Ningali Macan Macan Luncat Ngaliwatan Pager Masif sareng Serang Mobil Ngaliwat

Jacob Bernard
Lalajo Macan Macan Moro Pikeun Dahareun Gancang… Lalajo Macan Akrobatik Lompat 6-Suku di… Komo Tilu Macan Dewasa Teu Bisa Ngalahkeun Ieu… Nonton Macan Tutul Ngacok Pooch Jeung… Nonton Singa Singa Disamarankeun Kirim Anu Teu Disadar… Nonton Badger Madu Bully Tilu Macan Tutul…

Video genep detik ieu mintonkeun macan tutul ngaluncat ngaliwatan pager jeung ngait kana van nu ngaliwat. Awalna, anjeun heran lamun macan tutul patepung kandaraan ku kacilakaan. Sanajan kitu, lamun bites dina pigura panto, ieu jelas serangan! Nalika anjeun dugi ka tungtungna, tingali pidéo sareng tingali upami anjeun tiasa terang naha macan tutul ieu ngaluncat kana mobil. Samentawis éta, hayu urang diajar langkung seueur ngeunaan macan tutul.

Sabaraha Luhurna Macan Luncat?

Upami anjeun kantos ningali macan tutul luncat, anjeun bakal heran sabaraha luhurna atanapi sabaraha jauhna. éta bisa luncat. Nya, macan tutul tiasa ngaluncat 10 suku lempeng ka luhur! Sapertos kalolobaan ucing, aranjeunna gaduh suku tukang anu kuat sareng tiasa ngaktipkeun sadaya ototna sakaligus. Ieu hartosna aranjeunna tiasa nyorong diri ka hareup gancang kalayan kakuatan anu ageung. Macan tutul bisa luncat ti tangkal ka tangkal atawa kaluar tina tangkal pikeun nyerang mangsa. Maranéhna ogé némbak mangsana sarta ngadeukeutan sacaketna saacanna nabrak.

1.693 Jalma Teu Bisa Ngalakonan Kuis Ieu

Mikir Anjeun Bisa?
Candak A-Z-Sato Urang Kuis Macan Tutul

Dibandingkeun jeung sato luncat luhur séjénna, lompatna macan tutul 10 suku téh teu pati pikagumbiraeun. Duanana impalas jeung kangaroos beureum bisa luncat ngeunaanjangkungna sarua jeung macan tutul, tapi unggal bisa mupus ngeunaan 30 suku dina kabisat tunggal. Macan tutul ngan bisa luncat ngeunaan 20 suku ka hareup. Samentara éta, lumba-lumba bisa luncat 12-30 suku lempeng kaluar tina caina!

Naha Éta Kabiasaan Biasa Pikeun Macan Tutul?

Macan tutul mangrupikeun mahluk anu nyorangan, langkung milih méakkeun mayoritas waktos maranéhanana nyalira. Macan tutul anu nyerang jalma-jalma tiasa janten tuangeun manusa tapi ngan upami ningali manusa mangrupikeun mangsa anu paling gampang. Sanaos serangan macan tutul jarang, éta kajadian sareng éta langkung saé pikeun nyingkahan sato galak ieu.

Masing-masing macan tutul ngaku wilayahna sorangan sareng nganggo tanda goresan dina tangkal, tanda seungit tina cikiih, sareng kotoran pikeun ngingetkeun macan tutul sanés pikeun ngajaga. jarak maranéhanana. Bari jalu jeung bikang bisa venture kana wewengkon séwang-séwangan, ieu utamana pikeun tujuan kawin.

Macan tutul némbongkeun duanana bahaya jeung elegance, ditambah ku kawani jeung ketahanan. Beda jeung sato-sato nu kabur jeung nutupan waktu tatu, macan tutul jadi leuwih galak, jadi leuwih picilakaeun.

Sabaraha gancang Macan Lumpat?

Beuratna nepi ka 200 pon, Anjeun bisa jadi pikir macan tutul teu bisa ngajalankeun pisan gancang. Sanajan kitu, aranjeunna ngahontal speeds ngeunaan 36 mil per jam. Éta kira-kira satengah laju bisa lumpat cheetah.

Macan tutul teu ngandelkeun kagancangan pikeun nangkep mangsana. Aranjeunna jarang ngajalankeun leuwih ti 600 suku. Éta sabab aranjeunna prédator tewak. Macan tutul nyolongkrong deukeutmangsana sabisa-bisa tanpa aranjeunna perhatikeun, teras aranjeunna ngaluncat kana aranjeunna. Unsur reuwas méré kasempetan nu panghadéna pikeun maéhan.

Sanggeus maéhan, macan tutul ngagunakeun rahangna anu kuat pikeun nyekel jeung ngaluncat kana tangkal. suku hareup kuat maranéhanana, taktak, jeung cakar mantuan aranjeunna nanjak luhur. Ieu ngabantosan ngajaga tuangeunana tina prédator sanés anu tiasa nyobian maok éta. Macan tutul bisa nanjak nepi ka 220 pon dina rahangna!

Sabaraha lila Macan Hirup?

Sacara umum, macan tutul hirup kira-kira 10-20 taun. Macan tutul liar condong boga hirup pondok ti maranéhanana di inguan. Anak macan tutul hirup jeung indungna salila kira dua taun. Antukna, anjeunna ngajarkeun aranjeunna sadayana anu anjeunna terang ngeunaan salamet di alam liar. Orok macan tutul (cubs) diajar luncat, stalk mangsa maranéhanana, jeung mawa mangsa kana tangkal, dimana meunang cai jeung loba hal séjén ti indungna. Orok anu pikaresepeun dilahirkeun sakitar tilu bulan saatos anjeunna reuneuh. Biasana aya 2-3 anakna dina hiji rungkun.

Maranéhanana ngawitan diajar kaparigelan kira-kira umurna 2-3 sasih nalika diidinan ninggalkeun lahan. Cubs macan tutul mimiti manggihan kaahlian ieu ku jumping jeung gulat jeung karana jeung indungna. Umur kira-kira opat bulan, manéhna mimiti ngajar maranéhna moro. Manehna ngalakukeun ieu ku letting aranjeunna marengan dirina nalika manehna balik kaluar. Manehna bakal mindeng nyekel mangsa leutik tapi teu maéhan eta, ngarah bisa boga kasempetan pikeunlatihan jeung sato tatu. Nalika aranjeunna tungtungna ninggalkeun anjeunna, aranjeunna sering ngawangun wilayah caket dieu atanapi tumpang tindih sareng milikna.

Awas macan tutul ieu ngaluncat pager sareng nyerang mobil!

Bayangkeun upami jandelana dibuka pic.twitter.com /3yAqS2PtTD

— Animal Smackdown (@animalsmack) 23 Juni 2023

Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...