The Hurricanes pangbadagna 2000s di Amérika Serikat

Jacob Bernard
7 Hurricane Pangkuatna Anu Kacatet dina… Panggihan 10 Nagara Anu Paling Aman sareng Pangsaeutikna… Panggihan 10 Kapuloan Karibia Paling Rawan Badai 6 Banjir Panggedena Anu Kacatet dina… Panggihan 6 Badai Anu Pangkuatna pikeun… 0> Aya 157 sistem badai béda dina 2000s, mimitian ti depresi tropis ka kategori 5 hurricanes. Badai ieu nyababkeun jumlahna aya 9.152 maotna (boh langsung sareng teu langsung) sareng karusakan sakitar $306 milyar (USD).

Amérika Serikat kalebet seueur tempat anu kapangaruhan ku badai ieu. Dina artikel ieu, urang bakal ngabahas luhureun 10 hurricanes pangbadagna dékade ieu (2000-2009) nu mangaruhan AS, unggal taun.

Urang baris difokuskeun karuksakan dina dollar jeung wewengkon ruksak, babarengan jeung sagala fatalities pakait sareng badai ieu, di handap.

1. 2000 – Badai Tropis Leslie

Kaping Aktif 4 – 7 Oktober
Status Kategori Ribut Tropis
Karuksakan dina Dollar $950 juta
Maot 3

Badai Tropis Leslie nyaéta badai tropis anu lemah, singket anu teu kungsi well-kabentuk, tapi hargana leuwih salila usum angin topan Atlantik 2000 ti sagala Siklon tropis lianna. Gelombang tekanan rendah nyababkeun Leslie dina 4 Oktober 2000, di Florida wétan. Salaku tumuwuh kuat leuwih bukadi Alabama sareng Florida kusabab karusakan badai parah anu diantisipasi.

Amérika Tengah Atlantik khususna ruksak parah ku badai. Seueur banjir bandang di lokasi ti Maine dugi ka Mississippi disababkeun ku curah hujan anu ageung. Ida ngarugikeun ampir $11 juta karuksakan sarta ngabalukarkeun 4 fatalities.

Ringkesan Hurricanes pangbadagna taun 2000-an

Di handap ieu kasimpulan Hurricanes pangbadagna taun 2000:

Rengking Hurricanes Taun
1 Badai Tropis Leslie 2000
2 Badai Tropis Allison 2001
3 Isidore 2002
4 Isabel 2003
5 Ivan 2004
6 Hurricane Katrina 2005
7 Hurricane Ernesto 2006
8 Ribut Tropis Erin 2007
9 Hurricane Ike 2008
10 Hurricane Ida 2009

Sumber
  1. Wikipedia, Sadia di dieu: https://en. wikipedia.org/wiki/2000_Atlantic_hurricane_season
  2. Wikipedia, Sadia di dieu: https://en.wikipedia.org/wiki/2003_Atlantic_hurricane_season#Season_effects
  3. Wikipedia, Sadia di dieu: https://en. wikipedia.org/wiki/2006_Atlantic_hurricane_season#Season_effects
sagara, dina 5 Oktober eta kaala Tret cukup pikeun digolongkeun salaku badai tropis. Saméméh geser angin ngabalukarkeun eta deteriorate, badai miboga angin puncak 45 mph. Dina tanggal 7 Oktober, badai ieu janten siklon ekstratropis sareng lumangsung tilu dinten tambahan sateuacan maot.

Di Florida, pertanda ka Leslie nyababkeun curah hujan anu parah dugi ka 17,5 inci. Banjir nyababkeun tilu korban teu langsung sareng rébuan imah ruksak. Karusakan $ 950 juta disababkeun di Florida kidul, kalayan karugian tatanén sakitar satengah tina jumlah éta. Sabagéan kidul Florida dicap wewengkon bencana salaku hasilna.

2. 2001 – Badai Tropis Allison

Kaping Aktif 4 – 18 Juni
Status Kategori Ribut Tropis
Karuksakan dina Dolar $9 milyar
Maot 55

Texas Tenggara dirusak ku Badai Tropis Allison dina usum angin topan Atlantik taun 2001. . Dina 4 Juni 2001, badai kabentuk di Teluk Méksiko kalér ti gelombang tropis, sarta geura-giru darat darat di basisir luhur Texas. Badai lumangsung meuntas Tenggara jeung Mid-Atlantik saméméh malik ka wétan-kaler-kaler sarta nyieun landfall di Louisiana.

Leuwih ti 40 inci hujan turun tina badai di Texas, dimana puncakna. Houston, lokasi lolobana dampak Allison urang, ngalaman nubanjir greatest. Saatos badai banjir langkung ti 70,000 tempat tinggal sareng ngancurkeun 2,744 di antarana, 30,000 urang kaleungitan bumi. Di Texas, 23 urang maot. Allison ngarusak harta $ 9 milyar (2001 USD) sareng maéhan 41 jalma langsung sapanjang jalurna (total 55). Wewengkon anu paling parah kapangaruhan, salian ti Texas, nyaéta Pennsylvania tenggara sareng Louisiana.

3. 2002 – Isidore

Kaping Aktif 14 – 27 Séptémber
Status Kategori Kategori 3
Karuksakan dina Dollar $1,28 miliar
Maot 22

Dina Séptémber 2002, Hurricane Isidore, hiji siklon tropis kuat, ngancurkeun. Kuba, Méksiko, jeung Amérika Serikat kalayan banjir éksténsif jeung karuksakan signifikan. Isidore ngahontal inténsitas maksimal salaku badai Kategori 3, nyababkeun karugian langkung ti $ 1 milyar sareng 22 maotna sadayana, kalebet opat maotna langsung di Kuba, Jamaika, Mexico, sareng AS. di tengah Amérika Sarikat miboga éfék nu pang gedéna.

4. 2003 – Isabel

Kaping Aktif 6 – 19 Séptémber
Kategori Status Kategori 5
Karuksakan dina Dollar $3,6 milyar
Maot 51

Paehna, paling mahal, jeungHurricane paling destructive tina usum angin topan Atlantik 2003 éta Hurricane Isabel, nu Hurricane fiercest pencét Atlantik saprak Mitch. Badai gedé ti Isabel di Propinsi Sulawesi Tenggara nyapu sapotong Pulo Hatteras, nyiptakeun anu sacara informal disebut "Isabel Inlet." The Outer Banks sustained paling karuksakan, kalawan rébuan imah nalangsara karuksakan atawa keur sagemblengna dibongkar. Pangaruh parna Isabel dirasakeun di Virginia, khususna di daérah Hampton Roads sareng sapanjang tepi walungan dugi ka Richmond sareng Baltimore. Nagara anu paling parah maotna sareng karusakan anu aya hubunganana sareng badai nyaéta Virginia.

Karuksakan mimitian ti sedeng dugi ka parah dugi ka darat ka Virginia Kulon teras angkat ka basisir Atlantik. Angin kuat Isabel nyababkeun ampir genep juta jalma di AS wétan kaleungitan aksés kana listrik. Ti Karolina Kidul ka Maine sareng Michigan, badai ngaluarkeun hujan. Karusakan tina kursus Isabel kira-kira $ 5,5 milyar. Hurricane ieu tanggung jawab langsung pikeun 16 fatalities di tujuh nagara bagian AS jeung teu langsung ngabalukarkeun 35 fatalities di genep nagara bagian jeung hiji propinsi Kanada.

5. 2004 – Ivan

Kaping Aktif 2 – 24 Séptémber
Kategori Status Kategori 5
Karuksakan dina Dollar $26.07 milyar
Maot 124

TheKaribia jeung AS ruksak parah ku Hurricane Ivan, a badag, Hurricane Cape Verdean lila-langgeng. Nalika mimiti dikembangkeun dina awal Séptémber, Ivan mangrupikeun badai Kategori 5 dumasar kana Skala Hurricane Saffir-Simpson (SSHS). Sanggeus ngahontal inténsitas puncak na, Hurricane ngumbara dina arah kalér-kuloneun sakuliah Teluk Méksiko saméméh nyieun hit langsung salaku kuat Kategori 3 badai on Alabama na Pensacola, Florida. Nalika pindah ka kalér-wétan jeung wétan meuntas Wétan Amérika Sarikat, Ivan ngaluarkeun loba hujan di Amérika Serikat Tenggara.

Dina 18 Séptémber, Hurricane Ivan robah jadi siklon ekstratropis. Teras, dina 22 Séptémber, sésa-sésa badai pindah ka Atlantik kulon sareng diwangun deui janten siklon tropis. Salajengna diteruskeun ka Florida sareng Teluk Méksiko sateuacan ngadamel landfalls minor di Texas sareng Louisiana. Ivan ngarugikeun $ 26,1 milyar dina Karuksakan, nu $ 20,5 milyar anu ditanggung di AS. 124 jalma maot salaku akibat langsung sareng teu langsung badai, kalebet 56 maotna di Amérika Serikat.

6. 2005 – Hurricane Katrina

Kaping Aktif 23 – 30 Agustus
Status Kategori Kategori 5
Karuksakan dina Dolar $125 miliar
Maot 1.836

Saméméh catetan ieu ngaleuwihan dina 2020, Atlantik 2005usum Hurricane éta nu pangsibukna dina catetan. Hurricane Katrina éta tebih Hurricane pangbadagna di 2005. Ieu deadly Kategori 5 Hurricane nu struck di ahir Agustus 2005 sarta ninggalkeun leuwih ti 1.800 urang maot. Éta nyababkeun karusakan $ 125 milyar, utamina di New Orleans sareng daérah caket dieu. Dina 26 Agustus, Katrina indit ka Teluk Mexico sarta momentarily ngaruksak kana inténsitas badai tropis leuwih Florida kidul. Ti dinya, manéhna gancang nyokot inténsitas. Sakuliah sagara haneut Teluk Méksiko, badai dimekarkeun jadi Kategori 5 Hurricane. Dina 29 Agustus 2005, éta turun ka Kategori 3 nalika daratan kadua di Mississippi sareng Louisiana tenggara.

Seuseueurna korban jiwa diakibatkeun ku banjir, anu kalolobaanana akibat tina cacad rékayasa anu maot dina tanggul. Sistim nu ngajaga New Orleans ti banjir. Seuseueurna infrastruktur komunikasi sareng transportasi New Orleans ogé musnah kusabab banjir. Ieu nyababkeun puluhan rébu warga anu henteu kabur ti kota kajebak tanpa aksés kana tuangeun, panyumputan, sareng kabutuhan anu sanés.

7. 2006 – Hurricane Ernesto

Kaping Aktif 24 Agustus – 1 Séptémber
Status Kategori Kategori 1
Karuksakan dina Dollar $500 juta
Maot 11

Hurricane Ernesto mangrupikeun tropis anu paling mahal.Siklon usum angin topan Atlantik 2006. Kontras jeung prediksi awal yén éta bakal ngalacak kana Teluk Mexico wétan salaku Hurricane utama, Ernesto ngaliwatan Florida wétan salaku badai tropis minor. Éta ngancik ka arah kalér-wétan sareng angkat deui. Teras, dina 31 Agustus, éta caket janten badai nalika daratan di basisir North Carolina. Engké poé éta, Ernesto anjog di Virginia kidul jeung diasupkeun zone extratropical. Sanggeus mawa hujan ka kalér-wétan Amérika Sarikat dina tanggal 4 Séptémber, sésa-sésa sumebar di Kanada wétan.

Ernesto, anu ngabalukarkeun curah hujan badag turun sapanjang jalurna, utamana di wewengkon Mid-Atlantic di Amérika Serikat, nyaéta. disalahkeun pikeun sahenteuna 11 maotna. Nalika éta ngalih ka Karibia, Ernesto mangaruhan sababaraha nagara. Mimitina, éta nunjukkeun ancaman ka Basisir Teluk AS sakitar ulang taun Hurricane Katrina. Virginia ditunjuk salaku daérah bencana féderal saatos karusakan ditaksir langkung ti $118 juta (2006 USD). Karusakan total $500 juta dipercaya lumangsung di AS.

8. 2007 – Badai Tropis Erin

Kaping Aktif 15 – 17 Agustus
Status Kategori Ribut Tropis Erin
Karuksakan dina Dollar $248,3 juta
Maot 21

Noel étaHurricane deadliest di Atlantik Kalér salila usum Hurricane 2007, teu ngalakukeun salaku loba karuksakan ka Amérika Serikat sakumaha Storm Tropis Erin. Dina Agustus 2007, badai tropis lemah anu ngaranna Badai Tropis Erin sumping ka darat di Texas. Sakali leuwih Oklahoma, sésa badai urang dumadakan strengthened, ngabalukarkeun karuksakan leuwih. Poé saterusna, éta ditingkatkeun jadi badai tropis. Lajeng, dina 16 Agustus 2007, Erin darat darat deukeut Lamar, Texas. Ieu lajeng lingered leuwih bentang Texas urang saméméh pos kalér nuju Oklahoma. Badai nyababkeun masalah banjir Texas anu parah parah sareng pamustunganana nyababkeun genep belas fatalities. Total, badai ieu ngarugikeun kira-kira $248 juta dina karuksakan sarta ngabalukarkeun 21 fatalities.

9. 2008 – Hurricane Ike

Kaping Aktif 1-14 Séptémber
Status Kategori Kategori 4
Karuksakan dina Dollar $ 38 milyar
Maot 192

Kalayan leuwih ti 1.000 maotna sareng karusakan sakitar $50 milyar, usum Hurricane Atlantik 2008 éta nu paling deadly saprak 2005. The devaction pangbadagna di AS dina 2008 disababkeun ku Hurricane Ike, sanajan Hurricane Hanna keur potent tur deadly Siklon tropis anu inflicted karuksakan signifikan leuwih Atlantik Kulon.

Hurricane Ike mangrupikeun siklon tropis anu kuat anu ngancurkeun infrastruktur sareng pepelakan, khususna di Texas.jeung Kuba, sakumaha eta dipindahkeun ngaliwatan bagéan Antillen Greater jeung Amérika Kalér dina bulan Séptember 2008. Sahenteuna 192 fatalities ieu attributed ka Ike. 74 tina fatalities ieu lumangsung di Haiti, nu masih berjuang pikeun cageur tina efek tina tilu badai nu narajang nagara taun éta-Fay, Hanna, jeung Gustav. Di Kuba, tujuh jalma tiwas. Dina Agustus 2011, 113 jalma dipastikeun maot di Amérika Serikat, boh langsung atanapi henteu langsung, sareng 16 masih leungit.

Karuksakan ti Ike diperkirakeun ngarugikeun daérah basisir sareng pedalaman Amérika Serikat $ 30 milyar ( 2008 USD), $ 7,3 milyar dina Kuba, $ 500 juta di Turks & amp; Caicos, jeung $200 juta di Bahama, jumlahna sahenteuna $38 milyar dina karuksakan.

10.2009 – Hurricane Ida

Tanggal Aktif 4 – 10 Nov
Status Kategori Kategori 2
Karuksakan dina Dollar $11.4 juta
Paot 4

Dina usum angin topan taun 2009, Hurricane Ida mangrupikeun angin topan panggedéna anu daratang di Atlantik. Ieu inténsif kana Kategori 2 Hurricane saméméh waning sarta pindah sakuliah tenggara Amérika Sarikat salaku Siklon extratropical. Balukarna Ida ngagaduhan dampak anu ageung di basisir wétan AS. Kaayaan darurat diproklamasikeun ku seueur paroki Louisiana, kabupaten Alabama sareng Florida, sareng kabupaten

Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...