Sakumaha Lega Nagara New York? Total Jarak ti Wétan ka Kulon

Jacob Bernard
Warga Ngungsi Ieu Kabupaten-Kabupatén Panggancangna Nyusut Ieu di… Panggihan Kota Pangkolotna di Washington 15 Kota Terpencil sareng Dipohokeun di Kidul… Jelajahi Kampus Panggedena Michigan… 6 Nagara Pangbeungharna Di Afrika Kiwari (Peringkat) Panggihan Kota Pangkolotna di Virginia Kulon

New York State aya di tengah pak sajauh ukuranana mana. Nagara Kakaisaran rengking ka-27 dina daptar nagara dumasar kana total daérah. Kusabab ukuranana, jalma tiasa percanten yén nagara éta sempit. Janten, kumaha lebar New York State? Kami bakal nunjukkeun ka anjeun lebar nagara ieu nalika diukur ti wétan ka kulon, nunjukkeun anjeun titik anu panglegana sareng pangsempitna.

Sabaraha Lebar Nagara New York?

New York State lega kira-kira 330 mil lamun diukur dina garis lempeng ti wétan ka kulon. Ukur ieu diturunkeun ku cara nyokot ukuran kaayaan ti tempat papanggih New York, Massachusetts, jeung Vermont. Ti dinya, ukuranana ngalangkungan nagara ka wates sareng Kanada di Tasik Erie. Éta total jarakna kira-kira 330 mil.

Nanging, pangukuran lebar nu leuwih gede bisa dilaksanakeun lamun maké garis diagonal tinimbang nu lempeng. Dina hal ieu. Pangukuran pangbadagna di nagara ieu kapanggih ku mimitian ti pojok kalér-wétaneun nagara di wates jeung Kanada. Ti dinya, ukuran ngarambat ka pojok kidul-kulon nagara caket wates sareng Pennsylvania di French Creek, NewYork.

Salah sahiji ukuran éta henteu merhatikeun Long Island. Kusabab loba sumber cacah Kapuloan Aleutian pikeun Alaska salaku bagian tina lebar na, éta ngan adil ngawengku Long Island. Ngukur ti Mercusuar Montauk dina jangkauan pangjauhna pulo ka pojok kidul-kulon Nagara Kakaisaran sakali deui, urang tiasa mendakan yén lebar mutlak New York sakitar 412 mil.

Sababaraha ukuran sempit aya pikeun kaayaan nalika ignoring wates cai di Long Island Sora. Contona, wates ti Walungan Hudson nepi ka wates Bronx ku Eastchester Bay ngan 7 mil.

Sabaraha Lega Nagara Kakaisaran Dibandingkeun jeung Batur?

Nagara Lebar
Alaska 2.400 mil
Texas 773 mil
Montana 630 mil
Oklahoma 465 mil
New York 330 mil

New York sanes diantara 5 nagara bagian panglegana . Tapi, sanaos dina sisi pangleutikna rata-rata pikeun hiji nagara, New York aya dina 10 nagara bagian anu paling lega di nagara éta. Oklahoma, salah sahiji nu panglegana, ngan lega kira-kira 135 mil ti New York State.

Salah sahiji nagara bagian ieu teu bisa nandingan Alaska pikeun rubakna. Samentara daratan utama kira-kira 1.400 mil lega lamun diukur ti basisir kulon nepi ka bagian tenggara Alaska, éta boga ngadeukeutan ka 2.400.mil.

Éta hartosna Alaska 7 kali langkung lega tibatan rata-rata New York, sareng sakitar 6 kali langkung lebar upami kalebet lebar nagara bagian. Sadayana, Propinsi New York lumayan lega dibandingkeun sareng sabagéan ageung nagara bagian.

Ukuran Gemblengna Nagara New York

Ayeuna urang parantos ningali lebar New York. Ayeuna, éta waktuna pikeun nempo ukuran sakabéh nagara. Nagara ieu miboga ukuran total 54.555 mil pasagi, nyaéta 141.297 kilométer pasagi. Nagara ieu rengking ka-27 dina total ukuran di nagara éta.

Sababaraha nagara bagian deukeut New York dina hal aréa. Sadaya nagara bagian di handap ieu gaduh bédana sakitar 2.000 mil pasagi:

  • Karolina Kalér
  • Alabama
  • Arkansas
  • Louisiana
  • Iowa

Masing-masing nagara bagian ieu deukeut jeung ukuranana sarua jeung New York dina watesan ukuran sheer ku mil pasagi. Dibandingkeun sareng nagara-nagara panggedéna, New York rada alit. Bagan di handap nembongkeun nagara bagian panggedéna dumasar ukuranana dibandingkeun New York.

Nagara Miles Kuadrat Kilométer pasagi
Alaska 665.384 sq. mi 1.723.337 km2
Texas 268.596 sq. mi 695.662 km2
California 163.695 sq. mi 423.967 km2
Montana 147.040 sq. mi 380.831 km2
New York 54.555 sq. mi 141.297km2

New York State jauh leuwih leutik batan nagara bagian panggedéna di nagara éta. Ieu leuwih 10 kali leuwih leutik batan Alaska, sarta eta oge ngeunaan sapertilu tina ukuran Montana. Janten, Nagara Kakaisaran rada lega. Tapi, éta henteu gaduh ukuran daérah anu ageung anu dipiboga ku nagara-nagara sanés.

Ngeunaan Nagara New York

Negara New York mangrupikeun nagara bagian di daérah Atlantik Tengah Amérika Serikat. Amérika Sarikat. Nagara ieu wawatesan jeung Pennsylvania di kidul jeung New Jersey di kidul-kulon. Di wétan perenahna Connecticut, Massachusetts, sareng Vermont. Nagara ieu ogé wawatesan jeung Kanada di kulon jeung kalér-kuloneun, kaasup wates di Tasik Ontario.

New York State mangrupa hub utama pikeun dagang, hiburan, dagang, jeung budaya di jaman kiwari. PDB nagara sakabéhna sakitar $1,5 triliun! Kota New York mangrupikeun kota panggedéna dumasar populasi di nagara bagian sareng nagara, sareng mangrupikeun salah sahiji anu paling berpengaruh di dunya.

Sanes ngan ukur New York penting pisan dina jaman ayeuna, tapi ogé penting. kana sajarah bangsa. Kasarna sapertilu sadaya battles salila Perang Revolusioner lumangsung dina kaayaan ieu. Kota New York ogé mangrupikeun titik éntri utama pikeun imigrasi sapanjang abad ka-19 sareng awal abad ka-20. Teu mungkin pikeun overstate signifikansi New York ka Amérika Serikat.

Nu Populasi di Nagara Kakaisaran

Sanajan aya di sisi nu leuwih leutikrata-rata dina watesan ukuran kaayaan, New York boga populasi kaopat-pangluhurna nagara mana wae di Amérika Serikat. Numutkeun Biro Sensus AS, New York ngagaduhan populasi 20.201.230 jiwa dina taun 2020. Perkiraan panganyarna nunjukkeun yén kira-kira 600.000 jalma parantos ngalih ti daérah éta dina 2 taun ka pengker.

Seueur jalma ninggalkeun kota ageung sapertos New. York City salaku akibat tina pandémik COVID-19, tapi anu sanésna diusir ku karugian padamelan sareng kasusah ékonomi. Runtuyan perkiraan salajengna atanapi sénsus salajengna bakal nunjukkeun naha nagara éta parantos pulih populasi pra-COVID na.

Janten, sabaraha lega Nagara New York? Ieu rada lega dibandingkeun loba nagara sejen kalawan total aréa na. Leuwih ti éta, nagara téh sahenteuna cukup badag pikeun ngandung leuwih 20 juta jalma, loba di antarana ngumpul di bagian leutik nagara! Tapi, nagara-nagara sanés langkung lega tibatan New York, kalebet Alaska.


Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...