Urang Amerika Ngaronjatkeun 10 Nagara-Kabupatén Panggancangna Ieu di Oregon

Jacob Bernard
Warga Ngungsi Ieu Kabupaten-Kabupatén Panggancangna Nyusut Ieu di… Panggihan Kota Pangkolotna di Washington 15 Kota Terpencil sareng Dipohokeun di Kidul… Jelajahi Kampus Panggedena Michigan… 6 Nagara Pangbeungharna Di Afrika Kiwari (Peringkat) Panggihan Kota Pangkolotna di Virginia Kulon

Oregon boga 36 county béda dina wates na. Numutkeun kana Sensus AS 2020, 4,237,291 jalma cicing di Oregon. Perkiraan pikeun 2022 nunjukkeun paningkatan leutik dina kaayaan umum, sareng ayeuna 4,240,137 warga aya di The Beaver State. Tumuwuhna laun ieu najan jalma-jalma ninggalkeun sababaraha kota utama di nagara éta. Dinten ieu, kami bakal nunjukkeun ka anjeun kabupaten anu paling gancang ngembang di Oregon.

Pajarkeun kabupaten mana anu paling ageung pertumbuhanana sareng tingali sababaraha téori naha populasina pindah.

6. Douglas County

Populasi Ditambahkeun Perséntase Robah
Warga Dimeunangkeun : 1.095 0.98%

Jalma bisa manggihan Douglas County, Oregon di bagian kidul-kulon nagara. Wewengkon ieu kondang kusabab Interstate 5 ngaliwat éta, nyayogikeun rute pikeun jalma-jalma anu angkat ka kota-kota gedé sapertos Eugene, Salem, atanapi Portland jauh ka kalér. Roseburg mangrupikeun kota panggedéna di kabupaten khusus ieu.

Taun 2020, Douglas County ngagaduhan jumlahna 111.202 urang anu cicing di daérah éta. Tapi, jumlah éta ningkat kana 112.297 dina 2022. Sahenteuna, étanaon perkiraan ayeuna dikaluarkeun ku Biro Sensus AS ngaku. Éta hartosna daérah éta ngagaduhan 1.095 urang dina dua taun éta. Ieu pertumbuhan minor dina hal persentase gains, ieu ngan 0,98% jalma.

5. Clackamas County

Populasi Ditambahkeun Perséntase Robah
Warga Dimeunangkeun : 1.773 0,42%

Kabupatén Clackamas nyaéta kabupaten anu pangpadetna katilu di nagara bagian, sareng ayana di bagian kalér-kuloneun nagara bagian. Kabupaten ieu kalebet Leuweung Nasional Gunung Hood sareng gunung titular. Kota panggedéna di daérah nyaéta Tasik Oswego, kota anu aya 40.731 urang hirup dina watesna.

Sanes ngan ieu salah sahiji kabupaten anu paling gancang ngembang di Oregon, tapi ogé salah sahiji anu panggedéna. Populasi di kabupaten ieu dina taun 2020 sakitar 421,404 urang, sajumlah ageung jalma pikeun ngamimitian. Dina taun 2022, jumlah éta parantos ningkat kana 423,177 urang. Éta mangrupikeun perobihan 1.773 urang di kabupaten éta, sareng jumlah éta sami sareng 0,42%. Ieu sanés parobahan anu bermakna di daérah éta, tapi masih aya pergeseran ageung jalma.

4. Linn County

Populasi Ditambahkeun Perséntase Robah
Warga Dimeunangkeun : 1.857 1.44%

Kabupatén Linn mangrupa kabupatén anu cukup badag kira-kira di kalér-kuloneun nagara bagian. Kota panggedéna di county ieu téh Albany, kota kalawan apopulasi 56.472 jiwa. Kabupatén ieu kaléreun Eugene tapi kiduleun Salem.

Taun 2020, Linn County jumlahna aya 128.610 urang nu hirup di éta wewengkon. Tapi, jumlah éta ningkat kana 130,467 dina taun 2022. Éta hartosna jumlah total jalma anu cicing di nagara éta naék ku total 1,857 jalma salami dua taun ka pengker. Éta ngagambarkeun pertumbuhan total 1,44% jalma.

3. Polk County

Populasi Ditambahkeun Perséntase Robah
Warga Dimeunangkeun : 2.182 2.5%

Polk County ogé aya di kalér-kuloneun Oregon, sarta dingaranan pikeun Présidén James Polk. Kota panggedéna di county nyaéta Salem, kota anu lolobana aya di peuntas Walungan Willamette di Marion County. Sanajan kitu, sababaraha kota ngabahekeun ka Polk County.

Nurutkeun Sénsus 2020, Polk County miboga total populasi 87.432 urang hirup dina watesna. Jumlah éta ningkat jumlah anu lumayan salami dua taun ka pengker. Perkiraan nunjukkeun yén jumlah jalma anu cicing di daérah éta parantos dugi ka 89.614 jiwa.

Éstimasi éta hartosna jumlah penduduk di daérah éta ningkat 2.182 jiwa, ningkat 2,5% sadayana. Pikeun periode waktu 2 taun, county ieu miboga sababaraha kanaékan paling signifikan dina populasi ku persentase. Ieu salah sahiji county paling gancang-tumuwuh di Oregon dina watesan pertumbuhan populasi sheer.

2. BentonKabupatén

Populasi Ditambahkeun Perséntase Parobahan
Warga Dimeunangkeun: 2.447 2.57%

Benton County aya di kuloneun Oregon, jantungna aya 75 mil kidul-kuloneun Portland sareng 35 mil kidul-kuloneun Salem. Kota panggedéna di éta county nyaéta Corvallis, hiji tempat nu nyicingan kira-kira 60.000 jiwa.

Populasi di Benton County geus naek jumlah adil dina taun panganyarna. Dina taun 2020, populasi kabupaten ieu aya 95.183 jiwa. Diperkirakeun populasi county éta ningkat dina dua taun ka pengker. Dina 2022, perkiraan populasi ngahontal 97.630 jiwa. Ieu sarua jeung naékna populasi 2.447 urang. Hartina total populasi di ieu county tumuwuh 2,57%, pergeseran badag.

1. Deschutes County

Populasi Ditambahkeun Perséntase Parobahan
Warga Dimeunangkeun : 8.293 4.18%

Deschutes County aya di tengah Oregon. Bend, Oregon mangrupikeun kota panggedéna di daérah éta, sareng pendudukna sakitar 102,000 jiwa.

Deschutes County mangrupikeun kabupaten anu paling gancang ngembang di Oregon. Populasi aslina di county éta 198.256 urang deui dina 2020. Dina dua taun di handap, populasi nagara naek ka 206.549. Kabéh dicaritakeun, jumlahna aya 8.293 urang pindah ka county ieu ti pertengahan 2020 nepi ka 2022. Populasi di wewengkon ieu skyrocketed ku4,18%.

Sajauh ieu, lolobana county nu tumuwuh panggancangna di Oregon geus kapanggih di bagian barat laut nagara. Ieu metot sabab babagi wewengkon sarua salaku Portland, Oregon. Portland aya di Multnomah County, county nu panglobana turun populasi antara 2020 jeung 2022. Kanyataanna, populasi di wewengkon éta turun ampir 20.000 urang.

Kusabab nagara masih miboga gain bersih jalma antara. 2020 sareng 2022, kamungkinan jalma ngan saukur ngalih ti daérah Portland ka daérah sanés dina daptar ieu. Barina ogé, jalma-jalma ngungsi ka kota-kota utama salami pandémik COVID-19 sareng karusuhan ékonomi anu salajengna. Ku kituna, sigana rada kamungkinan yén populasi nagara urang tetep rada stabil ku migrasi internal sanajan nyanghareupan hiji exodus urban.

Ringkesan Nagara Panggancangna-Tumuwuh Counties di Oregon

Pangkat Kabupatén Jumlah Penduduk Ditambah
1. Deschutes County 8.293
2. Benton County 2.447
3. Polk County 2.182
4. Linn County 1.857
5. Kabupatén Clackamas 1.773
6. Kabupatén Douglas 1.095

Jacob Bernard mangrupakeun enthusiast satwa gairah, ngajajah, sarta panulis seasoned. Kalayan kasang tukang zoologi sareng minat pisan kana sagala hal anu aya hubunganana sareng karajaan sato, Yakub parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadeukeutkeun kaajaiban alam dunya ka pamiarsana. Dilahirkeun jeung digedékeun di kota leutik dikurilingan ku landscapes picturesque, anjeunna ngembangkeun hiji karesep mimiti jeung mahluk tina sagala wangun jeung ukuran. Rasa panasaran Jacob anu teu kaampeuh parantos nyandak anjeunna dina sababaraha ekspedisi ka pelosok dunya anu terpencil, milari spésiés an...