Panggihan 9 Nagara Anu Dimimitian Ku L

Jacob Bernard
Warga Ngungsi Ieu Kabupaten-Kabupatén Panggancangna Nyusut Ieu di… Panggihan Kota Pangkolotna di Washington 15 Kota Terpencil sareng Dipohokeun di Kidul… Jelajahi Kampus Panggedena Michigan… 6 Nagara Pangbeungharna Di Afrika Kiwari (Peringkat) Panggihan Kota Pangkolotna di Virginia Kulon

Parios daptar komprehensif ieu salapan nagara anu dimimitian ku L sareng diajar ngeunaan populasi, lahan, fitur geografis, sareng satwa liar. Anjeun bakal diajar ngeunaan wewengkon di Éropa, Asia, jeung Afrika, ti tanah lega katutupan gurun nepi ka leuweung leutik katutupan gunung. Hayu urang teuleum!

1. Laos

Républik Démokratik Rahayat Laos aya di Asia Tenggara sarta mangrupakeun nagara darat nu babagi wates jeung Cina, Vietnam, Kamboja, Thailand, jeung Myanmar. Vientiane nyaéta ibukota Laos, anu aya di Walungan Mekong. Jeung total populasi nagara urang téh 7,4 juta.

Nagara ieu ampir katutupan di leuweung padet, gunung, jeung pasir. Anjeun oge bakal manggihan rupa bumi lungkawing tur lebak walungan. Laos miboga iklim tropis jeung usum muson ti bulan Méi nepi ka Oktober. Suhu biasana haneut pisan sareng beueus.

Satwa di Laos: Beruang panonpoé, gajah Asia, macan tutul mendung, lar gibbon, badak, pangolin Sunda, lumba-lumba Irrawaddy, macan Indocina

2. Latvia

Nagara Baltik ieu mangrupa nagara di Éropa wawatesan jeung Éstonia, Rusia, Lituania, jeung Laut Baltik. TheIbukota Latvia nyaéta Ruga, pusat budaya tempat musium sareng gedong kayu. Aya 1,8 juta jalma di Latvia.

Latvia ngandung jukut jukut, dataran gumulung, jeung padang rumput hejo. Jeung nagara ieu boga iklim sedeng jeung hampang, hawa lembab jeung opat musim béda.

Satwa di Latvia: Rubah Arktik, badger, lynx, wagtail bodas, uncal, biruang coklat, babi hutan. , falcon peregrine, osprey, elang emas, rubah beureum

3. Libanon

Républik Libanon nyaéta nagara Mediterania di Asia Kulon anu wawatesan jeung Suriah, Israél, jeung Laut Tengah. Beirut mangrupikeun ibukota sareng kota panggedéna di Libanon. Jeung total populasi nagara urang téh 5,3 juta.

Bareng jeung basisir Mediterania na, Libanon ciri gunung anu staeply naék ti basisir jeung nutupan lolobana nagara. Kusabab lokasina, Libanon miboga iklim Mediterania kalayan panas, usum panas garing jeung tiis, usum baseuh.

Satwa di Libanon: Caracal, Nubian ibex, embe, kalong buah Mesir, jackal emas. , ajag, hyena belang, luwak Mesir, beech marten, otter Éropa, kijang fallow Persia

4. Lésotho

Nagara daratan di Afrika Kidul ieu mangrupa nagara daratan anu dikurilingan ku Républik Afrika Kidul. Maseru mangrupikeun ibukota Lésotho sareng ogé kota panggedéna di nagara éta. Lésotho gaduh total populasi 2,3juta.

Lésotho mangrupa nagara utamana pagunungan jeung pagunungan jeung dataran luhur jeung dataran. Ieu ciri iklim alpine sedeng jeung usum panas panas jeung usum tiis pisan tiis.

Satwa di Lésotho: singa, macan tutul, aardwolf, zebra, cape hyrax, aardvark, reedbuck gunung, cheetah, badak hideung , bangau dinobatkeun kulawu, eland umum, hyena coklat

5. Liberia

Liberia nyaéta nagara Afrika Kulon sapanjang Basisir Atlantik. Watesan ku Samudra Atlantik, Sierra Leone, Guinea, sareng Basisir Gading. Ibukota Liberia nyaéta Monrovia, anu perenahna di Semenanjung Cape Mesurado. Nagara ieu miboga 5,4 juta jalma.

Nagara ieu miboga rupa-rupa topografi kalawan dataran basisir keusik, pagunungan, laguna, jeung rawa bakau. Liberia rentang antara iklim khatulistiwa jeung tropis, jeung wewengkon kalér dipangaruhan ku Muson Afrika Kulon.

Satwa di Liberia: Gorilla, kalong, simpanse, pangolin, gajah, kebo Afrika, pygmy kuda nil, antelop, anteater, macan tutul, babi walungan beureum

6. Libya

Lokasina di wewengkon Maghreb di Afrika Kalér, Libya mangrupa nagara panggedéna kaopat di buana, ogé salah sahiji nagara panggedéna di dunya. Libya wawatesan jeung Laut Tengah, Aljazair, Mesir, Chad, Tunisia, Sudan, jeung Niger. Tripoli nyaéta ibukota Libya, sarta nagara miboga total populasi 6,8 juta.

TheGurun Libya nyertakeun sabagéan ageung nagara, anu diwangun ku dataran anu mangrupikeun bagian tina gurun anu panas pisan di dunya, Sahara. Loba nagara boga iklim panas, gersang, iwal ti wewengkon basisir, nu dipangaruhan ku Laut Tengah.

Satwa di Libya: Flamingo, hyena belang, cheetah, Dorcas gazelle, addax, rubah fennec, buaya, domba Barbar, garuda Arab

7. Liechtenstein

Nagara daratan anu nganggo basa Jérman ieu aya di Éropa sareng wates wates sareng Swiss sareng Austria. Vaduz nyaéta ibukota Liechtenstéin, sarta nagara miboga populasi 39.500.

Nagara pagunungan ieu linggih di Upper Rhine Valley tina Alps Éropa, sarta 44% lahanna katutupan di leuweung. Ieu ciri iklim kontinental kalawan tiis, usum mendung jeung usum panas rada haneut jeung beueus.

Satwa di Liechtenstein: Kijang beureum, kijang roe, pheasant, hazel grouse, chamois, rubah, badger, marten, stoat, polecat, musang, celeng, osprey, robin Éropa

8. Lituania

Républik Lituania nyaéta nagara Éropa anu perenahna di basisir wétan Laut Baltik. Wawatesan jeung Latvia, Bélarus, Polandia, jeung Laut Baltik. Vilnius nyaéta ibukota Lithuania, sarta nagara miboga total populasi 2,7 juta.

Lituania mangrupakeun wewengkon éndah di dunya, mintonkeun dataran datar, leuweung, pasir rolling, sarta jaringan padetwalungan jeung situ. Nagara ieu boga iklim kontinental lembab jeung usum tiris tiris jeung usum panas hampang.

Satwa di Lituania: Bangau bodas, lynx Eurasia, otter Eurasia, babi hutan, ajag, rubah beureum, mallard, moose. , kijang roe, bison, anjing laut kulawu

9. Luksemburg

Nagara Éropa padésan ieu wates jeung Bélgia, Jérman, jeung Perancis. Ibu kota Luksemburg nyaéta Letzeburg, anu aya di daérah kidul-tengah. Nagara ieu miboga populasi 640.000.

Sanajan ukuranana leutik, Luksemburg miboga rupa-rupa bentang pagunungan, dataran, leuweung, walungan, jeung situ. Sareng iklimna rada kontinental sareng usum tiris tiis sareng usum panas anu hampang.

Satwa di Luksemburg: Berang-berang Eurasia, pine vole, ucing liar Éropa, otter Éropa, rubah beureum, biruang coklat, Eurasia. ajag, bangau hideung, soang Kanada

Recap tina 9 Nagara Nu Dimimitian Ku L

Nagara Nu Mimitian Ku L Populasi Area Tanah Umur
Laos 7,4 juta 91.429 pasagi mil 1953
Latvia 1,8 juta 24.938 mil pasagi 1991
Lebanon 5,3 juta 4.036 mil pasagi 1943
Lésotho 2,3 juta 11.720 mil pasagi 1966
Liberia 5,4 juta 43.000 pasagimil 1847
Libya 6,8 juta 679.400 mil pasagi 1951
Liechtenstéin 39.500 62 mil pasagi 1866
Lituania 2,7 juta 25.212 mil pasagi 1918
Luxembourg 640.000 2.586 mil pasagi 1867

Nagara Pangeusina Dimimitian Ku L

Kalayan populasi 7,4 juta, Laos mangrupa nagara panglobana pendudukna nu dimimitian ku L Kalolobaan populasi nagara urang nyicingan lebak sapanjang Walungan Mekong.

Nagara Panggedena Nu Dimimitian ku L Ku Wewengkon Lahan

Libya mangrupakeun nagara panggedena dumasar wewengkon darat nu dimimitian ku L. Ieu Nagara Afrika nyertakeun 679,400 mil pasagi sareng mangrupikeun nagara kaopat panggedéna di Afrika. Éta ogé salah sahiji nagara panggedena di dunya, kira-kira 253% wewengkon Texas.

Nagara Pangkolotna Anu Dimimitian Ku L

Liberia jadi nagara dina taun 1847. Ieu nagara pangkolotna. nagara nu dimimitian ku L. Nagara ieu nyatakeun kamerdikaan ti American Colonization Society dina 26 Juli 1847.

Nagara Bungsu anu Dimimitian Ku L

Ngahontal kamerdikaan pinuh ti Uni Soviét dina taun 1991, Latvia mangrupa nagara bungsu nu dimimitian ku L. Nagara ieu, babarengan jeung dua nagara Baltik séjénna, nyatakeun kamerdikaan ti Uni Soviét dina taun 1990.


Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...