Naon Dupi Praying Mantis Dahar?

Jacob Bernard
Dengekeun ArticlePause Auto-ScrollAudio Pamuter Volume Ngundeur audio

Poin Utama:

  • Upami anjeun ngurusana leres, belalang piaraan tiasa janten pendamping umur panjang.
  • Mantises gaduh visi anu saé, anu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun nangkep tuangeunana.
  • Utamana tuang serangga sanés.

Tina sagala ordo serangga, saeutik nu matak pikabitaeun atawa maotna kawas belalang. Mantises nyaéta serangga milik ordo Mantodea, anu ngawengku kira-kira 2.400 spésiés. Baraya pangdeukeutna diantarana rinyuh sareng cockroaches. Anjeun bisa manggihan eta di sakuliah dunya, sanajan utamana hirup di habitat tropis atawa sedeng.

Maranéhanana ogé disebut praying mantis alatan dedeganana nangtung sarta forearms narilep. Forelegs ieu badag tur kuat, nu mantuan belalang nyekel mangsa. Seueur jalma ogé ngahubungkeun aranjeunna sareng petinju, sabab katingalina saolah-olah pananganna diangkat dina jurus bajoang. Sababaraha peradaban awal ngahormatan belalang sareng nganggap aranjeunna gaduh kakuatan khusus.

Kusabab penampilanna anu pikaresepeun sareng kabiasaan anu unik, jalma sering ngajaga serangga ieu salaku piaraan. Kusabab popularitasna sareng intrik anu aya di sakurilingna, éta nyababkeun patarosan, "naon anu didahar belalang sembah? . Urang mimitian ku ngajajah naon ngadoamantises resep dahar. Teras we bakal ngabahas kumaha aranjeunna mendakan sareng moro dahareun. Salajengna, urang ngabandingkeun naon anu didahar kutu-kutu di alam liar sareng naon anu didahar salaku piaraan.

Ahirna, urang bakal ditungtungan ku diskusi ringkes ngeunaan naon anu didahar orok sembahyang. Tanpa basa-basi deui, hayu urang angkat sareng ngajawab patarosan "naon anu didahar belalang sembah?"

Kumaha Dahar Belalang Sembah?

Belalang sembah mangrupikeun karnivora, hartosna aranjeunna dominan. dahar sato séjén. Sacara umum, maranéhanana lolobana ngamangsa artropoda séjén. Sanaos aranjeunna biasana ngadahar mangsa anu langkung alit tibatan dirina, mantises sholat mangrupikeun pemburu umum. Dina kasempetan, maranéhanana ogé bakal narajang mangsa nu leuwih badag, kaasup sababaraha nu leuwih badag batan maranéhanana dina hal panjang jeung beurat.

Diét belalang sembah bakal rupa-rupa gumantung kana lingkungan hirupna jeung mangsa nu aya. aya. Sajaba ti éta, spésiés badag tina belalang bakal boga aksés ka leuwih dahareun dibandingkeun jeung spésiés leutik.

Ku alatan béda ieu, daptar lengkep sadaya pangan nu mantises dahar bakal rada panjang. Kitu cenah, aya sababaraha mangsa umum anu paling sering mantises sasaran. Ku kituna, urang geus ngumpulkeun daptar 10 kadaharan anu resep dahar beurit sembahyang.

Kadaharan anu biasa didahar ku sembah sembahyang di antarana:

  • Serangga
  • Kutu
  • Labah
  • Cacing
  • Jantik
  • Leutikmamalia
  • Manuk
  • Reptil leutik
  • Amphibia leutik
  • Lauk

Dimana cicingna Mantises Praying?

Praying mantises kapanggih di loba wewengkon di sakuliah dunya, kalawan karagaman pangluhurna spésiés kapanggih di wewengkon tropis jeung subtropis. Éta bisa kapanggih dina rupa-rupa habitat, kaasup leuweung, jukut jukut, gurun, jeung lahan baseuh.

Di Amérika Kalér, belalang sembah kapanggih di sakuliah buana, kaasup di Kanada, Amérika Serikat, jeung Méksiko. Spésiés anu paling umum kapanggih di Amérika Serikat nyaéta belalang sembah Cina ( Tenodera sinensis ), anu diwanohkeun ka basisir Wétan pikeun ngadalikeun hama dina ahir taun 1800-an.

Di Éropa, ngadoa. mantises kapanggih di loba nagara kaasup Inggris, Perancis, Jerman, jeung Italia, antara séjén. Éta ogé kapanggih di Afrika, Asia, jeung Australia, nu asalna ti wewengkon éta.

Belalang sembah bisa hirup dina rupa-rupa lingkungan jeung habitat, ti gurun nepi ka leuweung hujan, sarta ti taneuh nepi ka tatangkalan. . Éta ogé kapanggih di kebon jeung wewengkon dibudidayakan lianna, dimana maranéhna bisa jadi mangpaat pikeun ngadalikeun hama.

Naon ari umur belalang sembah?

Jangka umur belalang sembah bisa rupa-rupa gumantung kana. dina spésiés, tapi lolobana belalang sembah sawawa hirup salila kira 6-8 bulan. Sababaraha spésiés bisa hirup nepi ka sataun.

Jangka umur hiji solatbelalang bisa rupa-rupa pisan gumantung kana spésiésna, kitu ogé kaayaan lingkungan kayaning suhu, kalembaban, jeung kasadiaan dahareun. Sawatara spésiés belalang sembah bisa hirup nepi ka sababaraha bulan jadi déwasa, sedengkeun nu séjénna ngan bisa hirup sababaraha minggu.

Misalna, belalang sembah Cina bisa hirup nepi ka sataun jeung belalang Éropa boga umur hirupna 6-8 bulan.

Jangka umur belalang sembah ogé gumantung kana tahapan daur hirupna. Tahap endog bisa lepas sababaraha minggu, tahap nymph lumangsung sababaraha bulan, jeung tahap dewasa, sakumaha kuring disebutkeun saméméhna, bisa lepas nepi ka sataun dina sababaraha spésiés.

Kadé dicatet yén di alam liar. , mayoritas belalang sembah teu salamet nepi ka dewasa alatan predasi jeung faktor lingkungan lianna. Dina kurungan, kumaha oge, belalang sembah bisa hirup leuwih lila kalayan perawatan ditangtoskeun jeung suplai kadaharan konsisten.

Kumaha Doa Mantises moro dahareun?

Sedengkeun solat mantises boga indra nu sarupa jeung manusa. , aranjeunna ngandelkeun sababaraha leuwih ti batur pikeun manggihan dahareun. Khususna, belalang seuseueurna ngandelkeun rasa tetempoan anu luar biasa pikeun mendakan mangsana. Beda jeung sabagéan ageung serangga, belalang sembah gaduh 5 panon ka hareup.

Visi 3D binokularna, katelah stereopsis, ngamungkinkeun aranjeunna ngadeteksi jero sareng jarak sacara efektif. Kamampuhan ieu ngabantosan aranjeunna dina moro mangsana. Samentara éta, étasesa panca indra maranéhna teu ampir ogé dimekarkeun. Belalang seuseueurna ngagunakeun indra ambeu pikeun ngabantosan aranjeunna ngadeteksi féromon tina belalang kakuatan.

Sajaba ti éta, indra pangdéngéna lain dipaké pikeun manggihan mangsa, tapi pikeun nyingkahan prédator. Salaku conto, aranjeunna tiasa nganggo ceuli pikeun ngadeteksi sora echolocation tina kalong, predator belalang umum. Tungtungna, belalang sembah ngandelkeun anteneu anu sénsitip pikeun dirampa, sedengkeun indra rasana kurang mekar.

Sacara umum, belalang sembah mangrupikeun pamburu ambush anu ngandelkeun siluman pikeun nangkep mangsana tanpa disadari. Anjeun kamungkinan geus katempo belalang sembah nangtung pisan masih jeung leungeun na diangkat dina jurus bajoang urang. Mantises ngadopsi sikep ieu pikeun ngalieurkeun sato séjén kana pamikiran yén maranéhanana ngan saukur iteuk wayward.

Maranéhanana dibantuan ku kamuflase alam maranéhanana, kalawan loba spésiés mucunghul héjo lampu, coklat, atawa kulawu. Sakali udaganana cukup caket, belalang sembah teras bakal maju gancang. Bakal nangkep udaganana ku suku hareupna anu spiny, teras ditarik caket sateuacan neraskeun ngadahar mangsana hirup-hirup. Kitu cenah, sababaraha belalang milih ngagunakeun taktik anu béda nalika moro.

Misalna, sababaraha belalang darat bakal lumpat ngudag mangsana sarta ngudag ka handap. Beurit taneuh biasana hirup di iklim garing, gersang dimana kurang panutup tangkal, anu ngajelaskeun adaptasi ieu.

Naon Doa.Mantises Dahar di Alam Liar?

Jenis kadaharan anu didahar ku belalang sembah di alam liar rupa-rupa gumantung kana habitat tempat cicingna. Nunjukkeun yen belalang hirup di unggal buana iwal Antartika, maranéhna boga aksés ka loba mangsa. Sanajan kitu, aya sababaraha mangsa umum nu mantises bakal remen sasaran. Gemblengna, serangga mangrupikeun bagian ageung tina diet belalang sembah.

Maranéhanana ngadahar rupa-rupa jinis serangga, kalebet spésiés ngalayang sareng anu cicing di bumi. Sababaraha conto kaasup jangkrik, simeut, kukupu, ngengat, lancah, jeung kumbang. Spésimén leutik sareng spésimén ngora bakal nargétkeun hal-hal sapertos aphids, wereng, reungit, sareng hileud. Mantises ogé bakal ngahakan cacing, rungkun, jeung larva serangga.

Spésiés badag ogé sanggup nyokot mangsa nu leuwih gede. Maranehna bakal ngadahar bangkong leutik, kadal, oray, jeung beurit. Salaku tambahan, sababaraha spésiés bakal nyerang sareng ngahakan manuk leutik sareng lauk. Kadang-kadang, maranéhna malah bakal ngahakan belalang séjén, utamana sanggeus kawin.

Naon anu didahar kutu-kutu piaraan?

Selatan jadi piaraan populér alatan umurna anu kawilang panjang sarta paripolah anu pikaresepeun. . Upami anjeun ngajaga belalang sembah piaraan, anjeun badé masihan tuangeun anu saimbang. Sacara umum, belalang resep ngahakan mangsa hirup. Sapertos kitu, serangga hirup bakal janten bagian ageung tina diet belalang piaraan. Salaku prakték pangalusna, kadaharan hirup kudu dipiceunti tank belalang lamun teu didahar dina sajam.

Jangkrik jeung simeut bakal nyieun loba dahareun belalang piaraan. Sanajan kitu, lamun mantis piaraan anjeun leutik atawa rada ngora, Anjeun bisa ngamimitian off on aphids, flies buah, sarta mangsa leutik lianna. Samentara éta, serangga gedé ogé bisa ngadahar hal-hal kawas cockroaches, kumbang, jeung laleur.

Sanajan sababaraha urang ngadahar daging atah belalang piaraan maranéhanana, ieu teu dianjurkeun. Lamun datang ka diet belalang, Anjeun pangalusna tetep dina dahareun maranéhna dahar di alam liar.

Naon nu Baby Praying Mantises Dahar?

Oge katelah nymphs, orok piaraan. belalang condong ngahakan serangga nu leuwih leutik batan belalang sawawa. Pas dilahirkeun, nimfa geus bisa moro dahareun sorangan.

Maranéhna gancang indit sorangan, sabab bisa didahar ku indungna, lamun lila-lila lila-lila. . Orok belalang bakal ngahakan naon-naon nu bisa ditangkep, kaasup beurit lianna.

Sababaraha kadaharan nu ilahar didahar ku orok belalang kaasup kutu daun, wereng, jeung laleur buah. Rata-rata, hiji orok belalang bakal dahar sabudeureun sakali unggal 3 nepi ka 4 poé. Salaku mantis tumuwuh heubeul, éta bakal bisa nampung dahareun leuwih badag. Upami anjeun gaduh patarosan ngeunaan naon anu kedah dipakanan belalang piaraan anjeun, parios ka ahli toko piaraan lokal atanapi dokter hewan anu eksotis.

Ringkesan 10 Kadaharan Anu Ngado'a MantisesDahar

Kadaharan
1 Serangga
2 Kutu
3 Layang
4 Cacing
5 Jlarva
6 Mamalia Leutik
7 Manuk
8 Reptil Leutik
9 Amphibia Leutik
10 Lauk

Nyaeta Belalang Sembah Ramah?

Aya leuwih ti 2.000 spésiés beunta sembahyang sarta sanajan bahaya pikeun serangga séjén, sembah sujud téh hiji-hijina serangga anu bakal berinteraksi jeung manusa sarta rada ramah ka aranjeunna. Aranjeunna dipikanyaho sacara sukarela lirén dina panangan manusa sareng bakal teras-terasan leumpang sapanjang aranjeunna. Bari aranjeunna ngegel dina instansi dimana aranjeunna aggressively dideukeutan, ieu pisan langka tur umumna henteu ngaruksak atawa ngarugikeun nanaon.

Mantises kasohor teu nyaman jeung pawang manusa sarta bakal ngidinan Anjeun pikeun nahan aranjeunna sakali. anjeun geus earned trust maranéhanana. Kusabab ukuran manusa, sadaya belalang mimitina ningali anjeun salaku ancaman, tapi aranjeunna tiasa diajar percanten ka anjeun dina waktosna.


Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...