Manggihan Lake pangjerona di Amérika Kalér

Jacob Bernard
Colorado Walungan sareng Lake Mead Ahirna Kéngingkeun… 15 Situ Pangjerona Di Amérika Serikat… 10 Situ Pangalusna di Michigan Éta… 4 Situ Anu Paling Diserang Oray di Manitoba Panggihan 25 Situ Panggedéna di Michigan Panggihan 14 Situ Panggedéna di Arizona

Poin-poin konci

  • Great Slave Lake di Kanada's Northwest Territories mangrupa situ pangjerona di Amérika Kalér jeung situ kasalapan-jero sadunya.
  • Situ ieu leuwih jero 150 suku ti Kawah. Tasik, situ pangjerona di Amérika Serikat jeung danau pangjerona kadua di Amérika Kalér.
  • Tasik Budak Gedé legana 10.502 mil pasagi, jadi situ panggedéna kalima di Amérika Kalér jeung danau panggedéna kasapuluh. danau di dunya.
  • Kira-kira 13.000 taun ka tukang, sabagéan gedé Téritori Kulon kaler ngagulung dina beurat gletser anu kacida gedéna, ngabentuk Situ Budak Besar.
  • Situ téh kawentar dunya. perikanan, imah trout trout danau, pike kalér, danau whitefish, grayling Arktik, jeung walleye.

Great Slave Lake di Téritori Kaler Kanada nyaéta danau pangjerona di Amérika Kalér jeung kasalapan- situ pangjerona di dunya . Hayu urang ngajalajah detil situ cai tawar anu katingalina teu aya dasarna.

Jerona Tasik Budak Gede

Situ Budak Gede boga jerona 2.014 kaki. Handapeun danau mangrupa titik alam panghandapna di buana, muterna saparapat mil handap lauttingkat.

Situ ieu leuwih 150 suku leuwih jero ti Kawah Lake, situ nu pangjerona di Amérika Serikat jeung kadua-jero di Amérika Kalér.

Great Budak Lake bisa ngelek kabeh tapi tilu wangunan pangluhurna di dunya. Hiji-hijina munara anu langkung jangkung ti jero Tasik Budak Agung nyaéta Burj Khalifa di Uni Émirat Arab, Merdeka 118 di Malaysia, sareng Menara Shanghai di Cina. Unggal pencakar langit lianna di Bumi, kaasup CN Tower di Toronto jeung One World Trade Center di New York City, bakal sagemblengna katutupan ku cai jero danau Kanada ieu.

Ukuran Great Slave Lake

Great Slave Lake ngawengku wewengkon 10.502 mil pasagi, sahingga jadi situ kalima panggedena di Amérika Kalér jeung situ panggedéna kasapuluh di dunya. Ieu téh mangrupa danau panggedéna kadua di Wewengkon Kaler, tukangeun Danau Beruang Besar, anu perenahna kira-kira 200 mil ka kalér-kuloneun.

Situ Budak Gedé ngabogaan luas permukaan leuwih badag batan dua Situ Gedé. Éta ampir 600 mil pasagi langkung ageung tibatan Danau Erie sareng langkung ageung 3.100 mil pasagi langkung ageung tibatan Danau Ontario.

Tapak Tasik Budak Besar langkung ageung tibatan genep nagara bagian AS. Vermont, New Hampshire, New Jersey, Connecticut, Delaware, sareng Rhode Island sadayana langkung alit tibatan Great Slave Lake. Nyatana, danau ieu langkung ageung tibatan tilu nagara bagian anu digabungkeun.

Situ ieu kira-kira ukuran bangsa.Haiti.

Formation of Great Slave Lake

Kira-kira 13.000 taun ka tukang, sabagéan gedé Wewengkon Kaler ngagulung dina beurat gletser anu kacida gedéna. Nalika gletser mundur sakitar 10,000 taun ka pengker, cai lebur ti Lambaran És Laurentide ngeusian daérah éta sareng ngabentuk Danau McConnell. Danau glasial ieu manjang langkung ti 620 mil, ngalangkungan daérah dimana Tasik Bear Besar, Tasik Budak Besar, sareng Danau Athabasca ayeuna kapanggih. Lahan lalaunan mumbul deui kalayan ngaleungitkeun beurat glasial. Great Budak Lake ieu dipisahkeun ti Lake McConnell salila uplift pos-glasial ieu. Kiwari, éta danau ngabogaan luhur permukaan 512 méter di luhur permukaan laut.

Cairan lebur glasial ogé ngeusi Walungan Budak, walungan utama anu nyoco Tasik Budak Besar kiwari. Danau ieu ogé dipasihan ku Hay, Lockhart, sareng Walungan Taltson. Danau ngalir ka Walungan Mackenzie, walungan panggedéna sareng pangpanjangna di Kanada. Walungan ieu ngagaduhan cekungan drainase kadua panggedéna di sadaya walungan di Amérika Kalér, ngan ukur ngalangkungan Walungan Mississippi.

Sajarah Danau Budak Besar

Masarakat pribumi pangheubeulna dugi ka éta situ sakitar 8.000 taun. baheula. Padagang bulu Inggris Samuel Hearne ieu purportedly Éropa munggaran ngajajah danau. Anjeunna meuntas danau beku (anu anjeunna disebut Lake Athapuscow) dina 1771. Pos dagang diadegkeun deukeut muara Walungan Budak dimimitian dina1780s.

Ngaran danau asalna tina Budak Budak, jalma Bangsa-Bangsa Pertama tina grup Dene. Maranehna pribumi di wewengkon Tasik Budak Besar.

Waktu para padagang bulu darat daratang, maranehna utamana ngurusan jeung Cree, bangsa Bangsa-bangsa sejen. Nalika para padagang naroskeun ka Panungtun Cree maranéhanana ngeunaan jalma Dene, Panungtun maranéhanana ngawartoskeun aranjeunna yen jalma ieu kadang dicokot salaku budak ku Cree. Para padagang mimiti nyebut jalma Dene salaku "Budak" atanapi ngan saukur "Budak". Ngaran éta lajeng dilarapkeun ka situ sorangan. Padagang bulu Perancis disebut situ "Grand Lac des Esclaves," nu ditarjamahkeun jadi "Great Budak Lake". dina ngaran Tasik Budak Gedé, Walungan Budak, Walungan Budak Leutik, jeung Situ Budak Leutik.

Usaha ngaganti ngaran geus ngusulkeun yén ngaran Budak éta situ jeung cai sabudeureunana kudu dipiceun jeung diganti ku ngaran pribumi. Salah sahiji conto anu parantos diémutan nyaéta nami Dene danau. Maranéhna nyebut éta situ téh Tucho , nu hartina "Cai Gedé". Éta ogé katelah Tu Nedhe , hartina "Situ Gedé."

Iklim Situ Budak Gedé

Situ Budak Gedé cukup gedé pikeun mangaruhan iklim. wewengkon sabudeureun. Cai mibanda pangaruh moderating, manjangkeun usum tumuwuh deukeut danau sabalikna wewengkon salajengnati cai na.

Situ biasana mimiti beku dina ahir Nopémber. És teu ngalembereh nepi ka pertengahan nepi ka ahir Méi. Perairan danau dibuka pinuh ku pertengahan Juni.

Usum panas umumna gaduh cai sareng cuaca anu tenang. Badai janten langkung umum dina usum gugur, sababaraha diantarana tiasa kuat sareng tiasa muncul kalayan sakedik peringatan.

Kota-Kota Great Slave Lake

Emas kapanggih di Leungeun Kalér Great Slave Lake. dina taun 1930-an. A prospector ngaranna Johnny Baker éta dilaporkeun kahiji manggihan logam mulia. Buru-buru emas anu salajengna ngalahirkeun kota Yellowknife, anu janten ibukota Téritori Kaler di 1967.

Komunitas sanés di sisi danau kalebet Hay River, Fort Resolution, Łutsel K’e, sareng Behchokǫ̀. Leuwih satengah tina sakabéh populasi Téritori Kaler hirup di lima komunitas ieu sabudeureun Great Slave Lake.

Pancingan di Great Slave Lake

Great Slave Lake mangrupa perikanan anu kasohor di dunya. Trout danau trout beuratna 60 pon atawa leuwih ngojay di cai ieu. Pike kalér badag ogé bray rutin. Danau ieu ogé pinuh ku danau whitefish, Arctic grayling, sareng walleye.

Nalika anjeun ngaitkeun lauk di Great Slave Lake sareng teu tiasa ngalihkeunana salami 5-10 menit… monster kawas ieu! #fishing pic.twitter.com/ORyF6bLiAy

— Frontier Lodge - Gateway to Thaidene Nene (@Frontier_Lodge) 16 Maret 2017

Satwa Tasik Budak Besar

Lokasi situ nu jauh ngajadikeun eta situ jadi suaka pikeun rupa-rupa sasatoan. Manuk ngalobaan di wewengkon, kaasup garuda botak, swans tundra, camar, terns Arktik, geese, bebek, sarta loba batur. Wood bison, sato terestrial panggedena di Amérika Kalér, mangrupakeun sightings umum. Caribou komo muskox kalana ogé bisa nempo sabudeureun danau.

Tengah Peuting Panonpoé

Panonpoé teu surup di Yellowknife dina solstice usum panas, anu lumangsung dina 21 Juni atawa 22. Salila ieu, Yellowknife ngalaman ngeunaan 20 jam cahya panonpoé. Tapi, sanajan panonpoe teu lesot ka handap cakrawala salila sakeudeung, langit teu kungsi jadi poek sabenerna.

Aurora Borealis

Waktu panonpoe surup di Great Slave Lake, éta téh. tempat éndah pikeun nempo aurora borealis atawa lampu kalér. Yellowknife katelah "Ibukota Aurora Amérika Kalér." Cahya celestial katempona kira-kira 200 peuting per taun di wewengkon éta.

Jalan És

Aya hiji jalan és ngaliwatan Great Slave Lake salila usum tiis. Jalan És Dettah mangrupikeun jalan panjang opat mil dina danau beku anu ngahubungkeun Yellowknife sareng komunitas leutik Dettah. Salila usum panas, drive antara dua kota ieu 17 mil sapanjang jalan satapak sabudeureun danau.

Acara Televisi

Wewengkon Great Slave Lake meunang popularitas leuwih lega dina 2010s ngaliwatan dua acara TV kabel.anu nampilkeun daérah. Ice Lake Rebels , anu ditayangkan dina Animal Planet, ngawincik kahirupan para panumpang di danau. Ice Road Truckers dina History Channel ngadokuméntasikeun perjalanan supir treuk nalika ngangkut barang-barang anu ageung sareng beurat nyebrang jalan és anu diciptakeun ku danau beku sareng walungan di daérah éta.


Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...