Manggihan 6 Bau Anu Ticks Leres Hate

Jacob Bernard
Naon Maéhan Ticks on Anjing Instan? Naon Naon Anu Ticks Bibit Sareng… Kutu anu Sigana Siga Kutu, Tapi Anu… Panggihan 8 Kutu di Alaska Tick Predator: Naon Anu Ngadahar Kutu? Cara Némbongkeun Jenis Keletik

Kutu téh kasohor ku pangabisana mawa jeung nyebarkeun panyakit. Nalika aranjeunna caket, aranjeunna tetep nahan. Sanaos kumaha aranjeunna nyeuseup getih terus-terusan, aranjeunna tiasa teu ditingali ku piaraan sareng manusa nalika aranjeunna tuang. Aranjeunna tuang lalaunan, nyandak sababaraha dinten dugi aranjeunna pinuh satiated. Nalika kaluar pilari host a, aranjeunna nongkrong di sabudeureun shrubs jeung jukut, katuhu dina tips, jadi lamun sato atawa manusa walks ku, maranéhna bisa gancang ngorondang tur mimitian dahar. Aranjeunna teu bisa luncat atawa ngapung, jadi maranéhna ngorondang jalan ka sarwa maranéhanana, sakapeung iinditan nepi awak maranéhanana nepi ka huluna, dimana maranéhna lengket sabudeureun pikeun fatten up. Di handap ieu, urang babagi saeutik ngeunaan sababaraha keletik nu paling umum tur mere nyaho nu bau maranéhanana kacida teu tahan.

Ticks umum

Blacklegged Centang

Ngaran Ilmiah: Ixodes scapularis

Ciktik berkaki hideung biasa disebut oge "keletik kijang". Keletik ieu nyéépkeun sababaraha jinis sarwa, kalebet manusa. Lamun larva leutik sanggeus hatching, maranéhanana dahar mamalia leutik kawas beurit. Nalika aranjeunna nymphs, aranjeunna semu coklat sareng saukuran pinhead. Éta nalika aranjeunna mimiti nyoco kana sato getih haneut gedé turdina manusa lamun maranéhna bisa kancing on. Sakali aranjeunna ngahontal dewasa, sarwa pikaresep maranéhanana nyaéta kijang; kumaha oge, penting pikeun dicatet yén keletik ieu mawa kasakit Lyme sarta sanggup ngirimkeunana ka manusa.

Ngan Top 1% Bisa Ace Kuis Sato urang

Mikir Anjeun Bisa?
Candak Kuis A-Z-Animals Ticks Kami

Cik Anjing Amérika

Ngaran Ilmiah: Dermacentor variabilis

Cik anjing Amérika nyaéta salah sahiji jenis anu paling umum. tina ticks. Sato leutik, getih haneut sapertos beurit mangrupikeun sarwa anu dipikaresep pikeun larva sareng nimfa. Sakali aranjeunna ngahontal dewasa, aranjeunna nuju ka host anu langkung ageung sapertos anjing sareng rakun. Éta mawa sababaraha panyakit nu bisa ditularkeun, kaasup ehrlichiosis, tularemia, jeung muriang bintik gunung batu, nu bisa mangaruhan manusa.

Cik Usum

Nami Ilmiah: Dermacentor albipictus

Kutu usum tiis leuwih milih sarwa badag kawas kuda, sapi, jeung kijang. Aranjeunna henteu mindahkeun tina host ka host - kutu ieu milih host dina tahap larva sareng ngagantung sapanjang hirupna. Maranehna mawa panyakit nu mangaruhan sato nu jadi inangna, tapi panyakitna teu nerekab ka manusa.

Cetak Anjing Coklat

Nami Ilmiah: Rhipicephalus sanguineus

Kutu anjing coklat ogé katelah "kutu kennel" sareng biasana ningali anjing salaku inangna. Teu biasa pikeun keletik anjing coklat milih manusa salaku host. Aranjeunna béda ti anu sanésjenis ticks nu bisa salamet di jero rohangan. Ticks ieu remen kapanggih dina kennels anjing, retakan sakuliah imah, komo dina jati. Keletik ieu sanés pembawa panyakit anu tiasa ditularkeun ka manusa.

Kumaha Anjeun Ngeureunkeun Keletik?

Metoda anu pangsaéna pikeun ngeureunkeun kutu dina jalurna nyaéta pencegahan. Sanajan anjeun bisa ngahontal pikeun solusi kimia-sarat, aya sababaraha scents alam nu ticks abhor. Mun aranjeunna nyokot on salah sahiji scents aranjeunna hate, aranjeunna teu kancing on, nu ngajaga anjeun sarta leuwih anjeun dipikacinta aman salila usum keletik. Ieu tambah yén scents aranjeunna hate sabenerna rada pikaresepeun pikeun manusa. Anjeun tiasa milih tina rupa-rupa minyak atsiri.

6 Bau Anu Kutu Leres Hate

Pikeun nganggo salah sahiji aroma anu didaptarkeun di handap ieu, jieun semprot anjeun nyalira nganggo minyak atsiri organik anu sertipikat 100%. . Hiji resep saderhana kalebet minyak atsiri lemon atanapi jeruk sareng minyak tangkal tea sareng minyak pepermin. Campur eta jeung hiji séndok minyak almond jeung voila! Anjeun gaduh campuran anu tiasa anjeun oleskeun ka kulit sateuacan anjeun angkat ka luar salami usum keletik.

1. Lemon

Ieu seungit anu nyegerkeun, ngabersihkeun sareng catetan caang anu seungit pikeun anjeun sareng pikasieuneun pikeun kutu. Anggo éta pikeun ngaleungitkeun kacapean sareng maéhan baktéri atanapi virus anu ngabahayakeun di tengah anjeun.

2. Jeruk

Seungit ieu seungit kawas lemon iwal ti leuwih amisseungit. Éta sami caang sareng nyegerkeun sapertos jeruk jeruk sareng gaduh kakuatan pikeun ngusir kutu nalika nyéépkeun rohangan anjeun.

3. Lavender

Lavender mangrupikeun seungit anu santai anu dianggo ku seueur pikeun ngabantosan aranjeunna ngaleungitkeun sareng netepkeun istirahat wengi anu saé. Manfaatkeun mangpaatna nalika anjeun nganggo éta salaku panolak keletik! Bisa jadi mangrupakeun ide nu sae pikeun nyimpen repellant ieu keur diri sorangan - lavender mangrupakeun racun pikeun piaraan.

4. Kayu manis

Kayu manis nginget-nginget kana lebaran ku seungitna nu kai, lada, jeung amis. Éta ngabantosan ngaleungitkeun gejala depresi sareng kacapean. Samentara masihan anjeun kauntungan anu ngagedékeun, éta ogé ngabantosan anjeun ngajauhan kutu.

5. Peppermint

Peppermint saé kanggo dianggo isuk-isuk nalika anjeun hudang beurang. Énergi sareng ngabantosan kajelasan méntal - bahkan saé pikeun ngaleungitkeun nyeri sirah. Anggo minyak atsiri pepermin nalika anjeun peryogi dorongan sareng nalika anjeun kedah ngusir kutu.

6. Rose Geranium

Rose Geranium mangrupikeun minyak atsiri anu saé nalika anjeun peryogi anu ngagentos saraf anjeun. Ieu seungit kembang uplifting anu dianggo dua kali pikeun nenangkeun anjeun sarta ngajaga keletik di bay!

Ringkesan 6 Bau Anu Ticks Leres Hate

Minyak atsiri tina bungbuahan sarta bumbu ieu bisa dicampurkeun jeung cai pikeun nyiptakeun anti keletik. Entong dianggo pikeun piaraan - sabab solusina tiasa caket teuing pikeun bulu sareng lavender toksiksasatoan.

# Bau Kutu Hate
1 Lemon
2 Jeruk
3 Lavender
4 Kayu manis
5 Pepermin
6 Rose Geranium

Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...