Manggihan 12 Spésiés invasif di Oklahoma1. Rumput buaya 2. Ganggang Emas3. Hydrilla4. Ungu Loosestrife5. Cai apu6. Panji Konéng Iris7. Haté ngambang koneng8. Perch Bodas9. Jukut Carp10. Carp pérak11. Bighead Carp12. Didimo

Jacob Bernard
9 Alesan Pikeun Ngahindarkeun Taneuh Miracle-Gro… Kumaha Maéhan Weeds sareng Cuka: Gancang… 6 Alesanna Anjeun Henteu Kudu Ngalangkungan Lanskap… 8 Tutuwuhan Anu Ngusir sareng Ngajaga Beurit Sabaraha Sering Anjeun Nyiram Natal… 10 Kembang pikeun Dipelakan dina Agustus

Mosaik Oklahoma ngeunaan prairies, leuweung, lahan baseuh, jeung waterways nawarkeun hiji kelimpahan habitat husus dimana rupa-rupa tutuwuhan jeung satwa bisa mekar. Keragaman spésiés asli di sakuliah Oklahoma mangrupikeun kareueus sareng negeskeun kabutuhan pikeun ngajagaan ékosistem anu rapuh ieu. Mastikeun generasi nu bakal datang ngarasakeun warisan alam ieu kudu jadi prioritas pikeun sakabéh warga.

Hayu urang ngajajah 12 spésiés invasif paling bermasalah ngancam warisan alam Oklahoma urang.

1. Alligator Weed

Aligator Weed nyebar gancang sarta ngabentuk tikar ngambang padet dina beungeut cai, ngahalangan cahya panonpoé sarta mindahkeun tutuwuhan jeung sasatoan asli. Batang kerung ogé bisa nyadiakeun habitat beternak reungit idéal. Rumput buaya hese pisan dikadalikeun saparantos ngadeg.

2. Ganggang Emas

Ganggang emas nyaéta organisme mikroskopis leutik nu ngaluarkeun racun ngabahayakeun ka lauk jeung mahluk cai lianna. Tembok ngahaja diwanohkeun kana cai Oklahoma sarta geus ngabalukarkeun maéhan lauk badag di situ jeung walungan. Ganggang emas mekar dina cai anu ngandung uyah sareng kandungan gizi anu luhur sareng tiasa gancang ngalikeun kana kembangan anu padet nalika mekar.kaayaan optimal.

3. Hydrilla

Tutuwuhan akuatik hydrilla némbongkeun tumuwuhna gancang sarta bisa ngabentuk kandel, massa impenetrable sakuliah situ, walungan, jeung habitat lahan baseuh. Asalna Asia, hydrilla ieu dipikaresep diwanohkeun di AS ngaliwatan perdagangan akuarium. Salian pepelakan asli anu bersaing, hydrilla mats ngahalangan saluran cai, ngaganggu parahu sareng ngojay, sareng ngarusak kualitas cai. Ngokolakeun hydrilla mahal jeung padat karya.

4. Ungu Loosestrife

Kembang wungu anu éndah tina perennial Éropa ieu bohong kabiasaan invasif agrésif na. Loosestrife wungu tiasa gancang mindahkeun vegetasi lahan baseuh asli, ngahinakeun habitat satwa sareng ngarobih hidrologi lahan baseuh. Unggal tutuwuhan bisa ngahasilkeun jutaan siki taunan, sahingga loosestrife ngabentuk monocultures padet sakuliah Amérika Kalér.

5. Apu Cai

Tutuwuhan cai tawar ngambang bébas, apu cai ngabentuk tikar ngambang padet dina cai tetep kawas situ, balong, jeung aliran slow-moi. Apu cai ngiuhan pepelakan asli anu submerged, ngirangan tingkat oksigén larut. Bisa ngahalangan asupan cai. Spésiés tropis ieu henteu tahan usum tiis tapi sumebar gancang dina usum haneut Oklahoma.

6. Iris Bandéra Konéng

Kembangna konéng caang ngajadikeun spésiés iris ieu populér di kebon cai, tapi gampang kabur tina budidaya. Iris bandéra konéng tumbuh di sapanjang walungan sareng daérah paya, dimana étarame kaluar tutuwuhan asli. Éta nyebar sacara agrésif ngaliwatan rimpang sareng siki sareng hese ditarik atanapi digali. Aplikasi herbisida nyadiakeun sababaraha kontrol infestasi badag.

7. Jantung Ngambang Konéng

Sanaos namina pikaresepeun, jantung koneng ngambang ngabentuk tikar padet anu ngarambat pepelakan cai asli di danau, balong, sareng aliran sepi. Asalna di Asia, kabur spésimén hias gancang kalikeun ku fragmen tutuwuhan. Ngahapus merlukeun panén manual atawa raking pikeun mupus infestations. Ninggalkeun fragmen nu mana wae nu bisa ngakibatkeun infestasi gancang.

8. Perch Bodas

Sanaos henteu akuatik, spésiés lauk ieu masih dianggap kacida invasif di Oklahoma. Perch bodas diwanohkeun sacara teu kahaja tapi ayeuna mekar di sakuliah nagara, bersaing sareng lauk asli sapertos bass bodas. Perch bodas meakeun dahareun loba pisan tur bisa ngarobah zooplankton jeung komunitas invertebrata akuatik, ngaganggu sakabéh web dahareun.

9. Grass Carp

Grass Carp nyaéta lauk badag asli Asia, diimpor pikeun ngadalikeun vegetasi akuatik. Sanajan kitu, aranjeunna eupan voraciously dina sagala bentuk kahirupan tutuwuhan akuatik. Spésimén anu lolos tiasa ngancurkeun vegetasi akuatik asli, ngarusak habitat lauk asli sareng satwa liar. Ayana maranéhna ngarobah sakabéh ékosistem.

10. Ikan Mas Pérak

Ikan mas pérak ogé lolos tina fasilitas budidaya sareng sumebar ka sakuliah Oklahoma.Lauk luncat tinggi ieu ngaganggu parahu sareng rekreasi. Aranjeunna ngadahar plankton, sumber pangan anu parah pisan pikeun lauk larva asli sareng kerang. Baranahan jeung tumuwuhna gancang ngamungkinkeun populasi maranéhna pikeun ngadominasi awak cai gancang.

11. Bighead Carp

Bighead carp geus jadi invasif di cai Oklahoma, dimana maranéhna bersaing jeung spésiés lauk asli pikeun sumber dahareun jeung habitat. Kusabab ikan mas bighead bisa meakeun jumlah badag zooplankton, nu loba spésiés lauk pribumi gumantung kana dahareun, ayana maranéhanana bisa mangaruhan négatip populasi lauk asli ku competing pikeun sumberdaya dibagikeun ieu. Tumuwuhna sareng réproduksi anu gancang ikan mas Bighead ngamungkinkeun aranjeunna langkung sering bersaing sareng lauk asli. Nyegah panyebaran ikan mas bighead sareng ngatur populasina penting pisan pikeun ngajagi karagaman lauk asli Oklahoma.

12. Didymo

Didymo lain tutuwuhan atawa sato tapi ganggang invasif. Mekar didymo ngabentuk tikar kandel dina dasar walungan, smothering tutuwuhan akuatik, serangga, jeung endog lauk. Ieu nempel kana gear fishing, parahu, sarta parabot lianna, nyebarkeun ka cai anyar. Sakali diadegkeun, didymo mekar deui unggal taun, ngahinakeun habitat aliran sareng ramat dahareun.

Kacindekan

Nyegah perkenalan sareng pelepasan anu teu kahaja penting pisan pikeun ngirangan serangan anyar. Ngadalikeun spésiés invasif anu mapan nyababkeun perang anu terus-terusan, ngabutuhkeun pendidikan umum,monitoring, jeung usaha mitigasi jangka panjang konsisten. Tapi merangan spésiés invasif mangrupikeun padamelan penting pikeun ngajagaan warisan alam Oklahoma pikeun generasi anu bakal datang. Partisipasi publik jeung gawé bareng jeung manajer darat jeung satwa mangrupakeun konci pikeun suksés.

Spésiés Invasif di Oklahoma
#1 Aligator Weed
#2 Golden Algae
#3 Hydrilla
#4 Ungu Loosestrife
#5 Apu Cai
#6 Flagis Konéng
#7 Hati Ngambang Konéng
#8 Perch Bodas
#9 Jukut Carp
#10 Ikan Mas Pérak
#11 Ikan Mas Bighead
# 12 Didymo

Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...