Panggihan Top 6 Sato Ngalayang Paling Bahaya di Mississippi

Jacob Bernard
Buaya Ngalakukeun Kasalahan Barudak sareng Ngarecah… 2 Hiu Bodas Gede anu beuratna… Nonton Badger Madu Kabur The Clutch… Singa Nyobian Nyerbu Orok Zebra Tapi… Tonton Bumi Gorila Buff Ieu Epik… 'Jalan Oray' Pareum nalika Rébuan…

Mississippi mangrupikeun nagara bagian kidul anu dikenal ku magnolias, silaturahmi, sareng Walungan Mississippi anu kuat sareng seueur lele. Nagara ieu ngabagi watesna sareng Louisiana, Alabama, sareng Arkansas. Sanajan kitu, sabagian leutik wates kidul na ngalir sapanjang basisir Teluk Méksiko. Mississippi boga bentang rupa-rupa nu ngawengku leuweung, lahan baseuh, prairies, sarta marshes. Hasilna, nagara éta ogé bumi pikeun rupa-rupa satwa liar. Di handap ieu daptar luhureun 6 sato ngapung paling bahaya di Mississippi jeung naha maranéhna jadi sieun.

Daptar Sato Ngalayang Paling Bahaya di Mississippi

Lamun anjeun mikir ngeunaan sato bahaya. , naon nu aya dina pikiran? Macan galak, biruang gagah, atanapi oray berbisa? Nya, dinamit asalna dina bungkusan leutik, sareng seueur spésiés leutik tiasa nyababkeun ngarugikeun serius ka manusa. Ieu pasti kasus pikeun Mississippi sabab sato ngalayang paling bahaya di nagara bagian sadayana relatif leutik.

1. Reungit

Sanaos salah sahiji sato pangleutikna di Mississippi, aranjeunna ogé salah sahiji anu paling bahaya. Hama nyusu getih ieu mangrupikeun gangguan di Nagara Magnoliaogé dunya. Seueur spésiés henteu ngamangsa manusa, tapi sababaraha anu sanés, sareng kadang mawa rupa-rupa panyakit. Contona, reungit téh pembawa:

  • Zika
  • Malaria
  • Demam berdarah
  • Virus West Nile

Sababaraha spésiés nargétkeun sasatoan atawa piaraan, ngirimkeun Equine Encephalitis, heartworm, sarta panyakit séjénna mangaruhan sato. Aya sababaraha cara pikeun nyegah reungit nyebarkeun panyakit ieu, diantarana:

  • Ubar prophylactic atanapi vaksin ngabantosan nyegah tingkat inféksi, sanaos jalma sareng sato masih digigit.
  • Ngadalikeun atawa ngabasmi populasi reungit bakal nyegah panyebaran panyakit.
  • Pamakean reungit, inséktisida, atawa pangusir nyamuk bakal mantuan ngajauhan reungit, sarta mantuan ngajauhan reungit.

Sanaos sadayana tip ieu mujarab, nganggo sadayana sakaligus mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun mastikeun lingkungan anjeun tetep bébas reungit.

2. Kissing Bugs

Ulah kabobodo ku ngaran maranéhna; bug repulsive ieu diturunkeun ngaranna tina kabiasaan pikasieuneun maranéhanana biting mangsa maranéhanana atawa deukeut sungut. Kutu ciuman bisa mawa parasit anu ngabalukarkeun kasakit Chagas disebut Trypanosoma cruzi . Upami teu dirawat, panyakit ieu tiasa nyababkeun masalah hirup kronis. Gejala Trypanosoma cruzi ngawengku nyeri awak, muriang, nyeri sirah, kacapean, leungitna napsu, baruntus, diare, sarta seueul. panjang-gejala istilah ngawengku:

  • Gagal jantung
  • Ngagedekeun haté
  • Hésé neureuy
  • Masalah cerna
  • Teu mampuh dahar kadaharan padet

Ayeuna anjeun ningali naon anu tiasa dilakukeun ku bug ieu, gampang pikeun ningali naha éta mangrupikeun sato ngalayang anu paling bahaya di Mississippi. Sanajan kitu, aya cara pikeun nyegah Kissing Bug bites, kawas ngagunakeun panolak serangga atawa reungit netting. Anjeun kudu mesen janjian ka dokter lamun ningali bites atawa tatu sabudeureun sungut jeung irung anjeun.

3. Tawon, Yellowjackets, jeung Hornets

Tawon, ogé katelah hornets jeung yellowjackets di Mississippi, mangrupakeun serangga jeung reputasi dahsyat keur agresi. Aranjeunna gangguan sakuliah nagara jeung nagara. Sanajan kitu, bari maranéhna pisan agrésif sarta kadangkala narajang tanpa alesan, éta lain hartosna anjeun kudu maéhan aranjeunna sabab pollinators penting. Ku alatan éta, salami aranjeunna henteu mangaruhan rutin anjeun atanapi ngahalangan anjeun pikeun ngarasakeun imah anjeun, ulah ngaganggu.

Béda Nyiruan jeung Tawon

Seueur anu nganggap lebah lebah, tapi Ieu mangrupikeun bédana konci:

  • Laku lampahna mangrupikeun hadiah anu maot. Contona, tawon kawas hornets jeung jaket konéng leuwih agrésif ti lebah biasa. Sapertos lebah, aranjeunna bakal ngagerung caket kana ceuli anjeun sareng sakapeung ngapung langsung ka anjeun.
  • Tawon mangrupikeun karnivora, janten aranjeunna moro sareng pamulung alami. aranjeunnagravitate nuju kembang, nectar, atawa kaléng soda kabuka. Salaku tambahan, serangga ieu bakal ngadahar jinisna sorangan.
  • Tawon gampang diidentipikasi ku sababaraha ciri khusus, sapertos tulang tonggong dina suku tibatan rambut, awakna manjang, sareng katingalina sapertos runtah leutik. nepi ka rohangan antara toraks jeung beuteungna.

4. Kalong

Mississippi manggihan kalong nu rabies dina watesna unggal taun. Hanjakalna, mahluk ngalayang bahaya ieu mangrupikeun résiko rabies anu paling umum pikeun manusa. Jeung bagian awon nyaeta, Anjeun malah teu kudu meunang bitten ku bat ka kontrak rabies; bahkan kontak sareng salah sahiji sato ieu tiasa nyababkeun paparan anu résiko luhur. Leuwih ti éta, bites kalong téh minuscule, sakapeung henteu nyeri, sarta teu katempo ku mata taranjang.

Kaamanan Bat

  • Ulah nanganan kalong hirup atawa maot.
  • Sabab kalong téh nokturnal, hindarkeun aranjeunna upami aranjeunna ngalayang dina siang, khususna upami aranjeunna nunjukkeun paripolah agrésif atanapi henteu teratur, aya di tempat anu teu biasa, atanapi aya dina taneuh.
  • Upami anjeun parantos kontak sareng kalong. , Kadé geura-giru neangan ahli kaséhatan pikeun pamariksaan jeung meureun perlakuan, gumantung kana hasilna.

Naon nu Kudu Dipigawe Lamun Aya Kalong di Imah Anjeun

  • Ulah ngaleupaskeun bat
  • Kaluar kamar jeung nutup panto tukangeun anjeun
  • Telepon profésional

5. Lebah

Sedengkeun lolobanapalebah henteu agrésif sareng henteu biasana nyeureud jalma, aranjeunna tiasa bahaya, khususna upami anjeun alérgi. Seueur jalma anu maot alérgi kana lebah, ngajantenkeun aranjeunna salah sahiji sato ngalayang anu paling bahaya di Mississippi sareng dunya. Tapi, punten ulah maéhan aranjeunna! Éta penting pisan pikeun pollinating planét urang, sareng tanpa aranjeunna, kahirupan sapertos anu urang terang bakal teu aya. Tetep jaga mahluk ngalayang ieu dina ahir musim semi nepi ka awal usum gugur nalika aranjeunna paling aktif.

6. Manuk Pemangsa

Sanaos seueur mitos ngeunaan garuda anu mawa budak bari kolotna henteu ningali, henteu sadayana leres. Nanging, aya sababaraha bebeneran pikeun legenda, tapi serangan jarang pisan. Janten, naon anu nyababkeun manuk ngamangsa nyerang manusa? Raptor, hawks, jeung garuda mibanda kamampuhan pikeun narajang barudak leutik jeung piaraan, tapi aya ngan sakeupeul laporan mimitian ti 200 taun.

Tapi, bari serangan ieu saeutik tur jauh antara, National Audubon Society ngaku yén serangan manuk ningkat di nagara éta. Téori ngeunaan naha ieu lumangsung kaasup leungitna habitat alatan urbanisasi. Sanajan kitu, éta leuwih dipikaresep yén kajadian ieu lumangsung salila usum nyarang nalika warga lokal atawa wisatawan teu curiga usaha deukeut teuing ka sayang. Ku kituna, naon lengkah saterusna? Kumaha anjeun ngajaga kulawarga anjeun tina manuk mangsa?

Kumaha Nyegah Serangan TiManuk

  • Sok make topi atawa mawa payung keur panutup. Payung ogé mangpaat nalika ngahalangan manuk lamun nyerang.
  • Terus waspada nalika jeung budak leutik atawa orok di alam. Éta henteu kedah diawaskeun.
  • Hindarkeun tempat nyarang anu dikenal nalika leumpang
  • Objék anu ngagurilap narik manuk, janten ulah nganggo naon waé anu caang.

Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...