Torowongan Pangpanjangna di Pennsylvania Nyaéta Kaajaiban Modern

Jacob Bernard
Warga Ngungsi Ieu Kabupaten-Kabupatén Panggancangna Nyusut Ieu di… Panggihan Kota Pangkolotna di Washington 15 Kota Terpencil sareng Dipohokeun di Kidul… Jelajahi Kampus Panggedena Michigan… 6 Nagara Pangbeungharna Di Afrika Kiwari (Peringkat) Panggihan Kota Pangkolotna di Virginia Kulon

Poin konci:

  • Panjangna 1,15 mil, Torowongan Gunung Allegheny di Pennsylvania Turnpike mangrupikeun torowongan operasional pangpanjangna di nagara éta.
  • Pajabat nagara parantos nyobian ngagentos torowongan ti saprak péngkolan. ti milénium kusabab umurna geus maju.
  • Tunnel Sideling Hill nyaéta torowongan pangpanjangna di Pennsylvania 1,28 mil, tapi ditutup dina 1968.

Pennsylvania mangrupikeun tempat lahirna bangsa sareng lokasi perang Perang Sipil anu paling berdarah di Gettysburg. Aya kitu, countless leuwih lokasi nu sarua euyeub sajarah. Contona, torowongan pangpanjangna di Pennsylvania geus aya mangpuluh-puluh taun, tapi éta henteu jadi torowongan pangpanjangna di nagara éta nepi ka torowongan populér séjénna ditutup secara sae.

Tong mana di Pennsylvania nu boga panjangna pangpanjangna kiwari?

The Pennsylvania Turnpike's Allegheny Mountain Tunnel mangrupikeun torowongan operasional pangpanjangna di nagara éta . Panjangna 1,15 mil, torowongan ieu pangpanjangna dioperasikeun di Pasamakmuran Pennsylvania. The Pennsylvania Turnpike ngaliwatan Pagunungan Allegheny via torowongan dipagunungan. Interstates 70 sareng 76 masing-masing nyambung ka Turnpike.

Pa Turnpike ogé kalebet Tuscarora Mountain, Kittatinny Mountain, sareng torowongan Blue Mountain. Alternatif cheapest éta boga tube kadua bosen pikeun tiap. Ngan opat torowongan asli di Pennsylvania Turnpike anu masih dianggo ayeuna, sareng dua di antarana nyaéta Torowongan Allegheny.

Torowongan Gunung Allegheny: A Kronologi

Torowongan, anu ngaliwat ka Pagunungan Allegheny, mimiti dibuka pikeun umum dina 1939. Dina hiji waktos, torowongan ngalayanan wisatawan ka wétan sareng kulon. Dekade saterusna dina taun 1965, torowongan ka wétan anyar dibuka, nyadiakeun aliran lalulintas hadé, sarta torowongan aslina janten dedicated ka lalulintas kulon wungkul.

Sabalikna mun kapercayaan popular, Torowongan Allegheny sanes torowongan munggaran nu nanggung. ngaranna "Allegheny". Torowongan munggaran, dimaksudkeun pikeun dianggo ku karéta api, mimiti pangwangunan nuju ahir abad ka-19 tapi teu acan réngsé. Kusabab masalah kasalametan, torowongan ieu henteu pernah dianggo.

Taun 1980-an mangrupikeun waktos terakhir torowongan anu aya diropéa. Sapuluh taun ti harita, pamariksaan ku Komisi Turnpike Pennsylvania mendakan yén torowongan kedah direnovasi deui. Nanging, dugi ka taun 2020, panilitian masih dilaksanakeun pikeun mastikeun cara anu pangsaéna pikeun ngalaksanakeun renovasi anu diperyogikeun.

TunnelBakal Direnovasi

Pajabat nagara geus nyoba ngaganti torowongan saprak giliran milénium alatan umur na geus maju. Perbaikan utama torowongan direncanakeun pikeun jangka panjang, tapi ieu sacara signifikan bakal ngaganggu lalu lintas. Pajabat kapaksa ngawangun torowongan kadua kusabab kamacetan parah. Nutup hiji tabung sareng ngarahkeun sadaya lalu lintas ngalangkungan anu sanés sanés pilihan anu séhat dina kaayaan ayeuna. Ayeuna, 11 juta mobil ngagunakeun éta unggal taun.

Dina 2020, sanggeus nimbangkeun sababaraha pilihan desain, Komisi Turnpike Pennsylvania netep dina alignment jalan-hijina anyar di kiduleun torowongan sabab bakal ngabalukarkeun kirang. karuksakan lingkungan jeung waragad $332 juta kirang ti ngawangun torowongan ngagantian. Loba bends snaky ka wétaneun torowongan bakal diropéa kana standar modern salaku bagian tina proyek. Ngan fase perencanaan sareng desain proyék éta parantos dibiayaan.

Kalayan padamelan perusahaan di awal taun 2023 pikeun ngarancang jalan 3,8 mil di sabudeureun torowongan, Komisi Turnpike Pennsylvania ngadamel kamajuan anu signifikan dina sababaraha dekade- kampanye panjang ngabongkar Allegheny Torowongan di Somerset County. Proyék satengah miliar dolar tiasa nyandak dugi ka 10 taun pikeun ngarencanakeun sareng ngawangun, sareng masih aya halangan anu penting pikeun diatasi. Aya oposisi publik jeung pulitik signifikan kana pangwangunan.

AKaajaiban Téknologi: Torowongan Gunung Allegheny

Pangwangunan torowongan ngaliwatan Pagunungan Allegheny dipuji salaku prestasi téknologi dina waktos éta. Nalika nyetir ngalangkungan éta, bidang pandang anjeun bakal dibatesan pisan. Torowongan teu gaduh nilai éstétis salaku struktur wangunan. Gedong-gedong ieu pondok sareng katingalina saé kusabab dirarancang kalayan 55 mph traktor-trailer dina pikiran.

Seni, tapi, aya. Genius fisika sareng rékayasa dipamerkeun di dieu, sabab hateupna tiasa ngadukung beurat gunung. Torowongan dasarna lain guha tapi mangrupa jangji fisik kahaneutan jeung cahaya di tungtung séjén.

Sakedap sakeudeung, utamana dina jam gawena, cahaya ti kadua tungtung Torowongan Allegheny pareum, ninggalkeun ngan ukur cahaya oranyeu anu ngageter tina lampu fluoresensi pikeun nyaangan jalan.

Dina sababaraha titik di tengah torowongan ieu, pengendara meuntas jalur, sahingga teleportasi ka lokasi anu sanés. Statis tina stasion radio anu pernah akrab masihan jalan kana réréncangan transmisi énggal nalika dunya di tukangeun luntur sareng dunya payun mimiti kabuka.

Dupi Anjeun Namikeun Torowongan Terpanjang di Pennsylvania?

The Sideling Hill Torowongan éta torowongan pangpanjangna di Pennsylvania dina 1,28 mil (6,782 suku (2,067 mi), tapi ieu ditutup dina 1968.proyék realignment, torowongan Sideling Hill éta salah sahiji tilu torowongan aslina dina Pennsylvania Turnpike bakal ditinggalkeun. Dua lianna nyaéta Rays Hill Torowongan, nu deukeut jeung Laurel Hill Torowongan, nu aya di kulon. Gantina ngabosenkeun tabung kadua pikeun ngalegaan Turnpike ka opat lajur, éta langkung mirah pikeun ngan saukur nyaluyukeun deui.

Torowongan Sideling Hill asli di Pennsylvania Turnpike mangrupikeun pangpanjangna tina jinisna. Ayeuna aya dua torowongan dina Pike2Bike Trail: Ray's Hill sareng Sideling Hill. Dua jalur sareng jalan tol sacara koléktif katelah Disused Pennsylvania Turnpike.

Dimana Allegheny Mountain Torowongan Lokasina dina Peta?

Allegheny Mountain Torowongan, anu ngamungkinkeun kandaraan ngaliwatan Allegheny. Pagunungan via Pennsylvania Turnpike, mangrupikeun prestasi rékayasa anu luar biasa anu dipuji pisan nalika éta diwangun. Ayeuna, Interstates 70 jeung 76 duanana ngajalankeun ngaliwatan torowongan.

Di dieu téh Allegheny Mountain Tunnel dina peta:


Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...