Lalajo Bendungan Leyur siga Kastil Barudak Nalika Banjir Ngamuk Kakuatan

Jacob Bernard
7 Hurricane Pangkuatna Anu Kacatet dina… Panggihan 10 Nagara Anu Paling Aman sareng Pangsaeutikna… Panggihan 10 Kapuloan Karibia Paling Rawan Badai 6 Banjir Panggedena Anu Kacatet dina… Panggihan 6 Badai Anu Pangkuatna pikeun… 0>Tekenan nu ngawangun deukeut bendungan merlukeun monitoring tepat jeung hanjakalna pikeun bendungan dina video di handap kaca, kurangna komunikasi jeung karuksakan saméméhna ahirna ngarah ka total runtuhna na.

Naha Ieu Bendungan Spencer Diwangun?

Bendung Spencer diwangun taun 1927 pikeun PLTA. Embankment éta ngan leuwih 3.000 suku panjang sarta aréa spillway spanned 500 suku. Ieu ngan leuwih 25 suku jangkung. Bendungan ngagaduhan waduk leutik, tapi masalah anu terus-terusan nyababkeun bendungan dipasihan klasifikasi bahaya "Signifikan". Ieu hartosna upami aya anu salah, tiasa aya karusakan anu signifikan pikeun lingkungan sareng ékonomi. Sanajan kitu, klasifikasi ieu teu kaasup kamungkinan leungitna kahirupan manusa.

Naon anu Kajadian Nalika Bendungan Spencer Runtuh?

Saméméh Bendungan Spencer ahirna runtuh, aya tilu utama. kajadian anu ngabalukarkeun karuksakan leuwih taun. Kahiji lumangsung dina 1935 nalika hiji és ngajalankeun breached eta. Dua kajadian séjén lumangsung dina 60s. És ngalir ogé ngaruksak bendungan. Ieu mah sakadar ruksakna bendungan sorangan, tapi oge elehan beurat dinaorganisasi anu ngabalukarkeun kurangna komunikasi. Pamustunganana, régulator sareng pamilik henteu terang kana karentanan bendungan kana masalah ieu. Hanjakal, poé éta Spencer Dam runtuh; nu boga imah tunggal maot ku leleb. Pamustunganana és lumpat kaopat anu ngabalukarkeun runtuhna.

Spencer Dam Runtuh

Video di handap ieu ti KCAU-TV Sioux City sareng panyiar berita dimimitian ku ngalaporkeun yén aya panéangan anu terus-terusan. jalma leungit sanggeus bendungan masihan jalan di Nebraska. Lajeng, anjeunna ngalir kana nampilkeun footage tina Spencer Dam pertengahan runtuhna. Anjeun tiasa ningali cai rurusuhan ka handap Walungan Niobrara. Anjeunna ngécéskeun yén sasak Jalan Raya 281 sagemblengna kompromi, sarta ratusan warga leungit kakuatan mimitina sanggeus runtuhna.

Tapi, kakuatan ieu dibalikkeun teu lila sanggeus. Kaméra panci ka kénca, nunjukkeun sabaraha cai anu sumebar di sakuliah, sareng panci deui ka katuhu, ka tempat bendungan anu runtuh. Sedih, nalika siaran ieu kaluar, éta masih teuing mimiti, jeung maranéhna teu boga apdet on lalaki anu disapu jauh. Sanaos pagawé buru-buru ka imahna pikeun mamatahan yén anjeunna kedah ngosongkeun, aranjeunna kedah buru-buru deui ka bendungan sareng henteu hadir pikeun mastikeun anjeunna kaluar kalayan aman.

Awaskeun Cuplikan Di handap!


Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...