Paus Bungkuk Gede Ngojay Sapanjang Kapal Saméméh Ngalambai Buntutna di Awak

Jacob Bernard
Paus Ngojay Nepi ka Paddleboarder sareng Lembut… Pidéo Luar Biasa Nembongkeun Paus Orca Nyobian… Tonton Sato Panggedena Kadua dina… Lalajo Paus Gray anu Lewih Gede Ti-Hirup Ngojay Naik… Ningali Lahan Paus Ngalanggar Langsung Di… a…

Kumaha istiméwa pikeun digebah ku paus bungkuk! Penonton paus anu untung ieu mendakan jalma anu resep kana acara. Gulung ka handap pikeun ningali cuplikan lengkep ngeunaan mahluk raksasa ieu ngangkat sirip sareng buntutna di luhur permukaan pikeun ngabagéakeun manusa anu nganjang.

Di Mana Biasana Paus Bungkuk Hirup?

Nama ilmiah pikeun paus bungkuk nyaéta Megaptera novaeangliae sarta bisa hirup di cai kutub jeung tropis. Aranjeunna paling sering katingali di Samudra Atlantik, Samudra Arktik, sareng Samudra Pasifik. Sanajan kitu, aranjeunna ogé geus nempo dina cai sabudeureun Antartika. Biasana kapanggih di wewengkon anu leuwih jero sarta henteu mindeng kapanggih di cai basisir.

Bisa kapanggih paus bungkuk tunggal sabab henteu hirup dina kelompok sosial anu tetep. Saatos nyarios kitu, anjeun tiasa ningali grup samentawis dua atanapi tilu individu - aranjeunna condong tetep babarengan pikeun sababaraha jam atanapi langkung. Paus ieu biasana ngahiji pikeun moro sareng tuang. Jalu ogé sakapeung katingali ngumpul ngariung awéwé nalika aranjeunna hoyong kawin sareng anjeunna.

2.843 Jalma Teu Bisa Ngajukeun Kuis Ieu

Mikir Anjeun Bisa?
Candak A-Z- KamiKuis Paus Sato

Naha Paus Bungkuk Biasana Ramah?

Sato ieu biasana lemah lembut sarta henteu agrésif. Aranjeunna henteu hartosna ngarugikeun ka manusa. Sanajan kitu, aranjeunna jadi badag yén sababaraha kacilakaan bisa lumangsung. Salaku conto, aya kajadian di 2015 dimana awéwé Kanada tiwas ku paus bungkuk ngalanggar. Teu kahaja badarat kana parahu. Kalolobaan waktu, aranjeunna nyobian pangalusna maranéhanana pikeun nyingkahan parahu jeung manusa. Éta téh lauk paus baleen jeung dahar ku cara nyaring sato leutik pisan kaluar tina cai sangkan teu boga huntu seukeut.

Kumaha Paus Bungkuk Biasana Komunikasi?

Paus Bungkuk bisa jadi vokal pisan. Aranjeunna komunikasi saling ngagunakeun kombinasi kompléks cries na moans. Ieu bisa tahan sababaraha jam sarta bisa ngarambat jarak jauh handapeun sagara.

Paus bungkuk ogé ngajalankeun sorangan kaluar tina cai sarta ieu ogé bisa jadi bagian tina komunikasi. Bisa jadi pépéling, atawa bisa jadi pintonan kawin.

Kumaha badagna paus bungkuk?

paus bungkuk téh gedé pisan! Éta tiasa tumuwuh beuratna sakitar 100 ton sareng panjangna tiasa 62 suku. Lalaki ieu ogé tiasa hirup dugi ka 50 taun. Ningali sato ieu ngalanggar cai mangrupikeun salah sahiji tontonan alam anu paling pikaresepeun.

Anjeun tiasa terang yén éta mangrupikeun lauk paus bungkuk tina punuk leutik caket sirip punggung anu kumaha aranjeunna namina.

Tonton Cuplikan Anu Heboh Di handap


Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...