Manggihan 11 mahluk hirup di na sabudeureun Mexico urang Lake Texcoco. Dupi aya bahaya?

Jacob Bernard
Walungan Colorado sareng Lake Mead Tungtungna Kéngingkeun… 15 Situ Pangjerona Di Amérika Serikat… 10 Situ Pangalusna di Michigan Éta… 4 Situ Anu Paling Diserang Oray di Manitoba Panggihan 25 Situ Panggedéna di Michigan Panggihan 14 Situ Panggedéna di Arizona

Lake Texcoco éta hiji danau alam dina Anahuac, nu Lebak Méksiko. Danau Texcoco paling dikenal kusabab jarakna sareng Mēxihco Tenōchtitlan, ibu kota Kakaisaran Aztec. Sanajan kitu, jaman geus robah saprak Aztecs dipaké pikeun cai nginum, irigasi pamotongan, sarta fishing. Hayu urang manggihan 11 mahluk ayeuna hirup di jeung sabudeureun Mexico urang Lake Texcoco.

Sajarah singket Lake Texcoco

Sateuacan urang ngaluncat kana daptar sato hirup di jeung deukeut Lake Texcoco. , Kadé ngartos géografi jeung sajarah danau sakali-grand ieu. Ieu endured gangguan manusa dina skala badag, sarta balukarna, rentang sato nu hirup di dinya geus leungit kabeh.

Danau Texcoco kungsi jadi danau badag, salah sahiji lima, di Anahuac. Di sisi kulon danau kuna ieu, Mexico Tenochtitlan, ibukota Kakaisaran Aztec, thrived pikeun abad. Sanajan kitu, dina abad ka-17, conquistadors Spanyol drains eta pikeun nyegah banjir.

Naha Lago de Texcoco Garing?

Ayeuna, ampir sakabéh danau Citarum host Mexico City.

Ku alatan drainase danau, iklim jeung kasadiaan cai geus robah jadi signifikanteu cukup cai pikeun wewengkon. Balukarna, sato nu hirup di jero jeung sabudeureun situ lolobana kabur atawa paéh.

Ayeuna, sésa-sésa situ perenahna ngan 2,5 mil wétaneun Kota Méksiko, sarta dipinggir ku rawa uyah. Lahan baseuh 10.000 hektar ieu ayeuna disebut Zona Federal Lago de Texcoco (ZFLT - Zona Federal Tasik Texcoco). Para ahli ngaharepkeun pikeun ngawétkeun 276 spésiés manuk, lima amfibi, 14 réptil, jeung 29 spésiés mamalia di dinya.

Rencana anyar nyarankeun Lake Texcoco Ecological Park antukna bakal robah jadi taman panggedéna di dunya. Pamaréntah Méksiko sareng ahli lingkungan ngaharepkeun yén ka hareupna, sasatoan Lake Texcoco ayeuna bakal mekar sareng spésiés anu musna bakal uih deui. Ayeuna, tacan aya tanggal anu ditangtukeun pikeun réngséna.

Ku hal éta, hayu urang tingali sato-sato anu aya di sabudeureun sésa-sésa Danau Texcoco.

1. Burrowing Owl ( Athene cunicularia )

Burrowing Burrowing nyaéta manuk bueuk jangkung leutik salapan inci kalayan bulu coklat caang jeung poék ditambah suku panjang, kuat, tapi éta tempat kamiripan jeung manuk hantu standar eureun. ! Burrowing owls aktip dina beurang, moro dina taneuh, sarta hirup di burrows handapeun taneuh. Éta cukup umum di sakuliah Amérika Kalér, tapi kaancam dina bentang garing kabuka Mexico, kaasup wewengkon desertified sabudeureun Lake Texcoco.

Burrowing owls ulang tujuan burrows ditinggalkeundiwangun ku bajing, anjing padang rumput hejo, kuya, jeung coyotes. Aranjeunna mindeng nambahkeun tai anu narik dinners serangga favorit maranéhanana! Di sagigireun serangga, karnivora burrowing owls dahar oray, manuk leutik, kadal, jeung beurit. Pikeun néwak mangsana, maranéhna ngalayang, luncat, jeung lumpat pinuh maké sukuna nu panjang tur kuat.

2. Bangkong Tangkal Méksiko( Smilisca baudinii )

Bangkong tangkal Méksiko nokturnal, disebut ogé bangkong tangkal Baudin jeung bangkong Van Vilit, hirup deukeut sumber cai di wewengkon leuweung.

Bangkong tangkal béda jeung bangkong darat nu urang tingali di balong. Beda paling atra nyaéta toes maranéhanana, nu boga tulang ngawangun cakar jeung hampang nyeuseup leutik. Ieu ngabantuan aranjeunna nanjak surfaces nangtung sarta mindahkeun sakuliah tangkal aman. Éta ogé hampang, langkung langsing, sareng katingali langkung imut kalayan panon ageung sareng sungut anu dibalikkeun.

Kodok tangkal Méksiko anu coklat sareng héjo gaduh beuteung anu langkung terang sareng suku pita coklat poék. Aranjeunna ngamangsa serangga sapertos jangkrik sareng ngengat, ditambah cacing sareng invertebrata leutik nalika wengi. Dewasa ngahontal panjang kira-kira hiji inci, nu ngajadikeun maranéhna leutik nepi ka sedeng-ukuran di dunya bangkong tangkal.

Waktu kawin, bangkong tangkal Méksiko nyieun runtuyan sora klakson pikeun narik pasangan, tapi lamun nyanghareupan. ku prédator saperti oray atawa manuk, maranéhna ngaluarkeun sora nu ngajerit.

3. American Avocet ( Recurvirostra americana )

Sésa-sésa Lake Texcoco nyadiakeun imah jeung samentara.tempat istirahat pikeun seueur manuk; Sakurang-kurangna 30 spésiés manuk basisir kacatet di dinya, kaasup alpukat Amérika anu bulu hideung bodas.

Avokat Amérika nyaéta manuk ranjug badag 20 inci panjangna anu méakkeun waktu keur nyicingan leutak deet pikeun serangga jeung crustacea. Aranjeunna nyapu tagihan badag maranéhanana sisi ka sisi, scooping kaluar sarta nyaring mouthfuls of leutak euyeub tur leutak. Manuk alpukat Amérika warnana hideung, runcing, melengkung, sarta sahenteuna dua kali panjang sirahna.

Manuk ganteng ieu mindeng disebut shanks biru alatan sukuna biru pastel panjang, sinewy, nu bieu ngaganggu leutak. éta moro ngaliwatan.

4. Snowy Plover ( Charadrius nivosus )

Di tungtung sabalikna tina skala ukuran aya snowy Plover. Ieu shorebird wading sejen tapi diminutive lima inci jangkung!

Di sentral California jeung Oregon, larangan pantai di wewengkon nu tangtu ngajaga ieu manuk deukeut-kaancam, sarta proyék restorasi Lake Texcoco urang ngaharepkeun pikeun ngarojong maranéhna, teuing. Proyék Texcoco shorebird ayeuna ringed Lake Texcoco snowy plover di 2010 sarta kapanggih eta dua warsih saterusna 1.118 mil jauh di Oklahoma. Pangurus danau nyatet populasi manuk basisir unggal bulan pikeun meunteun kaayaan lingkungan.

Plovers salju boga beuteung bodas jeung sisi luhur coklat bulak. Aranjeunna breed di basisir keusik jeung margins danau payau. Warga wewengkon tiis migrasi ka nagara haneut kayaning Mexico jeungCalifornia.

5. Bebek

Danau Texcoco mangrupakeun hotspot pikeun bebek nyicingan sarta ruteu migrasi bebek.

Pintail, bebek beureum, wigeon Amérika, canvasback, teal coklat, teal jangjang biru, jeung scaup nu leuwih gede. ngan sababaraha spésiés bebek anu ngagunakeun Danau Texcoco sareng sakurilingna dina perjalanan anu panjang.

Bebek migrasi henteu ngapung rébuan mil tanpa istirahat; lalampahan maranéhanana segmented kana stopovers, sarta Lake Texcoco mangrupa pitstop penting. Sababaraha spésiés cicing salila sababaraha bulan. Lain ngaléngkah sanggeus saminggu atawa dua minggu.

6. American Desert Hare ( Lepus californicus )

Sakabeh mahluk kudu nginum, jeung mamalia teu iwal. Hares cicing di rungkun caket Lake Texcoco pikeun ngamangpaatkeun cai na. Di Méksiko, kelinci gurun pangpangna disebut kelenci buntut hideung.

Kelinci anu lumpat gancang ieu panjangna dua suku jeung beuratna nepi ka genep pon. Ieu salah sahiji hares pangbadagna di Amérika. Maranéhna mikaresep jukut rungkun jeung rupa bumi tegal garing, tempat ngadahar jukut, pucuk, jeung kembang.

Kelinci gurun boga suku tukang anu panjang jeung kuat sarta ciri ceulina panjang pikeun sakabéh spésiés kelenci. Suku tukangna anu kuat ngaktifkeun péngkolan kagancangan anu ngahontal leuwih ti 40 mph, cukup pikeun ngaleueut coyote, rubah, jeung prédator ucing liar.

7. Amérika Kidul Black Widow

Dina lapisan garing taneuh, semén, vegetasi, shreds konsentrasi uyah,sarta hususna batu vulkanik hampang nu diteundeun jutaan taun ka tukang, randa hideung moro serangga malang.

Di Mexico, lancah berbisa ieu utamana salah sahiji tina dua spésiés, boh Atrodectus corallinus atawa Latrodectus curacaviensis .

Saperti spésiés randa hideung séjénna, bikang leuwih badag batan jalu. Deukeut Lake Texcoco, bikang ngahontal panjang satengah inci kalawan markings hideung beureum. Jalu coklat jeung bodas utamana ngahontal satengah ieu.

Laga randa hideung Méksiko biasana nokturnal. Aranjeunna moro serangga leutik, sarta sanajan kacamatan maranéhanana henteu biasana fatal, perlakuan médis diperlukeun. Gejala kacamatan randa hideung kalebet nyeri, kesang, napas gancang, sareng kongkolak panon ngabareuhan. Ieu salah sahiji ti saeutik sato bahaya hirup deukeut Lake Texcoco.

8. Axolotl ( Ambystoma mexicanum )

Urang teu bisa nulis ngeunaan sato Méksiko tanpa kaasup axolotl amfibi lucu, nu geus catapulted jadi kawentar alatan kaasup Minecraft panganyarna na.

Salamander Méksiko nyaéta endemik kana sistem tasik Tasik Texcoco, tapi henteu dipikanyaho upami aya anu ayeuna cicing di dinya. Urang Aztec rutin ngahakan axolotl saacan danau dikuringkeun, tapi kiwari, maranéhna geus kaancam alatan karuksakan habitat.

Axolotls, mindeng disebut lauk leumpang, dipikaresep ku élmuwan sabab bisa ngahasilkeun anggota awak anyar, panon, jeung bagian otak. Axolotl karnivora ngadahar cacing, lauk leutik,artropoda, dan moluska. Maranehna nyeuseup mangsa kana sungutna ngagunakeun gaya vakum anu kuat.

9. Kadal Alligator Beuheung Kasar ( Barista rudicollis )

Kadal anu kaancam ieu endemik di Mexico sareng salah sahiji sato anu dipilarian ku proyek regenerasi.

Ieu bagian tina kulawarga Anguidae sareng ukuran sedeng dibandingkeun sareng kadal buaya sanés, tapi jarang katingal. Kadal ilahar ieu hirup di wewengkon leuweung handapeun babakan leupas, tumpukan log, sarta tangkal tumbang. Mangsa mamalia leutik, serangga, jeung moluska.

Kawilang kanyahoan, kadal buaya beuheung kasar kaancam alatan habitatna fragméntasi. Ieu spésiés viviparous, hartina teu endogan tapi ngalahirkeun hirup ngora.

10. Mexclapique ( Girardinichthys viviparus )

Lauk anu kaancam punah ieu éndemik Méksiko sareng sajumlah ageung pernah cicing di sistem walungan Tasik Texcoco. Kiwari, sanggeus drainase danau, éta ngan kapanggih dina sababaraha awak cai. Salah sahiji tempat ieu nyaéta sésa-sésa Danau Texcoco. Spot séjén kaasup situ Tecocomulco, Chalco, jeung Xocjimilco.

Mexclapiques bikang déwasa ngahontal panjang dua satengah inci, tapi jalu rada leutik. Duanana génder boga tonggong coklat, beuteung bodas, sareng belang bodas. Aranjeunna langkung resep nyumput di daérah danau danau, parit, sareng kanal anu seueur tutupan pepelakan, nyoco kana invertebrata leutik.jeung larva serangga.


Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...