutik. Alatan penampilan maranéhanana lincah jeung kabiasaan ngalakonan, Jack Dempseys tetep ditéang-sanggeus ku aquarists sakuliah dunya.

Jae Barb ( Enteromius jae )

The Jae Barb, sacara ilmiah diidentifikasi minangka Enteromius jae , nyaéta spésiés lauk leutik anu pikaresepeun dina daptar lauk urang anu dimimitian ku J. Éta pituin walungan sareng aliran cai tawar Afrika tengah kulon, ti Kamerun dugi ka Républik Kongo, Démokratik. Républik Kongo, jeung Gabon. Aranjeunna kasohor ku awakna anu ramping sareng sisik-sisik coklat-beige anu ngagurilap dina awakna sareng sirip warna beureum, sanaos warnana tiasa rupa-rupa. Spésiés barb ieu nambihan touch of brilliance ka habitat na. Jae Barbs dipikawanoh pikeun kabiasaan sakola maranéhanana, mindeng ngumpul di grup pikeun kaamanan turinteraksi sosial. Aranjeunna disebut predator mikro. Ku kituna diet maranéhanana utamana diwangun ku larva serangga jeung crustacea leutik. Saterusna, penampilan menawan maranéhna ngajadikeun Jae Barbs tambahan pikaresepeun pikeun akuarium komunitas.

Jaguar Cichlid ( Parachromis managuensis )

Jaguar Cichlid, sacara ilmiah dingaranan Parachromis managuensis , nyaéta lauk cai tawar anu asalna ti Amérika Tengah. Spésiés ieu mangrupikeun lauk anu kuat kalayan warna pérak-héjo, emas-héjo, wungu, héjo poék, bodas, sareng koneng. Pola intricate bintik-bintik horizontal poék nyarupaan jas jaguar anu megah, nampi namina. Salaku spésiés predator, cichlids ieu nunjukkeun paripolah wilayah sareng ngabutuhkeun akuarium anu lega sareng tempat nyumputkeun anu ageung. dahareun maranéhanana ngawengku rupa-rupa barang mangsa, kaasup lauk, crustacea, jeung serangga. Leuwih ti éta, Jaguar Cichlids dipikawanoh pikeun kecerdasan maranéhanana sarta kamampuhan pikeun mikawanoh boga maranéhanana, sahingga populer di kalangan keepers akuarium dedicated.

Jaguar Lele ( Liosomadoras oncinus )

Minuhan lele Jaguar anu luar biasa, sacara ilmiah katelah Liosomadoras oncinus . Pola keuna na nyarupaan jas jaguar megah urang, nambahkeun touch of liar ka habitat tawar ka walungan asli na di Brazil. Predator nokturnal ieu olahraga kumis panjang sareng duri anu kuat pikeun pertahanan. Kapanggihdina cai anu gerakna laun, aranjeunna ahli kamuflase sareng penyergapan. Éta mangrupikeun lauk karnivora sanés anu ngadahar rupa-rupa cacing, serangga, lauk leutik, sareng seueur deui. Leuwih ti éta, kalawan penampilan unik maranéhanana sarta kabiasaan intriguing, anu Jaguar Lele maénkeun peran penting dina ékosistem akuatik asli na, showcasing kaéndahan desain alam urang.

Janssens' Barb ( Barbus janssensi )

Sacara ilmiah katelah Barbus janssensi , éta spésiés lauk séjén dina daptar lauk urang nu dimimitian ku J. Olahraga awak pérak shimmering nu bisa boga sirip beureum oranyeu, barbs ieu reside dina aliran cai tawar. jeung walungan sakuliah nagara asalna, Républik Démokratik Kongo. Sering ditingali dina cai anu ngalir gancang, aranjeunna parantos nyampurnakeun seni navigasi anu gancang. Saterusna, éta lauk leutik biasana kapanggih di sakola.

Belut Jepang ( Anguilla japonica )

Nama ilmiah Belut Jepang anu misterius nyaéta Anguilla japonica . Éta resides di Jepang, Korea, Taiwan, Cina, Vietnam, jeung Filipina kalér. Daur hirupna ngalangkungan cai tawar sareng lingkungan laut. Saterusna, kaajaiban akuatik ieu embarks dina lalampahan epik, Migrasi rébuan kilométer ti walungan tawar ka expanses vast Samudra Pasifik pikeun spawn. Kasohor pikeun awakna anu panjang sareng serpentine, éta mangrupikeun spésiés anu kaancam dina Daptar Beureum IUCN. Éta ogé digedékeun di balong aquaculturesarta mangrupa bagian vital masakan Jepang, nyieun nepi ka 95 persén belut dijual komersil di Jepang. Ieu belut maénkeun peran budaya jeung ékonomi anu signifikan.

Jau Lele ( Zungaro zungaro )

Ngaran ilmiah Lele Jau nyaéta Zungaro zungaro . Lele cai tawar masif ieu, kapanggih di cai Amérika Kidul, boasts awak mantap sarta napsu voracious. Kalawan ukuran impressive maranéhanana sarta tulang tonggong seukeut, aranjeunna maréntah salaku prédator formidable. Saterusna, maranéhna bisa tumuwuh nepi ka 55 inci panjangna jeung beuratna nepi ka 110 pon rata-rata, rutin héran duanana ukuran ieu. Sedengkeun pikeun akuarium, maranéhna ogé bisa kapanggih dina akuarium umum atawa balong tropis badag. Alami nyicingan rupa-rupa sistem walungan, lele ieu némbongkeun potency atah alam, reminding urang tina diversity pikaheraneun di jero cai Bumi.

Javelin ( Coelorinchus australis )

Lauk séjénna dina daptar lauk urang nu dimimitian ku J nyaéta lauk Javelin, ogé katelah Coelorinchus australis . Spésiés ieu cicing di perairan sabudeureun Australia jeung Selandia Baru. Penduduk sagara abyssal ieu nunjukkeun awak anu lancar sareng adaptasi khusus pikeun salamet dina cai tiis sareng poék. Kalayan bentukna manjang sareng panon ageung, Javelin cocog pisan pikeun néwak mangsa di habitatna anu misterius. Mangsa na utamana diwangun ku gurita, rupa-rupa lauk, jeung decapodcrustacea. Ieu nembongkeun warna coklat jeung sababaraha stripes longitudinal bulak. Leuwih ti éta, fitur unik na nyorot daya adaptasi pikaheraneun hirup di lingkungan ekstrim, ngawula ka salaku panginget tina marvels nu perenahna handapeun beungeut cai.

Jawfish ( Opistognathus aurifrons )

Ngaran ilmiah Jawfish nyaeta Opistognathus aurifrons . Aranjeunna nyicingan terumbu karang di cai tropis jeung pituin Laut Karibia. Leuwih ti éta, huluna jeung awak luhur maranéhanana nyaéta warna konéng cemerlang, lalaunan fading ka warna biru pearlescent. Lauk anu pikaresepeun ieu ngali liang anu aranjeunna ciptakeun dina substrat keusik sareng cicing di jerona. Kalawan huluna bulbous maranéhanana sarta kelir vibrant, aranjeunna nambahkeun touch of pizzazz kana cai basisir. Jawfish dipikawanoh pikeun prowes parenting maranéhanana. Jalu ngajaga sareng miara endog dina sungutna dugi ka menetas. Sajaba ti éta, maranéhna bisa kapanggih dina akuarium jeung mindeng ngadahar zat planktonik dina kurungan.

Jellynose Fish ( Ijimaia plicatellus )

Jellynose Fish ngaran ilmiahna nyaéta Ijimaia plicatellus . Kalayan moncong panjang anu dihias dina pori-pori indrawi, aranjeunna napigasi dataran abyssal di wétan Samudra Pasifik tengah. Leuwih ti éta, penampilan hambar maranéhna mantuan dina kamuflase, concealing aranjeunna tina prédator. Spésiés ieu nyarupaan campuran antara belut jeung lele biasa. Jellynose Lauk mekar dina tiis, cai poék jeung mangrupaconto kateguhan hirup di jero sagara. Saterusna, adaptasi unik maranéhanana nawarkeun glimpse kana misteri ékosistem laut jero, reminding urang kaéndahan nu dwells di dunya jero cai.

Jelly Bean Tetra ( Ladigesia roloffi )

Salajengna dina daptar lauk urang anu dimimitian ku J nyaéta Jelly Bean Tetra atanapi Ladigesia roloffi . Éta permata diantara lauk tawar di Afrika. Leuwih ti éta, spésiés ieu kritis kaancam punah, kalayan ukuran leutik sarta tembus, warna neon vibrant, ngajadikeun eta nu ditéang-sanggeus nyicingan akuarium. Saterusna, demeanor meriah maranéhanana sarta kelir dinamis brighten up setting akuatik, nambahkeun touch pesona. Sakola di grup, aranjeunna nyiptakeun tontonan anu harmonis anu ngagambarkeun kaéndahan desain alam. Dina setting akuarium, maranéhna leuwih milih parusahaan spésiés maranéhanana tapi bisa hirup babarengan jeung spésiés lauk lianna.

Jewelfish ( Hemichromis bimaculatus )

Di Afrika resides Jewelfish, sacara ilmiah dilabélan Hemichromis bimaculatus . Permata anu leres diantara mahluk-mahluk cai, sisik warna-warnina ngagurilap sapertos permata anu berharga di handapeun panonpoé. Leuwih ti éta, lauk ieu beureum kalawan rupa "permata-kawas" bintik biru sakuliah awakna. Kapanggih di walungan tawar jeung situ, aranjeunna geus dipikawanoh pikeun kabiasaan diwengku maranéhanana sarta penampilan keuna. Jewelfish mangrupakeun omnivora. Aranjeunna tuang kana weeds, ganggang, tutuwuhan tangtu, serangga,crustacea, sarta Caridina. Leuwih ti éta, maranéhna bisa jadi agrésif, sahingga teu cocog pikeun akuarium komunitas has.

Jewel Tetra ( Hyphessobrycon eques )

Ngaran ilmiah Jewel Tetra nyaéta Hyphessobrycon eques . Éta mangrupikeun lauk cai tawar tropis anu asalna tina saluran pembuangan Walungan Amazon di Amérika Kidul. Éta langkung milih cai anu gerak lambat dina balong, danau leutik, sareng aliran. Spésiés ieu gaduh warna anu khas, kalebet awak beureum sareng bintik hideung caket insangna. Éta ogé omnivora, nyoco flakes jeung cacing getih. Leuwih ti éta, warna shimmering maranéhanana sarta sirip elegan mawa hawa pikagumbiraeun ka habitat tawar maranéhanana atawa akuarium. Aranjeunna paling sering ngojay di sakola atanapi grup. Aranjeunna unik dina cara ngojay. Saterusna, lauk ieu ngojay dina gaya 'sputtering' atawa 'twitching', gerak dina spurts rélatif pondok.

John Dory ( Zeus faber )

John Ngaran ilmiah Dory nyaéta Zeus faber . Spésiés ieu sumebar di sakuliah basisir Afrika, Asia Tenggara, Selandia Baru, Australia, Jepang, jeung Éropa. Sajaba ti éta, maranéhna hirup deukeut dasar laut, sakapeung di jero considerable. Lauk John Dory make siluman maranéhna pikeun stalk mangsa maranéhanana, utamana diwangun ku lauk leutik, cumi, sarta cuttlefish. Olahraga penampilan has kalawan awak datar sarta titik poék nyarupaan panon, eta mere ilham mitos jeung dongéng lore maritim.

Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...